on

Sfaturi utile pe care le poti urma daca locuiesti intr-un apartament de tip studio

11 aprilie, 2024

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Locuiești într-un apartament de tip studio? Cu siguranță ai o mulțime de provocări, cele mai multe legate de spațiul disponibil. Din fericire, cu orice provocare vin și oportunități, cum ar fi cea de a-ți exprima creativitatea și de a găsi soluții inteligente pentru optimizarea spațiului.
Dacă nu ești o persoană creativă, ai la dispoziție pe internet o mulțime de sfaturi și idei pe care le poți pune în practică.

 

studiouri in Pipera de cumpărat

 

Iată câteva sfaturi cu care poți începe ...

 

Organizarea și optimizarea spațiului

Folosește mobilier multifuncțional! De exemplu, un pat cu spațiu de depozitare dedesubt sau o canapea extensibilă te pot ajuta să economisești destul de mult spațiu.

Folosește separatoare de spațiu! Folosește rafturi deschise sau panouri decorative ca separatoare de spațiu. Acestea pot împărți apartamentul în zone distincte fără a bloca lumina naturală sau a crea senzația de înghesuială.

Maximizează spațiul vertical! Profită de pereți prin adăugarea de rafturi și etajere pentru cărți, decorațiuni sau chiar plante. Acest lucru eliberează spațiul de pe podea și îmbogățește decorul. În bucătărie sau baie, montează bari pe pereți pentru a agăța ustensile sau prosoape, economisind spațiu în dulapuri și sertare.

Caută soluții de depozitare ascunsă! Folosește cutii decorative sau coșuri pentru a ascunde diverse obiecte, pe care nu le vrei în văzul tuturor. Acestea pot fi plasate sub mese sau pe rafturi. Dacă nu îți place ideea de cutii, poți investi în mobilier care vine cu sertare sau compartimente ascunse.

 

Alegerea unei scheme de culori

Culorile pe care le alegi sunt extrem de importante, mai ales într-o locuință de dimensiuni reduse. Dacă vrei senzația de spațiu, respectă următoarele detalii.

• Culori deschise pentru pereți și piesele mari de mobilier. Acestea fac spațiul să pară mai mare și mai aerisit. Punctele de culoare pot veni din accesorii sau decorațiuni.

• Accent pe texturi. Combinațiile de texturi pot adăuga profunzime și interes vizual fără a încărca spațiul. Materialele naturale, cum ar fi lemnul sau lâna, sunt alegeri excelente.

 

Alegerea modului de iluminare

Lumina este și ea esențială, deoarece crește senzația de spațiu. Lasă cât mai multă lumină naturală să pătrundă în apartament. Folosește draperii sau jaluzele translucide care să nu blocheze ferestrele. Dacă nu ai lumină naturală, adaugă lămpi de podea sau de masă și spoturi pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare și pentru a adăuga căldură.

 

Personalizarea spațiului

Agață lucrări de artă sau fotografii personale pentru a adăuga un sentiment de „acasă”.

De asemenea, poți personaliza spațiul prin adăugarea unor plante de interior. Acestea nu doar că purifică aerul, dar aduc și un element de viață și culoare într-un apartament studio.

 

Alte sfaturi

 

1. Reamenajează periodic! Nu te teme să experimentezi cu aranjarea mobilierului. Schimbarea configurației poate face spațiul să se simță nou și poate îmbunătăți funcționalitatea.

2. Identifică moduri în care aceleași piese de mobilier sau zone ale apartamentului pot servi scopuri multiple, cum ar fi un birou care se transformă într-un loc de luat masa.

3. Folosește-te de tehnologie! Tehnologia este gândită pentru a te ajuta. Spre exemplu, un robot multifuncțional de bucătărie te poate ajuta să economisești extrem de mult spațiu ocupat în mod normal de diverse accesorii.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Aplicatia TNI iti ofera Acces Gratuit la Targul National Imobiliar Aplicatia TNI iti ofera Acces Gratuit la Targul National Imobiliar
Calendarul targurilor imobiliare din 2024 Calendarul targurilor imobiliare din 2024
Politici financiare pentru industria constructiilor. Cum privim statisticile ingrijoratoare? Politici financiare pentru industria constructiilor. Cum privim statisticile ingrijoratoare?

Vezi mai multe articole