on

Sika Romania mizeaza pe o crestere business-ului in 2016

06 octombrie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Bucuresti, 6 octombrie 2016 - Sika Romania, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de materiale chimice de constructii, mizeaza pe un avans al business-ului in acest an cu doua cifre procentuale, in contextul lansarii de noi produse fabricate in unitatea de productie din judetul Cluj, dar si al evolutiei pozitive a pietei locale de constructii, in special pe segmentele rezidential, office si comercial.

Sika incheie anul 2015 in crestere

“In 2015 am incheiat anul cu o cifra de afaceri de cca. 26,4 milioane de euro, in crestere cu peste 25% comparativ cu anul anterior. Acest lucru a fost determinat si de intrarea pe piata produselor de volum, odata cu deschiderea in 2014 a unitatii de productie de la Capusu Mare, Jud. Cluj. Astfel, a avut un aport semnificativ prezenta produselor noastre pe un segment de piata extins, comparativ cu nisa produselor speciale pe care activam pana acum”, a declarat Laurentiu Stefanescu, Director General Sika Romania.

In ceea ce priveste evolutia pentru anul in curs, reprezentantul companiei a subliniat ca ritmul de crestere raportat anul trecut va fi mentinut si in acest an. Astfel, business-ul Sika Romania va inregistra in 2016 un avans cu doua cifre procentuale, comparativ cu 2015.
„Aceasta evolutie va fi sustinuta atat de implicarea Sika in proiecte de mare anvergura pe piata locala, cat si de lansarea de noi produse in fabrica noastra de langa Cluj-Napoca”, a subliniat Laurentiu Stefanescu.

Planuri de viitor – o noua unitate de productie in sudul tarii

In ceea ce priveste planurile pentru urmatoarea perioada, Sika Romania vizeaza deschiderea celei de-a treia unitati de productie pe piata locala, in sudul tarii.

„In contextul cresterii accelerate a business-ului Sika Romania din ultimii trei ani, cu peste 43%, si a majorarii gradului de penetrare pe piata a produselor noastre, in acest moment analizam posibilitatea de a investi intr-o noua unitate de productie, in zona de sud a tarii”, a subliniat reprezentantul companiei.

Sika Romania detine, in acest moment, doua unitati de productie in tara noastra. Astfel, compania produce la Brasov aditivi pentru betoane, avand o capacitate de productie de cca. 10.000 tone/an, iar la Capusu Mare, mortare si adezivi speciali pentru constructii, avand o capacitate de cca. 50.000 tone/an.

Piata de constructii – sustinuta de proiecte rezidentiale, office si comerciale

Potrivit Directorului General Sika Romania, piata locala de constructii a avut o evolutie pozitiva in acest an. Astfel, pana la finalului lui 2016, Laurentiu Stefanescu estimeaza un avans cu cca. 7-8% a segmentului de profil.

„Asa cum anul trecut cresterea pietei a fost determinata cu precadere de investitiile in zona rezidentiala, si anul acesta aportul segmentelor rezidential, office si comercial a adus o evolutie pozitiva. Speram ca apetitul investitional din domeniul privat sa continue in Romania dupa toate miscarile de pe pietele externe (inclusiv influenta Brexit-ului), iar lucrarile initiate sa aiba o finalitate in cursul acestui an”, a mai spus reprezentantul Sika Romania.

Despre Sika - Compania elvetiana este lider in domeniul solutiilor utilizate in procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare si protectie a structurilor portante.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

BenQ lanseaza modelul LU950 BlueCore BenQ lanseaza modelul LU950 BlueCore
Apometrele se monteaza numai de firme Apometrele se monteaza numai de firme
Ariston România și Crucea Roșie Română au facilitat accesul la apă caldă pentru 240,199 de beneficiari în cele patru ediții ale campaniei Comfort Challenge Ariston România și Crucea Roșie Română au facilitat accesul la apă caldă pentru 240,199 de beneficiari în cele patru ediții ale campaniei Comfort Challenge
Gerul si ploaia pot duce la reconstruirea caseiNicu Stan Gerul si ploaia pot duce la reconstruirea caseiNicu Stan
Administratori calificati pentru asociatii in dificultate Administratori calificati pentru asociatii in dificultate
Mostenitorul rezervatar este cel caruia legea ii confera o cota din averea defunctului Mostenitorul rezervatar este cel caruia legea ii confera o cota din averea defunctului

Vezi mai multe articole