Transparenta in mobilier

18 mai, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mobilier transparent din sticla sau din plastic...

O solutie practica si surprinzatoare poate fi reprezentata de utilizarea mobilierului transparent in materie de amenajari, fie el din sticla sau din plastic. Usor de adaptat oricarui interior, piesele de acest gen creeaza iluzia de spatiu mai mare si au un design modern. Aspectul
ieftin al plasticului a fost inlocuit cu tipuri superioare ale acestui material, care se concretizeaza in modele noi si atractive.
 
Mobilierul transparent poate fi asociat foarte usor cu elemente metalice, fie ea structura, picioare sau roti. Intr-un mod clasic, sticla este protagonista combinatiilor cu metalul, insa noile metode de prelucrare ale plasticului transparent au facut posibila asocierea a doua elemente aparent antagonice: plasticul mai „cald”, cu aspect mai putin rezistent si metalul lucios si rece, care da stabilitate pieselor de mobilier.
 
Transparenta are meritul de a integra foarte usor orice mobila intr-un decor amenajat intr-un stil diferit, tocmai pentru ca nu necesita asortare la nivel cromatic si se adapteaza mediului.
 
Personalizarea interiorului se poate realiza cu ajutorul mobilierului transparent, cu efecte deosebite si sclipiri de gheata. Alura inedita, estetica supla si jocurile de lumina si culoare obtinute prin transparenta sunt motive pentru care un astfel de mobilier devine un trend. In ciuda formelor originale, atipice, piesele ofera un grad mare de confort, iar look-ul tineresc imprimat asupra interiorului nu este de neglijat.
Ca in multe alte domenii, si in materie de amenajari trebuie evitat excesul, chiar daca se doreste accentuarea prin incarcarea vizuala cu mai multe elemente din aceeasi gama.
 
Transparenta are rolul ei in crearea de spatiu si de fluiditate, permite privirii sa „curga” de la o forma la alta, iar curbele liniilor de mobilier vor da, cu atat mai mult, dinamism. Jonglarea cu cateva coordonate precum forma, culoarea si contrastul dintre opacitate si transparenta stimuleaza imaginatia si da libertatea de a crea originalul.
 
Masutele si fotoliile trasparente, neutre sau cu tente de culoare, pot deveni elemente comune, in schimb un paravan rosu transparent va avea un mare impact vizual. Sticla ofera jocuri de lumini si culori, mai ales daca este folosita in crearea unui „colt decorativ”, spre exemplu o cateva minietajere pe care sa amplasati vaze, statuete sau rame cu fotografii.
Fantezia trebuie sa isi spuna cuvantul in alegerea pieselor de mobilier, insa, daca doriti sa iesiti din tipicitate si banal, rezervati-va acest exces doar pentru cateva elemente, restul fiind daca nu traditionale, macar simple. Trebuie mentinut un echilibru vizual intre extravaganta, utilitate si confort. Astfel, daca incaperea pe care doriti sa o amenajati are ferestre inalte, evitati plasarea mobilelor din sticla sau plastic transparent in apropiere, ci asezati-le in partea opusa, unde sa constrateze placut cu intunecimea usoara, data de peretii.  
 
Mobilierul transparent este unul avangardist, care sparge canoanele si care se adapteaza usor. Exista pe piata modele variate, cu destinatii diferite. Spre exemplu, mobila pentru copii, transparent-colorata, ascunde nu doar jocul imaginativ al designerului, ci si provocari pentru cei care adopta un asemenea stil. Amenajarea interiorului cu mobila transparenta da startul redefinirii unei camere, personalizarii si confortului.
 
Dintr-o perspectiva simbolista, transparenta in cotidianul modern reprezinta o manifestare a intoarcerii la inceputurii, nevoiea de simplitate intr-o lume a complicatiilor. Casa este spatiul unde va permiteti sa va exprimati liber, iar popularea spatiului intim cu un mobilier transparent ajuta la redarea tocmai acestei libertati.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Opera plutitoare Opera plutitoare
Palatul Cotroceni Palatul Cotroceni
Un alt design, o alta abordare - placile ceramice Un alt design, o alta abordare - placile ceramice
Cel mai vechi Mall Cel mai vechi Mall
Arhitectura japoneza: intre traditional si futurist Arhitectura japoneza: intre traditional si futurist
Cetatea din Lipscani Cetatea din Lipscani

Vezi mai multe articole