on

Tu dezinfectezi sau doar cureti pardoselile? Afla care sunt pasii corecti.

22 iunie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

O pardoseala curata nu este neaparat si una fara bacterii. Iar, dupa cum bine stim cu totii de cateva luni, riscul raspandirii virusilor si germenilor este crescut. Fiecare dintre noi incearca, asadar, sa faca tot ce ii sta in putinta pentru a preveni infectarea. Dar oare o facem corect?

 

De exemplu, stiai ca podeaua din fata chiuvetei din bucatarie gazduieste mai multe bacterii decat cosul de gunoi? Numarul lor este chiar dublu, conform unui studiu realizat de Consiliul de Igiena Globala.

 

Da, exista bacterii si germeni in locurile cele mai neasteptate in casa pe care o consideram curata. Una dintre greselile frecvente pe care multi dintre noi o facem este aceea de a curata pardoselile, insa nu si de a le dezinfecta. Atentie: cele doua activitati nu sunt sinonime! Asa ca iata un ghid simplu care include pasii corecti pentru o igienizare corespunzatoare:

 

  1. Curata si aspira

Indiferent ca suprafata pe care o cureti este parchet sau gresie, mai intai trebuie sa fie aspirata sau maturata. Mopul nu este eficient in indepartarea prafului si a diverselor particule cazute pe podea. Daca te apuci direct de stersul pardoselii, vei reusi doar sa le muti dintr-o parte in alta. Mai mult decat atat, daca acestea nu sunt curatate anterior, pot zgaria suprafetele in momentul in care folosim mopul.

 

  1. Foloseste apa calda

Apa rece sau chiar cea la temperatura camerei nu permite o dizolvare la fel de buna a produsului de curatat cum o face apa calda. Daca ne dorim ca o solutie sa actioneze la capacitate maxima, atunci in galeata de mop trebuie sa folosim apa usor incalzita. Acest lucru ne va ajuta si sa indepartam mai usor petele de murdarie.

 

  1. Schimba des apa din galeata de mop

Oricat de des am curata podelele din casa, zonele prin care circulam zilnic se murdaresc usor. Atunci cand dam cu mopul, solutia pe care o folosim pentru a face curatenie isi poate pierde vizibil din limpezime. De indata ce vedem ca apa devine inchisa la culoare, trebuie sa o schimbam. In caz contrar, spalarea podelelor nu va fi deloc eficienta, iar nu doar mizeria, ci si bacteriile vor ramane impregnate in pardoseala.

 

  1. Lasa podeaua sa se usuce singura

Cel mai indicat, dupa ce stergem cu mopul, este sa deschidem ferestrele si sa lasam suprafetele sa se usuce natural. Daca incercam noi sa grabim procesul si sa uscam podeaua cu prosoape de hartie sau textile, nu permitem solutiilor sa actioneze eficient.

 

  1. Alege solutiile de curatat care si dezinfecteaza

Ultimul, dar deloc cel din urma punct – produsele de curatenie. Poate cea mai importanta alegere pe care o ai de facut este solutia de curatat si igienizat. Atentie, amestecurile facute in casa, din ingrediente precum otet, bicarbonat, lamaie nu au si capacitatea de a dezinfecta. Asa ca de ce sa nu alegi un produs profesional la indemana si avantajos? Pentru a nu fi nevoie sa faci doua operatiuni – intai sa cureti si apoi sa dezinfectezi -, adica sa cumperi doua produse distincte, mai bine alege unul care le face pe ambele. De exemplu, solutia de curatat si dezinfectat suprafete Gerpostar Plus (1L) intruneste toate aceste conditii, combinand o maxima putere de curatare cu eficienta bactericida, fungicida si virucida si cu cea de eliminare a 99.9% din germeni, bacterii si ciuperci. Solutia curata si dezinfecteaza orice tip de suprafete: mese de lucru, obiecte sanitare, cabine de dus, interior/exterior electrocasnice, jucarii bebelusi, accesorii animale de companie, cosuri si pubele de gunoi, toate tipurile de pardoseli. Datorita formulei sale cu mare efect rezidual, Gerpostar Plus continua sa dezinfecteze suprafata si dupa aplicare, actionand constant timp de 2 ore si impiedicand inmultirea agentilor patogeni.

Curatarea si dezinfectarea podelelor nu trebuie sa fie un proces dificil care sa iti consume mult timp, ci unul eficient. Urmeaza acesti pasi si bucura-te rapid de rezultat!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Trucuri pentru o curatenie impecabila Trucuri pentru o curatenie impecabila
Lucruri si obiecte din casa care pot fi periculoase pentru sanatate Lucruri si obiecte din casa care pot fi periculoase pentru sanatate
Sanatatea familiei in bucatarie - dotari pentru siguranta crescuta [Partea I] Sanatatea familiei in bucatarie - dotari pentru siguranta crescuta [Partea I]
Curatenia de primavara – Sfaturi, sugestii si trucuri Curatenia de primavara – Sfaturi, sugestii si trucuri
Importanta calitatii aerului in locuinta Importanta calitatii aerului in locuinta
Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea I) Sanatatea casei: Intrebari si raspunsuri cheie despre alergii (Partea I)

Vezi mai multe articole