on

Un “colt” de relaxare in living room

18 aprilie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Sufrageria este una din cele mai importante incaperi dintr-o locuinta, este locul in care petreci timp cu familia, locul in care organizezi petrecerile si locul preferat atunci cand vrei sa citesti o carte sau sa vizionezi un film.

Daca iti doresti sa creezi un loc inedit de relaxare in livingul tau, atunci hamacul este o optiune de luat in calcul.

Ce este hamacul?

Hamacul este o bucata de material, franghie sau tesatura de sfori suspendata intre doua sau mai multe puncte. Acesta este, de obicei, folosit in exterior fiind legat de doi copaci, dar in ultimii ani hamacul a inceput sa fie instalat si folosit si in interior.

Hamacul a fost dezvoltat de locuitorii Americii Centrale si de Sud, fiind folosit pentru dormit, in anii 1500. Mai tarziu a fost folosit si la bordul navelor pentru a le oferi marinarilor confortul necesar, dar si pentru maximizarea spatiului disponibil. Astazi, hamacul este considerat un simbol al relaxarii, fiind popular in intreaga lume.

Cum se instaleaza un hamac?

Hamacul poate fi instalat in mai multe variante, poti sa folosesti tavanul, peretii sau chiar ambele variante pentru a avea acces la pozitii cat mai relaxante. De asemenea, il poti aseza si in varianta de leagan. Prima regula este sa te asiguri ca punctele de ancorare sunt suficient de rezistente incat sa sustina intreaga greutate. Si inaltimea este importanta, de regula, acesta se instaleaza la 1.5 – 1.8 metri de sol. Orice hamac se instaleaza lasand o curba lejera; punctul cel mai de jos trebuie sa coincida cu mijlocul hamacului.

Regula numarul doi – Daca folosesti carlige ai grija ca ele sa fie cat mai rezistente si sa fie instalate pe ambii pereti, in pozitie paralela. Dupa ce ai montat carligele, este timpul sa legi capetele hamacului de acestea. Verifica intotdeauna cu atentie legaturile, daca optezi pentru noduri asigura-te ca sunt sigure.

Daca achizitionezi un cadru din lemn, care are deja toate lucrurile necesare pentru instalarea hamacului, munca iti va fi considerabil usurata, dar cadrul din lemn are nevoie de ceva mai mult spatiu.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa iti pregatesti casa pentru vara Cum sa iti pregatesti casa pentru vara
Piatra decorativa – Tendinte si recomandari pentru 2017 Piatra decorativa – Tendinte si recomandari pentru 2017
Cum poti utiliza spatiul de sub scara Cum poti utiliza spatiul de sub scara
Premiera europeana la Bucuresti: cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, deschis de PIATRAONLINE Premiera europeana la Bucuresti: cel mai mare pavilion dedicat pietrei naturale, deschis de PIATRAONLINE
Amenajare centenara: 5 recomandari pentru un colt de relaxare in stil romanesc Amenajare centenara: 5 recomandari pentru un colt de relaxare in stil romanesc
Prima impresie conteaza: holul casei Prima impresie conteaza: holul casei

Vezi mai multe articole