on

Utilaje care iti permit o administrare usoara a unei gradini mari

19 iunie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Din ce in ce mai multi oameni isi doresc sa se mute la casa, iar aceasta dorinta este cat se poate de justificata intr-o lume in care majoritatea joburilor de birou pot fi realizate de acasa, iar oamenii isi doresc un spatiu cat mai confortabil si sanatos pentru intreaga familie.

Mutarea de la apartament la casa poate sa fie un adevarat soc, insa, mai ales daca in jurul casei exista o gradina mare.

Care sunt principalele schimbari ce apar atunci cand se face schimbul de la apartament la casa?

In primul rand, vor fi cheltuieli mai mari. Va fi nevoie de utilaje tuns iarba, de dispozitive pentru udat gazonul, de motosape, de ingrasaminte pentru flori si legume si de informare. Administrarea unei gradini mari implica extrem de multe activitati, care trebuie sa fie facute corect.

Totusi, cu ajutorul unor dispozitive bine alese si a sfaturilor de la experti, oricine poate avea o gradina perfecta. Cei de la tehnicbazar.ro au pregatit o lista cu cele mai importante utilaje de gradina (masini de tuns iarba, sape, dispozitive pentru udat, etc), care pot ajuta orice gradinar incepator sa se bucure de o gradina perfecta.

Care sunt utilajele indispensabile in gradina?

1. Utilaje de tuns iarba. Orice gradinar amator trebuie sa se bucure de functiile unei masini de tuns iarba. Pe langa aceasta masina, ingrijirea ierbii implica si folosirea unui trimmer iarba, a unei foarfeci pentru corectat locurile in care trimmerul sau masina nu are acces si diverse ustensile manuale pentru indepartat buruienile, pentru aerarea terenului, etc. Din fericire, chiar si ustensilele foarte simple pot fi automatizate si pot usura foarte mult munca. Spre exemplu, exista foarfeci de tuns iarba cu acumulator care pot indeparta rapid orice fir incapatanat, care nu vrea sa fie taiat de masina de tuns.


Daca iarba tunsa este folosita pentru realizarea de compost sau pentru hrana animalelor, se poate opta pentru motocoase profesioniste.

2. Utilaje pentru coafarea arbustilor si a copacilor. Este bine ca intr-o gradina mare sa existe o foarfeca pentru tuns trandafiri, o foarfeca pentru tuns crengi si in trimmer electric petru arbusti. Cu ajutorul unor astfel de utilaje, gradina va fi mereu impecabila, fara a solicita o investitie foarte mare de timp din partea proprietarilor ei.

3. Aparate pentru pomparea apei si pentru irigatii. O gradina care arata perfect este o gradina plina de verdeata si de culori care mai de care mai vii si mai placute. Acestea pot fi obtinute doar cu o irigare corecta.

Pentru a se obtine un cost cat mai mic pentru irigare, este bine sa se sape un put de unde sa se scoata apa prin intermediul unei motopompe. Cei de la tehnicbazar.ro recomanda foarte multe pompe submersibile care pot face o treaba foarte buna, fara a consuma o cantitate mare de curent electric.

Pe langa pompe, se pot dovedi foarte utile sistemele de irigare automata. Exista o multime de sisteme care pot fi activate in asa fel incat sa asigure cantitatea perfecta de apa pentru plante, fara a necesita niciun fel de efort din partea utilizatorului.

4. Motocultoare. Atunci cand gradina are un scop mai complex decat acela de a fi un spatiu estetic si confortabil, motocultoarele se pot dovedi extrem de eficiente. Cu ajutorul acestora pot fi plantate o multime de seminte si de asemenea, poate sa fie pregatit terenul, in asa fel incat sa asigure conditiile optime pentru cresterea plantelor.

5. Atomizoare. Alaturi de motocultoare, atomizoarele pot fi foarte utile. Acestea ajuta la imprastierea corecta a tratamentelor impotriva daunatorilor sau a ingrasamintelor. Un atomizor este, de asemenea, un instrument excelent care poate ajuta la economie de timp.

O gradina, mai ales una de dimensiuni mari, implica o cantitate mare de munca. Din fericire, cu ajutorul tuturor utilajelor amintite mai sus, volumul de munca scade destul de mult si ii permite oricarui gradinar, inclusiv ca este amator sau profesionist, sa se bucure de timpul sau. Este adevarat ca toate aceste utilaje implica o investitie financiara, insa chiar si aceasta este din ce in ce mai mica.

Odata cu dezvoltarea tehnologiei si cu aparitia unui numar din ce in ce mai mare de producatori, costurile scad destul de mult. Astfel, oricine isi permite sa aiba o gradina perfecta, fara a angaja un gradinar si fara a pierde foarte mult timp.

Decizia de a da apartamentul pe casa, asadar, este una cat se poate de inteligenta pentru cei care isi doresc o libertate totala, aer curat, liniste si acea satisfactie data de plantele ingrijite in regim propriu.

Cum numarul de proprietati care se vand in apropierea oraselor si care dispun de terenuri generoase este in crestere, este bine sa se ia in considerare si achizitiile de mai sus, pe langa achizitia casei propriu-zise.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

O oaza de liniste - veranda O oaza de liniste - veranda
Bucuria verii pentru fiecare situatie: muscatele colorate fac viata mai frumoasa Bucuria verii pentru fiecare situatie: muscatele colorate fac viata mai frumoasa
Ingrijirea gazonului toamna Ingrijirea gazonului toamna
Sfaturi de plantare a arbustilor de catina Sfaturi de plantare a arbustilor de catina
O gradina ingrijita poate ridica pretul proprietatii tale. Top 10 flori pe care sa le plantezi in gradina O gradina ingrijita poate ridica pretul proprietatii tale. Top 10 flori pe care sa le plantezi in gradina
Culesul Strugurilor Culesul Strugurilor

Vezi mai multe articole