V-ati saturat de caldura din casa?

05 martie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Mai multi cititori ne-au sunat la redactie sa sesizeze faptul ca in apartament este foarte cald si sunt nevoiti sa stea cu geamurile deschise. Ei au facut cerere la Asociatia de Proprietari sa nu li se mai furnizeze caldura, dar s-au lovit de refuzul altor vecini. Reprezentantii Ligii Habitat va invata ce trebuie sa faceti daca va aflati in aceasta situatie.
 
Din ce in ce mai multi locatari care nu au montate repartitoare sunt nemultumiti de faptul ca este foarte cald in casa si se vad obligati sa tina ferestrele deschise. In acest caz, \'arunca banii pe fereastra\' deoarece platesc degeaba caldura din calorifere.
 
\'In cazul in care aceste persoane nu si-au montat repartitoare si nu isi pot opri caldura singuri, reprezentantii Asociatiei de Proprietari trebuie sa stranga o lista cu semnaturi de la toti locatarii si sa mearga cu ea la RADET, sa solicite intreruperea furnizarii agentului termic pentru incalzire incepand cu luna pentru care au cazut de comun acord\', ne-a spus Mihai Mereuta, presedintele Ligii Habitat.
 
Mai este si o alta cale pentru cazul in care nu toata lumea este de acord sa se intrerupa furnizarea caldurii. Presedintele blocului poate stabili de comun acord cu locatarii sa nu mai dea caldura in timpul zilei, ci numai noaptea, cand este mai frig. \'Si in aceasta situatie, acesta trebuie sa faca un inscris la RADET, sa-i instiinteze pe reprezentantii de acolo ca vor opri caldura de la vana de la subsolul blocului sau ca o vor    da mai incet\', a completat specialistul. Atentie insa, nu faceti acest lucru de capul dumneavoastra! Daca reprezentantii firmei de termoficare nu sunt instiintati si vad ca nu le inregistreaza contoarele, se pot gandi ca acestea sunt defecte si va pot obliga la plata pe sistem pausal.
 
Daca nici una din aceste variante nu va multumeste, mai mult nu aveti ce sa faceti. \'Nu e suficienta decizia majoritatii. Ori sunt toti locatarii de acord, ori nu se face nimic, pentru ca e dreptul fiecaruia sa aiba caldura in casa, chiar daca este vorba de o singura persoana. In plus, nu exista nici o lege care sa reglementeze acest aspect legat de decizia majoritatii in cazul intreruperii furnizarii de caldura\', ne-a mai spus presedintele Ligii Habitat.
 
Reprezentantii RADET va atrag atentia!
 
\'Cei care fac cerere pentru a li se opri caldura trebuie sa stie ca aceasta va ramane oprita, chiar daca afara se va raci din nou. Pentru repunerea in functiune este nevoie de o alta cerere si intre timp vor sta in frig. La nivel general insa, caldura se va opri atunci cand temperatura medie pe 24 de ore va fi de 10?C trei zile la rand\', ne-a spus Mihai Popescu, director secretariatul general in cadrul RADET.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cota unica ieftineste locuintele Cota unica ieftineste locuintele
Criza imobiliara - zvon sau realitate? Criza imobiliara - zvon sau realitate?
Troc imobiliar Troc imobiliar
Time to party? Time to clean? Rowenta Clean & Steam te ajuta sa termini curatenia la timp Time to party? Time to clean? Rowenta Clean & Steam te ajuta sa termini curatenia la timp
DERO relanseaza intreaga gama de produse si porneste dialogul despre distributia treburilor casnice in cuplu DERO relanseaza intreaga gama de produse si porneste dialogul despre distributia treburilor casnice in cuplu
Repartitoarele de caldura, puse sub semnul intrebarii din cauza taxelor de citire a consumurilor Repartitoarele de caldura, puse sub semnul intrebarii din cauza taxelor de citire a consumurilor

Vezi mai multe articole