Alegerea masinii de spalat

15 decembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand te hotarasti sa investesti intr-o masina de spalat noua, este absolut necesar sa fii atent la toate informatiile la care ai acces, inainte de a opta pentru cea mai buna varianta pentru tine. Cu toate acestea, alegerea finala e foarte diferita de la un
alegerea masinii de spalat
cumparator la altul, in functie de necesitatile si pretentiile fiecaruia.
In magazine si pe site-urile de comert online, masinile de spalat sunt impartite in cateva categorii: masini de spalat semiautomate, cu incarcare frontala, cu incarcare superioara si cu uscator. Nu este suficient, insa, sa te rezumi doar la aceste caracteristici.
 
Daca ai buget limitat, cea mai buna masina de spalat pentru tine ar putea fi o masina cu incarcare superioara, cu functii de baza si confort care sa se potriveasca stilului tau in materie de spalat. Acest tip de masini de spalat costa intre 1000 si 2000 de lei.
 
In cazul in care vrei sa investesti mai mult de 2500 de lei intr-o masina de spalat, te poti gandi la o varianta cu incarcare frontala, mai eficienta, sau un model cu incarcare superioara mai nou si mai performant decat versiunile anterioare. Pentru a cantari optiunile corect, trebuie sa retii faptul ca masinile de spalat cu incarcare frontala sunt cu mult mai silentioase si, in general, spala excelent volume mari de haine.
 
Consumul energetic e alt factor de care ar trebui sa tii cont, nefiind, insa, definitoriu. Cheltuiala pe care o vei face in plus se va amortiza destul de greu. Uita-te, de asemenea, la numarul de turatii pe minut sau la viteza de centrifugare (care poate varia de la 400 la 1200 de rotatii pe minut). Daca vrei ca hainele tale sa iasa, dupa spalare, cat mai uscate, alege o masina de spalat care sa aiba o viteza de centrifugare cat mai mare.
 
Fii atent la materialul din care este fabricata cuva. Daca vrei sa reziste in timp, trebuie sa alegi inox, durapro sau poliplex. In functie de unde plasezi masina, trebuie sa masori si furtunul de evacuare. Acesta trebuie sa fie indeajuns de lung pentru a-ti permite sa asezi noua achizitie astfel incat evacuarea apei sa fie facuta cu usurinta. Mai multe functii ale masinii de spalat inseamna performante mai bune, adaptate nevoilor tale care se schimba, mereu, in functie de context.
 
Nu in ultimul rand, alege masina de spalat in functie de preferintele tale estetice si ai grija sa fie afiliata unui service autorizat, pentru eventualitatea in care va avea nevoie de reparatii, cat inca se afla in garantie.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Frigiderul meu nu mai raceste. De ce? Frigiderul meu nu mai raceste. De ce?
Masina de gatit Masina de gatit
Cum se curata corect masina de spalat?! Cum se curata corect masina de spalat?!
Masina de spalat cu uscator - un real ajutor in viata de zi cu zi Masina de spalat cu uscator - un real ajutor in viata de zi cu zi
Profita de ofertele iernii si ia-ti electrocasnice pentru toata casa Profita de ofertele iernii si ia-ti electrocasnice pentru toata casa
Curățenia locuinței în 2 pași – cum îți alegi partenerii care te ajută să îți menții casa curată: aspiratorul și mașina de spălat vase Curățenia locuinței în 2 pași – cum îți alegi partenerii care te ajută să îți menții casa curată: aspiratorul și mașina de spălat vase

Vezi mai multe articole