on

„Caldura mare, mon cher!”

14 iulie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Desi vara este un anotimp preferat de foarte multi dintre noi, atunci cand termometrele arata temperaturi de peste 35°C la umbra.. este necesar sa evitam deplasarile prin soare si sa ne refugiem in locuri racoroase si ferite de razele soarelui.
 
In astfel de zile, aerul devine mult prea cald chiar si in interior, iar sistemul de aer conditionat se transforma in cel mai bun prieten al nostru. Cei care locuiesc la casa, poate ca trec mai usor peste zilele caniculare. Insa, cei care locuiesc in mansarde sau au o casa cu mansarda trebuie sa gaseasca solutii, astfel incat sa se simta confortabil atat iarna, cat si vara. O buna izolatie termica poate face din mansarda locul perfect, indiferent de anotimp. Termoizolarea acoperisurilor mansardate (poduri calde) cere o rezistenta termica sporita pentru a compensa relativa lipsa de inertie termica si insorirea puternica din timpul verii.
 
O casa izolata corect se va incalzi mai greu. Spre deosebire de o casa neizolata unde peretii se incing din prima zi de expunere la temperaturi ridicate si radiaza caldura acumulata chiar si dupa lasarea serii, o casa izolata va mentine o senzatie de racoare si temperaturi simtitor mai scazute ca in exterior, chiar daca nu exista o instalatie de aer conditionat. Cu toate ca izolatia este atat de utila, trebuie sa stii ca si geamurile au nevoie de protectie, caci daca soarele straluceste direct deasupra ferestrelor, camerele vor deveni in cel mai scurt timp sere.
 
 
Ce solutii ai la dispozitie?
 
Ei bine, pentru a beneficia de o mansarda primitoare, relaxanta si confortabila, pe langa izolatia termica, mai trebuie sa acorzi atentie si ferestrelor VELUX. Mai precis, trebuie să ai grija ca acestea sa fie „imbracate”, ca sa te protejeze de soare. Da, la rulouri VELUX ne referim:  un rulou exterior parasolar si unul interior opac reprezinta un duo ideal pentru controlul luminii naturale si al caldurii la interior.
 
Rulourile exterioare parasolare reusesc sa tina caldura in afara ferestrei, nelasand soarele sa ajunga pe suprafata geamului. Prin urmare, nu se va mai forma acel efect de sera, iar temperatura din interior nu va creste foarte mult in zilele toride. 
 
Si pentru ca pe timp de vara este necesar sa poti controla si lumina naturala, rulourile opace VELUX se combina in mod armonios cu rulourile exterioare parasolare si asigura un efect de intunecare eficient atat ziua, cat si noaptea, deoarece stratul de aluminiu care dubleaza tesatura va impiedica trecerea luminii. Practic, el va actiona impotriva luminii si nu asupra caldurii. Rulourile opace VELUX pot asigura un efect de intunecare in proportie de 99.9%. Acesta este un mare avantaj mai ales in cazul dormitoarelor, caci facand intuneric, rulourile creeaza conditiile optime pentru un somn odihnitor, in orice moment din zi si din noapte.
 
 
Despre acest subiect poti citi mai multe aici
 
Dar nu numai cei care locuiesc la mansarda au probleme cu caldura, ci si cei care locuiesc la etajele superioare ale blocurilor. Iata ce ne povesteste Andrei M. T., forumist MisiuneaCasa: Vara, la ultimul etaj, este mai cald. Asta mai ales la blocurile care nu au ceva mansarda/acoperis, doar hidroizolatie cu membrana bituminoasa sau ceva asemanator, care este neagra la culoare si care absoarbe destul de bine caldura.
 
Stie cineva alte metode eficiente/ la indemana oricui/ ieftine de a combate aceasta incalzire?
 
O idee ar fi vopsirea terasei in  culoare deschisa, de exemplu in alb - sa mai respinga din razele solarelui. 
 
Alta, sa pun folie de aluminiu - lipita cumva pe terasa. De asemenea, nu vreau sa investesc multi bani, mai ales ca nu ii pot recupera de la asociatie.
 
Iata si solutia oferita de Specialistul MC: Asa cum intuiti si dvs., in cazul in care nu doriti sa faceti o investitie mai importanta, o solutie ar fi vopsirea cu alb a terasei. Nu va asteptati insa la rezultate spectaculoase si in plus aceasta operatie va trebui repetata periodic, intrucat vopseaua aplicata pe carton bitumat nu rezista prea mult.
 
Citeste intreaga conversatie si toate recomandarile aici
 
Liviu T., forumist Misiunea Casa: Am o locuinta mansardata care este invelita cu tabla zincata si doresc sa o izolez termic si fonic. Ce materiale pot sa folosesc pentru izolatia mansardei precum si grosimea acestora?
 
Specialistul MC: Stimate dl. Liviu T., dupa parerea mea cea mai buna solutie este sa realizati termoizolatia prin placare cu vata minerala, bariera de vapori (folie PVC sau aluminiu), placi de gips-carton verde. Prinderea profilelor pentru gips-carton se face de capriorii acoperisului, iar grosimea termoizolatiei e bine sa fie 10 cm.
 
Citeste intreaga conversatie aici
 
Tu cum reusesti sa mentii o temperatura placuta in casa pe timpul verii?

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Sfaturi utile pentru mansarda Sfaturi utile pentru mansarda
Pot fi ferestrele de mansarda inteligente? Da, daca sunt de la VELUX! Pot fi ferestrele de mansarda inteligente? Da, daca sunt de la VELUX!
Constructie mansarda – Tutorial de fono/termoizolare Constructie mansarda – Tutorial de fono/termoizolare
Amenajarea mansardei: o baie luminoasa si confortabila intr-un spatiu redus Amenajarea mansardei: o baie luminoasa si confortabila intr-un spatiu redus
Izolarea gresita a planseului: solutia de remediere a problemei semnalate de un forumist Izolarea gresita a planseului: solutia de remediere a problemei semnalate de un forumist
Refacerea planseului: sfaturi complete pentru o lucrare de manual Refacerea planseului: sfaturi complete pentru o lucrare de manual

Vezi mai multe articole