Canapeaua Atena

19 martie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Oamenii din Romania si cei din tarile vestice au notiuni diferite in ceea ce priveste canapeaua Atena. La romani, Atena este o simpla canapea de doua sau trei locuri, uneori extensibila, alteori nu, in functie de producator, si cu doua fotolii, tot Atena, alaturi. Evident, extensibile si ele. Confectionata din lemn masiv, fag sau stejar, prevazuta cu lada pentru depozitarea paturilor si a pernelor, tapiterie din material textil.
 
canapeaua atena
In tarile vestice, canapeaua Atena este mai mult decat o piesa de mobilier pe care se poate dormi, este un elogiu adus luxului absolut. Chiar daca la prima vedere pare o sofa din piele, cu linii clasice, design minimalist, taieturi drepte si brate late, extrem de confortabila si eleganta, ea ascunde gadget-uri si tehnologie multimedia de ultima generatie. Adica este o canapea isteaza, doar Atena era zeita intelepciunii a grecilor antici. Cele doua brate ale canapelei sunt dotate cu doua computere, evident marca Apple, de la care poti naviga pe internet, viziona filme, citi mailurile sau pregati prezentarea pentru conferinta de vanzari pe care o vei sustine maine. Sau poti asculta muzica preferata redata la mare fidelitate, cu ajutorul unui sistem MP3 player, iPod cu iesire in 4 difuzoare si un amplificator de 100 wati. Evident, fara sa te incurci in fire si cabluri, datorita conectivitatii wireless. Cu Atena spui adio laptopului tinut in brate sau pe o masuta in fata canapelei.
 
Dar, inainte sa achizitionezi o astfel de bijuterie a mobilierului de living trebuie sa castigi multi bani. Foarte multi bani. Canapeaua Atena costa un sfert din pretul unei garsoniere din Bucuresti sau cat un autoturism de familie de clasa medie, adica 15.000 dolari. In tarile vestice Atena este cunoscuta drept sofaua starurilor de cinema, a bancherilor sau a executivilor de top management. Rafinament si stil la un pret piperat, aceasta canapea este piesa de mobilier care traseaza linia de demarcatie intre oamenii cu bani si cei bogati.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

6 avantaje pe care le obtii locuind intr-o casa inteligenta 6 avantaje pe care le obtii locuind intr-o casa inteligenta
Transforma serile de film de acasa in experiente de cinema Transforma serile de film de acasa in experiente de cinema
Televizoarele Sony BRAVIA XR MASTER din seria Z9J 8K Full Array LED sunt acum disponibile pentru precomanda Televizoarele Sony BRAVIA XR MASTER din seria Z9J 8K Full Array LED sunt acum disponibile pentru precomanda
Mercusys® anunță Halo H50G — primul său sistem Mesh Gigabit, perfect pentru întreaga locuință Mercusys® anunță Halo H50G — primul său sistem Mesh Gigabit, perfect pentru întreaga locuință
Incarcarea wireless a dispozitivelor prin mobila Incarcarea wireless a dispozitivelor prin mobila
Gadget-uri audio-video prezentate la CES 2013 Gadget-uri audio-video prezentate la CES 2013

Vezi mai multe articole