Costul zugravirii scarii se imparte la toti proprietarii dupa cota-parte indiviza

10 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Costul zugravirii scarii se imparte la toti proprietarii dupa cota-parte indiviza
 
Administratorul vrea sa zugraveasca scara blocului si ne pune sa platim lucrarea dupa numarul de camere, si nu dupa apartamente. E corect?
Roxana Marinescu, Bucuresti
 
Raspuns: Cheltuielile asociatiei de proprietari privind zugravirea scarii se suporta de catre toti proprietarii dupa cota-parte indiviza a fiecaruia, care este proportionala cu suprafata utila a apartamentului.
Locuiesc intr-un bloc de locuinte sociale si avem mai mult de 3 proprietari pe scara. Exista posibilitatea ca, datorita celor 3-4 proprietari, blocul sa-si schimbe destinatia si sa putem si noi, ceilalti, sa devenim proprietari? Cum se incaseaza intretinerea de la acesti proprietari de apartamente cand noi, restul, avem locuinte sociale? Pot infiinta ei o alta asociatie de proprietari? Cum se impart cheltuielile comune?
Pavel Gheorghe, Bucuresti
 
Raspuns: Cu cel putin 3 proprietari de apartamente se poate infiinta o asociatie de proprietari care nu include si chiriasii. ?nfiintarea asociatiei de proprietari nu da drepturi nici unui chirias cu privire la cumpararea apartamentului de la actualul proprietar care probabil este o institutie a statului roman. Cheltuielile comune ale tuturor proprietarilor, privati si de stat, se impart conform H.G. nr. 1.588/2007. Chiriasul plateste obligatiile stabilite conform contractului de inchiriere fie proprietarului, fie, in numele acestuia, la casieria asociatiei de proprietari, conform listei de plata afisate la avizier. Chiriasii se pot organiza intr-o asociatie a chiriasilor pentru apararea intereselor lor in raport cu proprietarul apartamentelor cu statut de locuinta sociala. 
 
Administratorul nostru nu le cere celor de la parter si etajul intai bani pentru lift si pentru lumina de pe scara. Nu e corect, nu?
Mitu Ion, Bucuresti
 
Raspuns: Proprietarii de la parter si etajul 1 pot fi scutiti de la plata energiei electrice aferente functionarii ascensorului, dar nu si de la plata intretinerii ascensorului. De asemenea, nu se pot face scutiri de la plata energiei electrice pentru lumina de pe scara.
 
Este corect ca administratorul sa calculeze caldura pe suprafata utila, si nu pe suprafata termica? Mentionez ca nu avem repartitoare.
Daniela Buciliu, Bucuresti
 
Raspuns: Corect este sa se calculeze costurile cu caldura dupa ceea ce consuma fiecare proprietar, adica dupa tipul de consumator care este caloriferul si care este definit prin suprafata echivalenta termic (SET). ?n general, asociatiile nu au determinate aceste suprafete pentru fiecare apartament si pana la efectuarea acestor masuratori tehnice calculeaza dupa suprafata utila.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Persoanele cu venit mediu nu mai au acces la case prin credit ipotecar Persoanele cu venit mediu nu mai au acces la case prin credit ipotecar
Mansarda de pe blocurile vechi, cea mai ieftina locuinta de pe piata Mansarda de pe blocurile vechi, cea mai ieftina locuinta de pe piata
BIFE-SIM 2019 – o incursiune in fascinanta lume a mobilei! BIFE-SIM 2019 – o incursiune in fascinanta lume a mobilei!
Proprietarii vor fi obligati sa-si izoleze termic blocurile - 25 Martie 2009 Proprietarii vor fi obligati sa-si izoleze termic blocurile - 25 Martie 2009
Eficienta energetica a cladirilor noi necesita mai multa finantare - 24 Aprilie 2009 Eficienta energetica a cladirilor noi necesita mai multa finantare - 24 Aprilie 2009
Bosch a inregistrat o crestere puternica in Romania Bosch a inregistrat o crestere puternica in Romania

Vezi mai multe articole