Cum organizam spatiile de depozitare intr-o baie

19 decembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

baia
Daca exista o mare provocare in ceea ce priveste amenajarea unui spatiu, atunci cu siguranta aceea este BAIA! Dimensiunile reduse ale acestei incaperi pun la grea incercare imaginatia oricarui designer in efortul sau de a organiza cat mai bine spatiile de depozitare. Fie ca este vorba de prosoape, produse pentru toaleta zilnica, detergenti, produse de curatat si de intretinere, toate acestea isi pot gasi locul daca stim cum sa ne organizam eficient spatiul de depozitare.
 
Pana si cele mai incomode locuri pot deveni utile daca stim cum sa le punem in valoare. Sa luam de exemplu, colturile - la o prima vedere pot parea nefolositoare, dar prin montarea catorva rafturi de colt putem castiga spatiu util pentru depozitarea produselor de toaleta sau a prosoapelor. In acest mod le veti avea intotdeauna la indemana si perfect aerisite.
 
Indiferent de dimensiune, culoare sau utilitate, orice raft trebuie sa se potriveasca stilului decorativ ales pentru baia dumneavoastra. Un mod eficient de depozitare poate fi realizat foarte usor prin montarea rafturilor suspendate pe verticala. In general, rafturile suspendate ofera un efect mai interesant, in comparatie cu rafturile sprijinite. Daca doriti sa obtineti un aspect rustic, puteti combina lemnul cu sfoara. Iar pentru ca efectul sa fie cat mai original, puteti finisa blatul din lemn cu un strat de bait sau ceara, asigurand astfel un finisaj natural.
 
Puteti obtine un efect excelent in baia dumneavoastra montand un raft suspendat de tavan. Pentru acest tip de fixare aveti nevoie de un punct de sprijin solid, cum ar fi o grinda de lemn. Efectul este unul excelent, mai ales daca realizam un sistem cu 2-3 etajere.
 
De asemenea, puteti construi o bara inedita pentru prosoape folosind niste tevi de cupru obisnuite folosite de regula la instalatia de apa sau puteti monta pe perete carlige si cuiere de diferite marimi si forme pentru depozitarea prosoapelor.
 
O alta modalitate de depozitare ar putea fi construirea unor dulapuri la capatul cazii sau in jurul chiuvetei. In cazul acestora este important modul de fixare al usii. Aceasta trebuie sa fie fixata prin montarea unor balamale drepte, usor de montat si care mentin in acest fel usa dreapta.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Renovarea baii cu buget redus: Sfaturi si trucuri Renovarea baii cu buget redus: Sfaturi si trucuri
Cum putem mari, aparent, o baie? Cum putem mari, aparent, o baie?
Cada ingropata, oaza de relaxare Cada ingropata, oaza de relaxare
Lungul drum catre o baie de vis Lungul drum catre o baie de vis
Cum sa rezolvi eficient problema spatiului dintr-o baie foarte mica Cum sa rezolvi eficient problema spatiului dintr-o baie foarte mica
Ferestre de mansarda pentru baie Ferestre de mansarda pentru baie

Vezi mai multe articole