on

Cum sa obtii o pardoseala de calitate la tine acasa

04 octombrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pardoselile reprezinta unele dintre cele mai importante elemente dintr-o locuinta. Cand este bine realizata, o pardoseala nu atrage atentia. Dar cand pardoseala are probleme, vom simti si observa imediat. De regula, cand ne gandim la pardoseli, avem in minte doar materialele pe care calcam – gresie, parchet, dusumea, linoleum sau mocheta. Tindem sa ne concentram prea mult pe detaliile care scot in evidenta materialele de la suprafata si neglijam ceea ce gaseste dedusubt – calitatea stratului suport al acoperirii finale (fie ca este vorba de gresie, parchet sau alt material).

In acest articol ne vom concentra pe trei dintre tipurile de pardoseli: pardoselile noi, pardoselile turnate peste sape existente si pardoselile epoxidice.

Pardoseala noua. Se aplica peste placa de beton mecanizat, prin elicopterizare. Pentru obtinerea ei, se toarna o sapa din nisip si ciment, armata cu o plasa speciala. Cimentul din componenta sapei poate fi inlocuit cu lianti aditivati, care permit placarea suprafetei cu gresie sau parchet dupa numai doua zile de la turnarea sapei. Grosimea acestui tip de sapa variaza intre 4 si 15 centimetri.

Pardoseala peste sapa existenta. Se foleseste in cazul renovarilor. Peste sapa existenta, se aplica o sapa autonivelanta, de 3-30 de milimetri. Sapa autonivelanta are rolul de a corecta denivelarile sau fisurile din sapa existenta.

Pardoseala epoxidica. Este o pardoseala decorativa, care se foloseste ca acoperire finala. Pardoseala epoxidica este o vopsea bicomponenta care se aplica pe o suprafata perfect plana. Aceasta poate fi aplicata in locuinte (balcoane, bai si holuri), dar mai ales in spatii industriale sau de birouri. In functie de calitatea vopselelor bicomponente si de numarul de straturi in care au fost aplicate, pardoselile epoxidice rezista foarte bine in timp la socuri mecanice si trafic si isi pastreaza culoarea.

Suprafetele plane sunt obligatorii

Gresia sau parchetul trebuie aplicate peste suprafete fara probleme de planeitate. In cazul parchetului, de exemplu, daca suprafata pe care se aplica nu este plana, acesta va scartai si va fi nevoie sa-l inlocuiesti dupa un timp.

Cand vine vorba de placarea cu gresie, o suprafata necorespunzatoare poate fi corectata de un mester priceput. Insa este mult mai simplu si mai ieftin sa torni o sapa ca sa obtii o suprafata plana de placare.

Daca vrei sa acoperi anumite pardoseli din locuinta cu linoleum, este obligatoriu sa torni o sapa autonivelanta. In cazul in care suprafata nu este perfecta, linoleumul va scoate in evidenta orice imperfectiune.

Sursa foto

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Renovare pardoseala veche – Scurt ghid pentru efectuarea corecta a lucrarii Renovare pardoseala veche – Scurt ghid pentru efectuarea corecta a lucrarii
Covorul tesut manual – o mangaiere pentru suflet, ochi si talpi Covorul tesut manual – o mangaiere pentru suflet, ochi si talpi
Normele tehnice de clasificare a placilor ceramice (II) Normele tehnice de clasificare a placilor ceramice (II)
Parchet masiv? Afla cum il poti monta, reconditiona si intretine Parchet masiv? Afla cum il poti monta, reconditiona si intretine
O sapa "inteligenta" O sapa "inteligenta"
Normele tehnice de clasificare a placilor ceramice (I) Normele tehnice de clasificare a placilor ceramice (I)

Vezi mai multe articole