Daca nu pot sa-si vanda casele, romanii le dau la schimb pe altele - 13 august 2010

13 august, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Schimbul imobiliar a devenit o practica tot mai utilizata de proprietari
Aceasta metoda are sanse mai mari de reusita decat scoaterea simpla la vanzare
 
Schimbul imobiliar a devenit in 2010 o practica frecventa in randul proprietarilor de locuinte care doresc sa scape de un anumit imobil. MagazinulDeCase.ro a realizat un studiu bazat pe noua tendinta din piata imobiliara din Romania, si anume schimburile imobiliare. Portalul de imobiliare a reusit sa detina pana in acest moment un numar considerabil de oferte de schimburi, precum si sa intre in contact cu proprietarii pentru a afla ce-i indeamna sa recurga la aceasta varianta. Schimbul este definit in Codul civil ca fiind un contract prin care partile isi dau respectiv un lucru pentru altul. "Prin aceasta modalitate de transfer de proprietate se intelege un dublu transfer de drepturi, facandu-se unul contra celuilalt, si nu contra unei sume de bani sau pret. In afara de aceasta deosebire, schimbul nu difera de contractul obisnuit de vanzare-cumparare, regulile acestuia din urma fiind aplicabile si contractului de schimb", au declarat reprezentantii cabinetului de avocatura SCA Hristescu, Ciocanea si Asociatii.
 
Casa la Piata Unirii la schimb pentru un "penthouse" plus diferenta de bani
 
Proprietarii care au solicitat inscrierea in sectiunea de schimburi imobiliare au motive dintre cele mai diverse pentru a explica aceasta alegere.
Un exemplu dat de site-ul de imobiliare este acela al unui proprietar din Sibiu care doreste sa o vanda sau sa schimbe casa cu 4 camere pe care o detine. Motivul acestui proprietar este ca "la schimb s-ar incheia tranzactia. Oricine are un apartament si poate da si o diferenta", a spus pentru MagazinulDeCase.ro, Nicolae Scutea din Sibiu.
Mai exista si proprietarii care stiu exact ce-si doresc in urma schimbului realizat.
Un alt exemplu dat de reprezentantii site-ului este o proprietara din Bucuresti, care detine o casa cu 6 camere in Piata Unirii si doreste sa o schimbe pentru un Penthouse si sa primeasca diferenta in bani. "Metoda cea mai buna de a ramane si cu ceva bani in buzunar dupa finalizarea tranzactiei", si-a explicat decizia de a da casa la schimb Constanta Damian din Capitala.
 
Pentru unii este ultima varianta la care pot apela din moment ce nimeni nu cumpara
 
Potrivit Magazinul de Case.ro, alti proprietari au apelat la schimb ca la o ultima solutie avand in vedere ca nu au reusit sa vanda. Astfel, o persoana din Ploiesti a apelat la varianta de schimb deoarece locuieste intr-o garsoniera si are nevoie de un spatiu mai mare pentru familie. "As prefera vanzarea in locul unui schimb deoarece asa as putea sa-mi aleg apartamentul in zona in care locuiesc acum", a explicat Oana Leonida din Ploiesti. In aceeasi situatie se afla si Dan Stanjic. Acesta a vrut sa vanda, insa nereusind pana in acest moment, s-a decis sa dea la schimb casa cu 4 camere din Timisoara pentru o locuinta mai ieftina.
Totodata, procedeul schimburilor este cautat in mare masura si de aceia care doresc sa se mute in alta zona, insa nu doresc sa schimbe tipul de locuinta pe care il detin.
"Ca o concluzie, putem afirma ca schimbul imobiliar reprezenta in trecut o solutie pentru proprietarii care detineau case sau apartamente cu suprafete mari. Totusi, in acest moment acesta a devenit o solutie si pentru proprietarii care doresc sa se mute intr-un apartament cu suprafata mai mare preferand sa dea o diferenta mai mica in bani in locul unui credit la banca", au declarat reprezentantii MagazinulDeCase.ro.
 
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Praktiker România lansează un amplu catalog de CONSTRUCŢII ŞI RENOVĂRI dedicat meşterilor, profesioniştilor şi amatorilor Praktiker România lansează un amplu catalog de CONSTRUCŢII ŞI RENOVĂRI dedicat meşterilor, profesioniştilor şi amatorilor
Lotus Cismigiu - stil de viata contemporan in inima orasului vechi Lotus Cismigiu - stil de viata contemporan in inima orasului vechi
R.A.D.E.T. incepe furnizarea caldurii dupa 10 octombrie R.A.D.E.T. incepe furnizarea caldurii dupa 10 octombrie
Perspective catre viitor: HUF HAUS dezvolta un nou prototip de casa Perspective catre viitor: HUF HAUS dezvolta un nou prototip de casa
Laurent Jacquemin, noul CEO al Ariston Thermo Group Laurent Jacquemin, noul CEO al Ariston Thermo Group
Energie solara pentru 200.000 de case Energie solara pentru 200.000 de case

Vezi mai multe articole