Dezvoltatorii de apartamente ieftine, primii care lasa la pret - 04 DECEMBRIE 2008

04 decembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dezvoltatorii de apartamente ieftine, primii care lasa la pret
04 DECEMBRIE 2008
  
Dezvoltatorii imobiliari cu un portofoliu de apartamente relativ ieftine, de 1.000-1.200 euro/metrul patrat, sunt primii care au anuntat reduceri de preturi de 10-15%.
 
Cel mai recent caz este cel al companiei ComNord, care a anuntat ca a redus, pentru o perioada limitata, la 900 euro/ metrul patrat construit preturile apartamentelor din cea de-a doua etapa a proiectului Ten Blocks, dezvoltat in cartierul bucurestean Militari.
Livrarea apartamentelor din primele blocuri ale Ten Blocks va incepe luna aceasta, din cele 172 de locuinte mai fiind disponibile 10, la un pret de 1.100 euro/metrul patrat construit. Promotia se adreseaza celor 47 de apartamente disponibile din cea de-a doua etapa, a carei livrare va incepe in luna august 2009, al caror pret initial era de 1.000 euro/ metrul patrat construit. Oricum, marjele de profit ale acestor dezvoltatori raman de cel putin 10%, avand in vedere ca un metru patrat construit costa intre 600 si 700 de euro.
 
"Am inceput promotia in urma cu circa doua saptamani si pot spune ca in luna noiembrie am vandut 11 apartamente, ceea ce este mai bine decat in lunile anterioare, cand vindeam 1, 2 sau chiar niciun apartament, dar nu se compara cu aceeasi perioada a anului trecut, cand vindeam chiar si 3-4 apartamente pe zi", a declarat Adriana Prunaru, reprezentantul de vanzari al proiectului.
Perioada de reducere a pretului va tine cel putin pana la sfarsitul acestui an si cuprinde toate tipurile de locuinte, garsoniere, doua si trei camere, din cadrul celor doua blocuri cu 86 de apartamente scoase la vanzare.
In urma acestei reduceri, preturile locuintelor din cadrul Ten Blocks pornesc de la 36.000 de euro plus TVA pentru o garsoniera cu o suprafata totala de 39 de metri patrati, in functie de momentul achizitiei (inainte sau dupa intrarea in vigoare a noii legi a TVA), pretul cu tot cu TVA crescand la 37.800 de euro sau 42.800 de euro.
Printre dezvoltatorii de apartamente destinate clasei medii care au anuntat reduceri de preturi se numara si compania locala RAMS, care a scazut de la 1.300 euro/metrul patrat construit plus TVA, la 1.200 euro/ metrul patrat construit plus TVA locuintele din cadrul ansamblului RAMS Residential 1 din zona Republica.
De asemenea, compania Gigant Construct a redus preturile din Pallady Residence de la 1.200 euro/mp la 1.000 euro/mp.
Pe de alta parte, si dezvoltatorii proiectului Romfelt Plaza din zona Doamna Ghica au anuntat ca, cel putin pana la sfarsitul lunii ianuarie, vor oferi un discount de 10% pentru apartamentele cumparate cu plata integrala, preturile in cadrul proiectului pornind de la 1.600 euro/metrul patrat plus TVA.
Nivelul slab al vanzarilor din acest an, provovat de criza financiara internationala si de cresterea accelerata a pretului locuintelor in ultimii ani, a pus la incercare dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale de pe piata, astfel ca in timp ce unii au decis sa puna proiectele in stand-by, altii au inceput sa opereze reduceri de preturi sau au extins ofertele promotionale.
 
Cine a anuntat ieftiniri
ComNord a redus de la 1.000 euro/mp la 900 euro/mp preturile apartamentelor din cea de-a doua faza de dezvoltare a ansamblului Ten Blocks din Militari (foto);
Gigant Construct a scos la vanzare zece apartamente din Pallady Residence (cartierul Titan) la un pret de 1.000 euro/mp, in scadere cu peste 20% fata de pretul initial, 1.300 euro/mp;
Preturile apartamentelor din Rams Residential 1, dezvoltat in zona Republica, au scazut de la 1.300 de euro/mp la 1.200 euro/mp;
Romfelt Plaza ofera un discount de 10% pentru apartamentele din zona Doamna Ghica cumparate cu plata integrala cel putin pana la sfarsitul lunii ianuarie.
 
Sursa: Ziarul financiar

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Peste 150.000 de vizitatori în Veranda în weekendul de deschidere Peste 150.000 de vizitatori în Veranda în weekendul de deschidere
Tariceanu vrea ca ANL sa faca 80.000 de locuinte pe an Tariceanu vrea ca ANL sa faca 80.000 de locuinte pe an
Ce se poate face in situatia in care o parte din proprietate este ocupata abuziv Ce se poate face in situatia in care o parte din proprietate este ocupata abuziv
Guvernul da bani pentru 55 de buline rosii Guvernul da bani pentru 55 de buline rosii
Intr-un singur weekend, EFdeN a ajutat 87 de familii sa isi reduca costurile de iluminat cu 80% Intr-un singur weekend, EFdeN a ajutat 87 de familii sa isi reduca costurile de iluminat cu 80%
Proprietari Proprietari

Vezi mai multe articole