on

Epson si Omid Ghannadi prezinta la Print&Sign; aplicatii de design interior realizate cu imprimantele Epson de mari dimensiuni

26 septembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Epson colaborează cu arhitectul și designerul de interior Omid Ghannadi în cadrul târgului de semnalistică și tipar „Print&Sign” și anunță tendințe de personalizare a locuinței, folosind echipamente de imprimare de format mare, pe diverse suprafețe și texturi precum material textil, MDF, tapet sau autocolant. Aplicaţiile, realizate cu imprimantele Epson, pot fi văzute în standul Dacora Print, numărul 39, parter, pavilionul A de la Romexpo.

”Imprimarea digitală îmi oferă o mai mare libertate în realizarea de proiecte personalizate de design interior. Nu doar că pot printa pe suprafețe diverse, de la uși pentru dulapuri sau bucăți de parchet, dar pot imprima inclusiv produse finite, în culorile proiectate de mine, respectând designul până la cel mai mic detaliu. Epson anticipează, practic, nevoile celor care își doresc o amenajare personalizată, oferind posibilitatea de realiza imprimeuri adaptate preferințelor clienților, atât în ceea ce privește culoarea, cât și tipul de material folosit în decorul casei ”, a declarat arhitectul și designerul de locuințe Omid Ghannadi.

Tendințe în personalizarea locuinței:

1. Metal în loc de faianță

O alternativă modernă la clasica faianță, pentru acoperirea suprafeței dintre coprurile de bucătărie sunt foile de aluminiu și oțel care pot fi personalizate cu imprimeuri la rezoluție fotografică. În bucătărie, au avantajul rezistenței la zgârieturi și la pete, dar și al ușurinței în montare. Au însă o largă aplicabilitate și în în domeniul artistic și HORECA.

2. Uși cu personalitate

După o istorie îndelungată cu lemnul masiv, MDF sau PAL în care singura variabilă era profilul, a venit și rândul ușilor să spargă bariera clasicului. Se poată ușile integrate în decorul locuinței, fie realizate din sticlă, fie din MDF sau PAL și personalizate după culoare, model, font, sau cu printuri fotografice prin tehnica imprimării digitale.

3. Pereți rupți din natură sau din inima orașului

Evoluțiile recente în domeniul tipăririi digitale au deschis o gamă nouă de posibilități și pentru zidurile goale. Fie prin tapetare, fie prin placare cu sticlă, plăci de aluminiu sau oțel, pereții locuinței prind viață cu elemente și modele decupate din decorul citadin sau decoruri tropicale.

4. Piese de mobilier cu personalitate

Tapiţeriile în serie au fost înlocuite și ele cu cele personalizate, în linie cu cele mai noi tendințe. Grosimea materialului nu mai constituie o provocare, astfel că designerii își pot testa creativitatea cu patternuri dintre cele mai diverse, pe țesături variate, pentru a aduce pata de culoare dorită în locuințe.  

5. Tablouri imprimate

Printurile fotografice pe suport de lemn au luat locul tablourilor de colecție. Autenticitatea este însă aceeași având în vedere calitatea imprimării fotografice de înaltă rezoluție care dă piesei de decor un aspect viu. Calitatea excelentă a printului este potențată de textura lemnului ceea ce conferă lucrării un aspect artistic deosebit.

“Ne dorim să ajutăm clienții să obțină cele mai creative soluții de amenajare a locuințelor, utilizând tehnologia de imprimare digitală, atât pe textile cât și pe alte materiale durabile, folosite în decorul interior. Imprimantele Epson din gama SureColor sunt ușor de folosit, sunt rapide, economice și asigură un imprimeu de calitate, durabil”, a declarat Simona Decuseară, Sales and Marketing Manager Epson România și Bulgaria.

Câteva dintre echipamentele de imprimare de format mare și diverse aplicații realizate cu acestea vor fi expuse de către Epson și partenerul său de distribuție Dacora Print la târgul „Print and Sign”. Este vorba despre SureColor SC-S80610 și SC-S60610, echipamente dotate cu ultima generație de capete de printare Epson PrecisionCore TFP și cu noua formulă Epson UltraChrome GS3 cu cerneală roșie, pentru rezultate profesionale, într-o gamă largă de culori. Cu ajutorul acestor echipamente, Epson și Dacora vor prezenta imprimarea pe tapet, pe autocolant cast, pentru colantări auto, dar și aplicații pentru industria publicitară cum ar fi imprimarea pe materiale transparente cu metalic silver și casete luminoase.

Totdată Epson și Dacora vor face o demonstrație live de tipărire a imaginilor fotografice pe suprafețe de aluminiu și MDF, prin tehnologia de transfer dye-sublimation, cu ajutorul imprimantei Epson SureColor SC-F6200. Cu o calitate de imprimare fotografică cu rezoluție de până la 1440 x 720 dpi, cap de imprimare Epson PrecisionCore TFP, proiectat să lucreze exclusiv cu cernelurile Epson UltraChrome DS și rezervoare de cerneală de mare capacitate, acest echipament va fi utilizat și în aplicații de imprimare 3D, prin tehnologia de sublimare.

Echipamentele de imprimare Epson SureColor SC-S80610 și SC-S60610, dar și modelul Epson SureColor SC-F6200 vor fi expuse pe toată perioada evenimentului „Print&Sign”, în perioada 26 – 29 septembrie 2017, la standul Dacora, și vor fi utilizate pentru aplicații care vor demonstra calitatea superioară a producției și flexibilitatea în utilizare a imprimantelor LFP pentru produse de amenajare a casei.

Imprimantele Epson sunt utilizate și de designeri internaționali, înlocuind tehnologiile de imprimare clasică cu soluții de imprimare digitală care asigură flexibilitate mai ridicată a producției și rezultate de calitate superioară. Printre aceștia se numărăr designerul britanic Richard Quinn care a creat o întreagă colecție prezentată în cadrul FESPA 2017 şi care este reprezentat în standul Dacora printr-o creaţie vestimentară originală realizată cu imprimantele Epson pentru textile.

În perioada 15 septembrie – 15 octombrie 2017, echipamentele din gamele Epson SureColor SC-F şi Epson SureColor SC-S beneficiază de promoţii disponibile prin Dacora Print:

• seria SureColor™ SC-S – SC-S40610/ S60610/ S80610 – promoţie Buy Back cu până la 5.000 reducere la înlocuirea unui echipamnet vechi.

• seria SureColor™ SC-F

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

ABB preia business-ul de retele de comunicatii KEYMILE pentru a-si consolida portofoliul de retele digitale si focusul pe software ABB preia business-ul de retele de comunicatii KEYMILE pentru a-si consolida portofoliul de retele digitale si focusul pe software
Dezvoltatorii nu sunt lasati de banci sa scada preturile sub o anumita limita - 19 Noiembrie 2009 Dezvoltatorii nu sunt lasati de banci sa scada preturile sub o anumita limita - 19 Noiembrie 2009
Harta imprumuturilor pentru locuinte Harta imprumuturilor pentru locuinte
Peste 60.000 de vizitatori la cele mai importante evenimente din agricultura, alimentatie, ambalaje si bauturi Peste 60.000 de vizitatori la cele mai importante evenimente din agricultura, alimentatie, ambalaje si bauturi
Symmetrica, afaceri de 20 de milioane de euro in 2016 Symmetrica, afaceri de 20 de milioane de euro in 2016
Creditul ipotecar - cel mai solicitat imprumut in Romania Creditul ipotecar - cel mai solicitat imprumut in Romania

Vezi mai multe articole