Graffiti verde - inspiratie pentru casa

22 octombrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Considerat de unii vandalism si de altii o forma de arta, graffiti-ul a devenit treptat o forma de exprimare a personalitatii si opiniilor pentru multi artisti, la nivel global. Desi exista multe zone in care graffiti-ul este interzis, sunt si altele in care aceasta arta a strazii este binevenita. Artistii contemporani au descoperit recent o metoda eco-friendly de a decora peretii oraselor - cu ajutorul muschilor de padure. Iar pentru intretinerea acestei forme de arta nu e nevoie decat de putina apa.

Aceasta idee simpla, transformata in arta de catre cativa tineri inspirati, poate servi drept urmatorul tau proiect DIY. Poti crea un astfel de graffiti pe peretele casei sau pe gard folosind un amestec simplu de ingrediente si pulverizand, din cand in cand, creatia cu apa.

Legat de design, poti imprima si decupa un sablon, poti scrie un mesaj inspirational sau, daca ai putin talent la desen, il poti crea liber pe perete. Iata de ce ai nevoie: 3 cescute de muschi, spalat si curatat de pamant, 2 cescute de iaurt simplu, doua cescute de apa sau bere. Amesteca bine compozitia, de preferat intr-un blender pe care nu il mai folosesti pentru altceva. Vei obtine o pasta omogena pe care o vei aplica pe perete cu ajutorul unei pensule. In functie de modelul ales, orienteaza-te asupra marimii pensulei folosite.

Obtii, astfel, o forma de arta decorativa regenerabila, placuta la atingere si intotdeauna proaspata. Vei putea intotdeauna adauga noi elemente sau poti s-o iei de la zero, atunci cand te-ai plictisit de modelul respectiv. Poti realiza acest proiect impreuna cu cei mici, intrucat, pe langa facptul ca e simplu si distractiv, le ofera acestora si o lectie de biologie foarte utila.

 

Sursa foto: brooklynstreetart.com

Sursa foto: flickr.com

Sursa: boredpanda.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Culori neutre pentru un interior confortabil Culori neutre pentru un interior confortabil
Un apartament mic poate fi... mare Un apartament mic poate fi... mare
Casa curcubeu Casa curcubeu
Pentru un plus de personalitate da-i spatiului tau o nota de eleganta si stil folosind plinte decorative, cornise si brauri Pentru un plus de personalitate da-i spatiului tau o nota de eleganta si stil folosind plinte decorative, cornise si brauri
Semnatura unui roman pe cel mai inalt turn din lume Semnatura unui roman pe cel mai inalt turn din lume
Sfaturi pentru amenajarea biroului Sfaturi pentru amenajarea biroului

Vezi mai multe articole