Graffiti verde - inspiratie pentru casa

22 octombrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Considerat de unii vandalism si de altii o forma de arta, graffiti-ul a devenit treptat o forma de exprimare a personalitatii si opiniilor pentru multi artisti, la nivel global. Desi exista multe zone in care graffiti-ul este interzis, sunt si altele in care aceasta arta a strazii este binevenita. Artistii contemporani au descoperit recent o metoda eco-friendly de a decora peretii oraselor - cu ajutorul muschilor de padure. Iar pentru intretinerea acestei forme de arta nu e nevoie decat de putina apa.

Aceasta idee simpla, transformata in arta de catre cativa tineri inspirati, poate servi drept urmatorul tau proiect DIY. Poti crea un astfel de graffiti pe peretele casei sau pe gard folosind un amestec simplu de ingrediente si pulverizand, din cand in cand, creatia cu apa.

Legat de design, poti imprima si decupa un sablon, poti scrie un mesaj inspirational sau, daca ai putin talent la desen, il poti crea liber pe perete. Iata de ce ai nevoie: 3 cescute de muschi, spalat si curatat de pamant, 2 cescute de iaurt simplu, doua cescute de apa sau bere. Amesteca bine compozitia, de preferat intr-un blender pe care nu il mai folosesti pentru altceva. Vei obtine o pasta omogena pe care o vei aplica pe perete cu ajutorul unei pensule. In functie de modelul ales, orienteaza-te asupra marimii pensulei folosite.

Obtii, astfel, o forma de arta decorativa regenerabila, placuta la atingere si intotdeauna proaspata. Vei putea intotdeauna adauga noi elemente sau poti s-o iei de la zero, atunci cand te-ai plictisit de modelul respectiv. Poti realiza acest proiect impreuna cu cei mici, intrucat, pe langa facptul ca e simplu si distractiv, le ofera acestora si o lectie de biologie foarte utila.

 

Sursa foto: brooklynstreetart.com

Sursa foto: flickr.com

Sursa: boredpanda.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Decor nou in doar 10 minute Decor nou in doar 10 minute
Culoarea anului 2012 Culoarea anului 2012
Gradina Botanica Gradina Botanica
O suta de ani de "zgarie nori" O suta de ani de "zgarie nori"
Amenajarile animal print din nou la moda Amenajarile animal print din nou la moda
Arhitectura neconventionala - Casa in varf de stanca Arhitectura neconventionala - Casa in varf de stanca

Vezi mai multe articole