on

In cat timp se usuca spuma poliuretanica?

10 mai, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tipuri de spuma poliuretanica, in functie de timpul de intarire

 

Un produs care aduce numeroase avantaje utilizatorilor, spuma poliuretanica se foloseste in variate aplicatii din domeniul constructiilor, fiind alegerea ideala din punct de vedere al raportului calitate – pret, mai ales atunci cand vorbim despre proiecte de izolatie.

 

Exista doua tipuri principale de spuma poliuretanica: pentru lipire si pentru constructii, iar dintre aplicatiile in care produsul se utilizeaza pot fi amintite montajul ferestrelor si usilor, umplerea si etansarea spatiilor sau izolatie termica si fonica.

 

Atunci cand trebuie sa faca o alegere intre mai multe tipuri de spuma poliuretanica, unul dintre aspectele de care sunt interesati utilizatorii este timpul de uscare. Pentru a afla mai multe detalii referitoare la timpul de uscare a spumei poliuretanice, am apelat la echipa Econstrukt. Specialistii Econstrukt au o experienta indelungata pe piata produselor pentru constructii si renovari, fiind un punct de referinta in acest domeniu.

 

In functie de timpul de uscare, spuma poliuretanica poate fi impartita in doua tipuri diferite: spuma cu timp normal de uscare/ intarire si spuma cu intarire/ uscare rapida. Daca vrei sa afli mai multe despre aceste doua tipuri diferite de spuma poliuretanica, timpul de uscare si factorii care influenteaza uscarea acestui produs, poti parcurge randurile urmatoare.

 

Ambele tipuri de spuma poliuretanica se vor usca la suprafata intr-un timp scurt, de la 15 minute la pana cateva zeci de minute, insa pentru ca stratul de spuma sa se intareasca/ usuce complet, va fi nevoie de un timp mai indelungat.

 

In cazul spumei poliuretanice cu timp normal de intarire este necesara o perioada de pana la 24 de ore pentru ca stratul sa fie complet intarit. Pe de alta parte, timpul de intarire pentru spuma poliuretanica cu intarire rapida este de 2-8 ore, variind in functie de produsul ales.

 

Factori care determina durata de uscare a spumei poliuretanice

 

Indiferent daca vei alege spuma poliuretanica cu intarire rapida sau spuma cu timp normal de intarire, este necesar sa acorzi atentie factorilor care determina durata de uscare a produsului. Este vorba despre nivelul de umididate, cantitatea de spuma aplicata, temperatura ambientala si anotimpul in care este aplicata spuma poliuretanica.

 

Umiditatea este un factor important de luat in considerare in timpul procesului de aplicare a spumei poliuretanice. Concret, intr-un mediu lipsit de umiditate, spuma va avea nevoie de mai mult timp pentru a se usca/ intari.

 

Referitor la cantitatea de spuma aplicata, cu cat produsul este aplicat intr-o cantitate mai mare, cu atat va creste si timpul de intarire completa.

 

Temperatura la aplicare este un alt aspect foarte important, care poate influenta timpul de intarire a spumei. De aceea, este recomandat sa urmezi intotdeauna indicatiile de pe ambalajul produsului. Aplicand spuma intr-un mediu cu temperatura care se afla in intervalul recomandat, te vei asigura ca aceasta isi pastreaza proprietatile si ca timpul de intarire nu va fi afectat.

 

In ceea ce priveste anotimpul, daca in sezonul cald sunt suficiente 24 de ore pentru ca o spuma cu timp normal de intarire sa se usuce, iarna timpul va creste la 36 de ore.

 

Ai nevoie de ajutor in alegerea spumei poliuretanice?

 

Daca nu ai mai utilizat spuma poliuretanica, este recomandat sa ceri un sfat avizat inainte de a alege, astfel incat produsul sa se plieze cerintelor pe care le impune proiectul tau. La Econstrukt vei gasi intotdeauna produsele necesare pentru a duce la bun sfarsit proiectele de constructii si renovari, la un pret foarte accesibil. Pe langa oferta variata de produse, specialistii Econstrukt iti stau la dispozitie si cu sfaturi profesioniste, pentru ca tu sa faci alegerile cele mai bune.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Gipscartonul: o solutie ieftina si rapida pentru amenajarea spatiului Gipscartonul: o solutie ieftina si rapida pentru amenajarea spatiului
Despre rezistenta si durabilitatea betonului intarit Despre rezistenta si durabilitatea betonului intarit
Finisaje de ultima generatie Finisaje de ultima generatie
Sticla cu fir de aur si argint Sticla cu fir de aur si argint
Piatra flexibila nonadeziva - Solutia ideala pentru proiectele tale de renovare Piatra flexibila nonadeziva - Solutia ideala pentru proiectele tale de renovare
Adeziv polistiren - baza unei termoizolatii de calitate (2) Adeziv polistiren - baza unei termoizolatii de calitate (2)

Vezi mai multe articole