Vecini casa

Inainte sa achizitionezi un apartament, cauta indicii despre viitorii tai vecini

03 octombrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nu cumperi in fiecare zi un apartament si, o data ce l-ai cumparat, s-ar putea sa locuiesti in el toata viata. Asta inseamna ca este bine sa te gandesti nu de doua, ci de zece ori inainte sa platesti suma de bani si sa devina apartamentul tau, noua ta CASA. Achizitionarea unui apartament nu ar trebui sa fie o ecuatie care tine cont doar de suprafata apartamentului, numarul de camere si pretul cerut de proprietar. Foarte importanti sunt si vecinii. Asa ca iata la ce este bine sa fii atent inainte sa cumperi apartamentul.

Aspectul general al scarii este important. Inca de la intrarea in scara cauta indicii despre comportamentul si tipologiile vecinilor. Vezi daca exista vecini care arunca gunoiul pe fereastra, daca sunt coji de seminte sau mucuri de tigara in jurul bancutelor de la intrarea in scara.

Observa care este starea usii de la intrare, a casutelor postale si a peretilor. Cand au fost zugraviti ultima oara, daca sunt urme de pantofi pe zugraveala. Daca exista vecini care au datorii mari la intretinere, atunci sunt sanse ca intr-o buna zi sa fie sistata furnizarea apei potabile sau a gazelor pe acea scara. Daca interfonul nu este functional sau daca nu exista usa de termopan, inseamna ca vecinii nu contribuie la fondul de reparatii al scarii.

Cand vizionezi apartamentul pe care intentionezi sa-l cumperi, fii atent la tavane. Cauta semne care ti-ar putea dovedi ca vecini de deasupra au inundat in trecut. Pune palma pe zidul din dreptul conductelor. Daca zidul este umed inseamna ca exista probleme cu tevile, probleme care vor deveni si mai serioase dupa ce tu vei cumpara apartamentul.

Daca apartamentul iti place si pretul este pe masura bugetului tau, viziteaza scara de mai multe ori, in zile si ore diferite. In felul acesta ai putea sa afli daca exista vecini care obisnuiesc sa asculte muzica cu volumul dat la maxim.

Nu in ultimul rand, fii atent la eventualele mirosuri neplacute. Cu siguranta nu ti-ai dori vecini care strang tone de deseuri la ei in casa.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cât se câştigă în construcţii în România. Sunt salarii și de peste 10.000 de lei! Cât se câştigă în construcţii în România. Sunt salarii și de peste 10.000 de lei!
Familia DIY: cum sa renovezi un apartament fara arhitect, iar rezultatul sa fie excelent Familia DIY: cum sa renovezi un apartament fara arhitect, iar rezultatul sa fie excelent
Tencuirea peretilor – sfaturile forumistilor Misiunea Casa Tencuirea peretilor – sfaturile forumistilor Misiunea Casa
Etapele de construire a unei case Etapele de construire a unei case
PlanRadar, soluția digitală pentru proiectarea, construcția și întreținerea clădirilor sustenabile PlanRadar, soluția digitală pentru proiectarea, construcția și întreținerea clădirilor sustenabile
Protejarea lemnului din exterior Protejarea lemnului din exterior

Vezi mai multe articole