on

Mercusys Halo S12 | Review

18 iunie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tudor D., cel mai tanar coleg din Echipa Redactionala MC (20 ani), a testat sistemul Mercusys Halo S12 si are placerea de a imparti cu noi cateva informatii foarte pretioase. Iata cum a decurs testul.

Dupa aproape 20 de ani de locuit intr-o casa cu pereti confectionati din beton, bariera pe care acestia o reprezinta pentru range-ul conexiunii la internet a devenit evidenta.

Orice upgrade pe care l-am facut la router s-a dovedit a fi inutil. Bineinteles, viteza crestea vizibil insa aria de conexiune ramanea aceeasi...

Nu de mult am trecut la un sistem de tip mesh, o retea de routere interconectate, care declara ca va mari aria de conexiune la internet cu pana la 240 de m2.

 

 

Mercusys Halo S12, un workaround pentru o conexiune slaba la internet?


 

● Overview & Key Features:


Ce este Mercusys Halo S12?

Mercusys, a lansat recent sistemul Home Mesh “Halo S12”, care este cel mai ieftin sistem WI-FI de tip mesh de pe piata la momentul actual, pe care il poti cumpara chiar acum (aici). Sistemul de baza costa doar 240 de lei si include un pachet de 2 unitati care folosesc tehnologia de tip Wireless Mesh, la care se pot adauga mai multe unitati ulterior.

 
  
Sursa imagini: aici

 

Design:

 

Complet minimalist.

Mercusys S12 este disponibil in 2 versiuni, una cu 2 unitati, iar cealalta cu 3. Acestea dispun de un design simplu si minimalist, ce presupune un combo de non-culori (alb si gri).

In fata, dispozitivele au un buton de conectivitate, iar pe spatele acestora se afla un port pentru alimentare, doua porturi Ethernet si un mic buton de resetare.


Hardware:

 

Specificatii tehnice:

System: Mesh Wi-Fi cu 2 dispozitive
Wireless: 2.4 GHz & 5GHz Dual Band cu pana la 1167 Mbps
Porturi: Dual Ethernet (WAN+LAN)

Modul de functionare al sistemului Mercusys Halo S12 este relativ simplu: unitatea “Mama” se conecteaza fie la router-ul/modemul pe care il detii., fie direct la cablul de internet, iar celelalte unitati se vor conecta la aceasta, utilizand tehnologia Mesh pentru a asigura locuinta cu acoperire Wi-Fi.

Un sistem Wi-Fi de tip “mesh” nu sufera aceeasi soarta ca extenderele Wi-Fi. Un astfel de sistem va folosi mereu acelasi nume si aceeasi parola Wi-Fi, permitandu-le device-urilor sa alterneze intre dispozitivele din retea in functie de puterea semnalului oferit de acestea.

Spre exemplu, daca un dispozitiv se afla in casa, iar celalalt in gradina, in momentul in care telefonul/laptopul tau se indeparteaza de aria de conexiune a dispozitivului din casa se va conecta automat la cel din gradina, fara a fi nevoie sa introduci parola/schimbati reteaua de Wi-Fi.

De asemenea, unitatile pot fi mutate dintr-o parte in cealalta a casei, dupa nevoie, fara a mai fi nevoie sa efectuezi setup-ul din nou.

Chiar daca platesti mai putin pentru sistemul celor de la Mercusys, acesta nu compromite viteza conexiunii la internet. Cu o tehnologie Dual Band care atinge 1167 Mbps poate fi considerat mai mult decat decent.

 

Setup:

 

Simplu in teorie...

Disclaimer: Desi in teorie setup-ul nu este dificil, am intampinat unele probleme cu conexiunea la site-ul mwlogin.net; dar resetand unitatile Mercusys am reusit sa trec peste.

Setup-ul unui sistem Halo S12 se bazeaza doar pe interfata oferita de cei de la Mercusys, fara a se folosi de aplicatii/software:


1. Conecteaza una din cele 2 unitati la priza si astepta sa apara in setarile Wi-Fi ale telefonului/pc-ului.
2. In momentul in care Halo S12 este pornit, te poti conecta la Wi-Fi si poti configura reteaua accesand site-ul http://mwlogin.net
3. Dupa ce unitatea principala este complet configurata, adaugarea unui nou dispozitiv in reteaua Mesh este o sarcina simpla - prin apasarea butonul ‘pair’ pe ambele unitati acestea se vor conecta automat intre ele. Desi poti utiliza interfata Mercusys, iti recomand sa folosesti butonul ‘pair’, deoarece este mai la indemana.

Firmware-ul Halo S12 este intr-adevar simplu comparativ cu sistemele de tip mesh mai scumpe.
Acesta poate fi un lucru bun, facand sistemul Halo S12 accesibil atat pentru incepatori, cat si pentru  cei ce s-au familiarizat cu setup-urile routerelor/sistemelor Wi-Fi.

Chiar daca sistemul este unul budget, Mercusys a inclus unele functionalitati, spre exemplu control parental si retea de tip “guest”, ce creaza o retea alternativa pentru invitati. Poti gasi cea mai noua versiune a firmware-ului Mercusys aici.

 

Performanta Wi-Fi:

 

Am instalat cele 2 unitati Mercusys la o distanta de 1 etaj si am realizat niste speed-test-uri pentru a observa capabilitatile sistemului Halo S12.

Trebuie mentionat faptul ca abonamentul la internet imi pune la dispozitie internet prin cablu cu o viteza de 1Gb/s. Astfel rezultatele au fost urmatoarele:

- Langa unitatea “Mama” internetul a avut viteza de 94.63 Mb/s cu un ping de 16 ms;

- Aproape de unitatea de la etaj: 84.01 Mb/s; ping 4 ms;

- Iar la o distanta egala de cele doua unitati am masurat o viteza de 32.34 Mb/s cu un ping de 18 ms

Viteza nu este peste medie, nefiind punctul forte al unui sistem de tip mesh.

Aria de conectivitate insa s-a imbunatatit vizibil, acum avand posibilitatea de a ma conecta la net si din gradina. As putea spune cu certitudine ca s-a marit cu 100 m2.

 

● Concluzie:

Deal or No Deal?

Mercusys Halo S12 s-a dovedit a fi un asset binevenit intr-o casa in care semnalul Wi-Fi obisnuia sa fie unul mediocru spre slab.

In urma instalarii sistemului Mesh am observat o imbunatatire evidenta a ariei de conectivitate, si viteza la internet nu a fost afectata. Astfel Mercusys Halo S12 poate fi numit un go-to pentru cei ce isi doresc un sistem de tip Mesh la un buget minim.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Review De`Longhi Dedica - Secretul unei cafele perfecte! Review De`Longhi Dedica - Secretul unei cafele perfecte!
Review | Am testat noua boxa portabila Sonos Roam Review | Am testat noua boxa portabila Sonos Roam
TP-LINK Deco X68 Review TP-LINK Deco X68 Review
Sonos ONE SL, boxa vrednica pentru casa unui audiofil? Sonos ONE SL, boxa vrednica pentru casa unui audiofil?
Mercusys MR50G - Review Mercusys MR50G - Review
Review Sonos ONE – mod Stereo Review Sonos ONE – mod Stereo

Vezi mai multe articole