restaurare mobilier - mobilier ecologic

Mobilierul ecologic

18 ianuarie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Obiceiul de a inlocui periodic  vechea mobila cu una noua se doveste a avea consecinte nefaste asupra mediului inconjurator. Primul pas catre crearea unui ambient in armonie cu mediul inconjurator  il putem face prin a  ne pune intrebarea: ”Oare chiar am nevoie de acest mobilier nou?” Nu exista si o alta varianta prin care sa renunt la a mai achizitiona inca un articol? Nu as putea restaura un vechi pupitru? Nu pot retapita o veche canapea?

Majoritatea articolelor de mobilier pot fi readuse la viata prin  procedee de restaurare precum raschetare, revopsire sau inlocuire a unor componente. Aceste metode sunt la indemana pentru cei mai muti dintre noi, fiind usor de intrebuintat, insa, pentru cei care considera ca nu se pot descurca singuri, exista firme specializate in restaurari.

In domeniul reciclarii si al actiunii ecologice, alaturi de reconditionari, un interes din ce in ce mai mare il prezinta comercializarea mobilierului regenerat sau reutilizarea articolelor de mobilier pentru fabricarea unor produse noi. Regenerarea lemnului  presupune atat preluarea lemnului din constuctii si structuri vechi precum poduri, traverse de sina de cale ferata, tunele sau orice produs fabricat din lemn, cat si valorificarea lemnului rezultat din arbori dezradacinati, distrusi de intemperii sau cazuti la pamant.

Dusumelele, cheresteaua, barnele, podelele, placajele si lambriurile se numara printre cele mai  raspandite produse rezultate in urma acestor procedee de reciclare.

In sprijinul proliferarii acestor metode de reciclare si a impunerii unui stil de viata orientat catre protejarea mediului inconjurator vin si numerosi designeri care se dovedesc a fi din ce in ce mai inovatori.  Multi dintre designerii de mobilier se intrec in a crea produse ingenioase folosind exclusiv materii prime reciclate, astfel ca  prin mobilarea casei intr-un mod ecologic vom obtine atat satisfactia protejarii mediului inconjurator, cat si satisfactia unui mediu ambiental modern si armonios.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Calin Diaconu

27 ianuarie, 02:27

De aceea, sa evitam pe viitor sa ne punem in casa plastic ... si acesta e reciclabil, numai daca-l dai la topit si-ti iei altul in loc ... Lemnul trebuie intretinut, dar are viata mai lunga si se simte altfel la calcat. Ma gandesc la parchet, dupa cum ati banuit :-)

Alte articole

Mobilier si ornamente Mobilier si ornamente
Amenajarea biroului de acasa - Idei practice Amenajarea biroului de acasa - Idei practice
Ghidul complet pentru alegerea mobilierului de birou perfect Ghidul complet pentru alegerea mobilierului de birou perfect
Biroul de acasa Biroul de acasa
Infinity for Home - furnizor de solutii complete pentru amenajarea casei Infinity for Home - furnizor de solutii complete pentru amenajarea casei
Mobilier - Stiluri traditionale Mobilier - Stiluri traditionale

Vezi mai multe articole