Penalizarile se calculeaza dupa o luna de intarziere

28 august, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Petrisor Capagea (Dambovita): In conditiile in care am un fond de rulment de 350 de lei este corect sa mi se aplice penalizari la o restanta de 200 lei, sub valoarea fondului ce se constituie intr-un fel de garantie?
 
Restante sunt considerate doar cotele de intretinere neachitate nici dupa 30 de zile de la data afisarii listelor de plata, data de la care pot decurge si eventuale penalizari, in functie de hotararile adunarii generale (pentru ca sunt asociatii unde restantele sunt accidentale si de mica valoare si care nu conduc la penalizari, neperturband balanta de cheltuieli). Fondul de rulment nu constituie un fel de garantie asa cum sunteti tentat sa credeti, ci are drept scop sa permita asociatiei plata facturilor primite pana in momentul incasarii contributiilor membrilor asociatiei.
 
Maria Podaru (Bucuresti): Desi pe parcursul unui an am fost internata in spital de trei ori, intre 17 si 21 de zile, nu mi s-au acordat nici un fel de scazaminte. Cum vine asta? S-a procedat corect?
 
Pentru a vi se acorda scazaminte se impunea ca cel putin doua internari sa fi fost succesive si sa fi cumulat peste 30 de zile in decurs de doua luni, dar si ca dv. sa fi adresat o cerere scrisa catre comitetul asociatiei.
 
Alexandru Constantin (Bucuresti): Desi sesizarea mea referitoare la modul defectuos de repartizare a cheltuielilor pentru niste lucrari de reparatii a fost considerata de Primaria sectorului 6 drept justa, totusi am fost sfatuit sa achit suma pretinsa pentru a nu risca sa fiu penalizat pentru restanta. Imi e greu sa pricep o astfel de logica si mai ales faptul ca celor vinovati nu li s-au aplicat sanctiuni.
 
Sfatul pe care l-ati primit de la Primarie nu exprima tendinte de cocolosire sau lipsa prerogativelor legale, ci un indem la respectarea prevederilor legale. Contestatia nu intrerupe efectele debitului, urmand ca ulterior sa se faca corecturile de rigoare pe baza constatarilor comisiei de cenzori si a hotararii adunarii generale. Da, corect ar fi fost ca la repartizarea cheltuielilor pentru reparatii sa se tina cont de intreaga suprafata detinuta si nu doar de spatiul strict de locuit.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pregateste masa de Paste cu plante aromatice proaspete! Pregateste masa de Paste cu plante aromatice proaspete!
Romanii se orienteaza spre incorporabilele de bucatarie Romanii se orienteaza spre incorporabilele de bucatarie
Parcari etajate Parcari etajate
Imprumuturi de nevoi personale fara ipoteca Imprumuturi de nevoi personale fara ipoteca
Cum pot cumpara o locuinta in rate pe timp de criza? - 05 Mai 2009 Cum pot cumpara o locuinta in rate pe timp de criza? - 05 Mai 2009
Proprietarii cladirilor devenite pericol public vor fi obligati sa le reabiliteze in doi ani Proprietarii cladirilor devenite pericol public vor fi obligati sa le reabiliteze in doi ani

Vezi mai multe articole