Primul pas în doi

06 mai, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Prima Casă împreună, primul pas în doi. Mutarea alături de partener este unul din cele mai importante momente din existenţa unui cuplu, iar amenajarea noii locuinţe, un test al gusturilor şi preferinţelor la care niciunul din cei doi parteneri nu ar trebui să rămână corigent.

Am vizitat de aceea noul cămin al unei perechi de tineri din Bucureşti – un cochet apartament de două camere dintr-un ansamblu rezidenţial nou în care fiecare a ştiut până unde să îşi impună gusturile pentru a nu ştirbi din preferinţele celuilalt. Altfel spus, o lecţie despre cum poţi trece cu brio testul mutatului împreună. Alegerile celor doi pot fi definite în doar două cuvinte: armonie şi minimalism. Armonia dată de culorile calde în tonuri variate de unt, cafea cu lapte şi miere, iar minimalismul predominant al mobilierului suplu, ce umple încăperile doar atât cât o cere strictul necesar.

Dormitorul celor doi este poate zona cea mai liniştită a casei în ceea ce priveşte design-ul interior. Dominant în încăpere este patul generos, de mari dimensiuni, în timp ce fiecare dintre cei doi parteneri şi-a lăsat amprenta în jocul geometric al elementelor din dormitor: liniile drepte, verticale şi orizontale, pentru el şi rotunjimea mânerelor de la noptiere şi şifonier sau obiectul decorativ de pe una din cele două noptiere, pentru ea.

Sentimentul de cămin este indus de draperiile fine, de culoarea mierii, şi de covorul gros în care locatarii îşi pot afunda picioarele obosite după o zi de muncă plină. Tapetul ce decorează peretele din spatele patului dă atât o notă de modernitate – un singur perete din cei patru fiind tapetat -, dar şi de intimitate.

În momentele petrecute în living, cei doi locatari ai apartamentului se vor bucura de lumina naturală ce pătrunde nestingherită prin ferestrele de mari dimensiuni. Living-ul poate fi locul în care unul dintre ei poate savura în linişte acţiunea unei cărţi, la fel de bine cum împreună pot petrece o seară relaxantă alături de prietenii lor întrucât modul în care este amenajat living-ul oferă atât senzaţia de intimitate, cât şi impulsul spre socializare.

Living-ul transmite, la fel ca şi dormitorul, acel sentiment de căldură, de cămin primitor datorită alegerii unei palete cromatice calde şi a jocului de înălţimi conferit de elementele de mobilier. Această încăpere are două zone principale de interes – canapeaua de un violet puternic şi zona modulară multimedia/ TV în care elementele de mobilier dau înălţime camerei prin suprapunerea lor şi a aşezării decalate. Jocul de linii orizontale, păstrat inclusiv de pattern-ul mobilierului, este completat pe verticală de vaza înaltă cu flori artificiale ramificate.

Încăperea se continuă cu bucătăria, una de tip open space, dar separată în mod inventiv de restul living-ului printr-un element de tip bar transformat în loc de luat masa. Scaunele înalte de bar, în aceleaşi culori calde, dau supleţe unei zonei, alungind-o. Fiind o încăpere comună, mobila de bucătărie este din aceeaşi gamă cu cea din living, asigurând astfel o continuitate.

Să nu uităm însă şi de atenţia celor doi pentru crearea unor spaţii de depozitare, îndeplinind atât aspectul util, cât şi estetic al locuinţei. În dreapta holului de la intrare a fost creat un dressing încăpător pentru depozitarea obiectelor mai voluminoase din casă, iar cele mărunte, pe care de obicei le rătăceşti mereu prin casă, au acum şi ele un loc al lor – un element de mobilier suplu aşezat într-o nişă a holului de la intrare, în timp ce deasupra lui stă aşezat un tablou ce pare parcă desprins din dorinţele doamnei apartamentului – o imagine suavă, delicată, feminină.

 

Fotografii realizate în ansamblul rezidenţial Evocasa Optima

Contact Evocasa Optima: Alina Necula, Head of Marketing & Sales Adama Group, 0728 109 907

www.evocasa-optima.ro

Designer: Elena Oancea, Lemon Interior Design, 0726 753 195

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea a II-a) Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea a II-a)
Tinerii la domiciliu | Carantina Tinerii la domiciliu | Carantina
Cum scapi de mirosul de tigara dintr-o incapere Cum scapi de mirosul de tigara dintr-o incapere
Pregatirea casei inainte de a pleca in vacanta Pregatirea casei inainte de a pleca in vacanta
Exista racoare fara aer conditionat? Exista racoare fara aer conditionat?
Impotriva ghetii pe scari si alei: antiderapante si degivrante Impotriva ghetii pe scari si alei: antiderapante si degivrante

Vezi mai multe articole