on

Proiect copertina la intrarea in casa

29 iulie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Am primit pe adresa redactiei noastre un proiect foarte interesant si va marturisim ca suntem impresionati de calitatea acestuia. Proiectul este realizat de prietenul nostru din Toscana - Domnul S.C., care ne-a descris cu amanunte pretioase pasii, dar si bugetul unei lucrari care a adaugat confort si protectie casei sale. In plus, intretinerea va fi mai usoara. Este vorba de un proiect de copertina fixa. Speram ca pozele si materialul prezentat sa va dea curaj sa adaugati si voi valoare caselor voastre!

 

Pentru a proteja de intemperii usa de la intrarea principala in casa, dar si pe cea care asigura accesul in gradina, am hotarat sa montez doua copertine: atat la intrarea “din fata”, cat si la aceea ”din spatele” casei mele.

Avand in vedere stilul acesteia si tinand cont si de alte elemente, cum sunt: pavajul exterior (o combinatie din piatra naturala și “cotto fiorentino”), dar si tamplaria din lemn masiv de castan, am stabilit sa realizez doua copertine de lemn, pe lungimea pereților exteriori și cu o latime de 120 cm, pentru a acoperi complet trotuarul din jurul casei.

In primul rand, m-am consultat cu tamplarul, cel care a realizat tamplaria casei. Dupa o atenta analiza, acesta m-a sfatuit sa folosesc grinzi din lemn stratificat de castan, prinse pur și simplu de peretele exterior al casei cu ajutorul unor suporti speciali, peste care se monteaza si lambriul, tot din lemn de castan. Apoi, intreaga structura este acoperita cu panouri izolate de tigla metalica, din otel zincat.

Aceasta lucrare ne-a permis sa usuram structura, sa protejam mai bine lemnul de intemperii, dar si sa atenuam zgomotul grindinei, deoarece, chiar deasupra copertinelor, se afla ferestrele de la dormitoarele casei.

Pentru a estima necesarul de materiale cat mai corect, am comandat unui inginer local, un proiect pentru aceasta lucrare. Acest specialist mi-a confirmat ca, in conformitate cu reglementarile noastre (din Italia, nota redactiei), nu este necesara nicio autorizație, atata timp cat lungimea grinzilor de sustinere nu depaseste 90 cm.

Am acceptat aceasta solutie, iar lista materialelor necesare pentru realizarea ambelor copertine, a cuprins:

  • 8 grinzi de sustinere din lemn stratificat de castan, cu dimensiuni de 14x10x90 cm, care au fost fixate in perete la cate 2 metri distanta una fata de alta;
  • pentru fixarea celor 8 grinzi de mai sus, au fost necesare încă 2 grinzi longitudinale din lemn stratificat de castan de 14x10x600 cm;
  • 2 ancore pentru fixarea de perete a grinzilor de susținere;
  • 26 grinzi secundare, de legatura, din lemn de castan plin, de 8x6x110 cm montate la 50 cm una de cealalta;
  • 14 metri patrati de lambriu din lemn de castan de 12x200 cm;
  • 8 suporti speciali, de 140x100 mm pentru fixarea grinzilor de sustinere pe perete;
  • 15 metri patrati de panouri de acoperis din tigla metalica izolata, zincata si vopsita cu forma tradiționala “coppo fiorentino”, de 100x110 cm

 

Pentru toata comanda materialului lemnos, m-am adresat catre un producator local, Renzetti Legnami, care ne-a furnizat grinzile pline si grinzile din lemn stratificat taiate la dimensiune, precum si lambriul din lemn de castan; toate vopsite și tratate prin imersiune pentru a le asigura durabilitate maxima in timp.

 

Pentru panourile de acoperis din tigla metalica am ales „Supercoppo” de la IsolPack, care imita traditionalele acoperisuri din teracota toscana ca forma și culoare. Impreuna cu panourile ne-au fost furnizate toate accesoriile, de aceeași culoare, pentru fixare: panouri frontale și laterale pentru mascarea poliuretanului, protectii pentru a preveni infiltrarea apei de-a lungul peretelui, capace de oțel și șuruburi pentru fixarea in lemn.

Pentru suportii speciali de fixare a grinzilor in perete am ales “Aldeghi Luigi SpA” care ne-au recomandat fixarea cu ancore de expansiune si cu rasina. Astfel, tamplarul a fost capabil sa asambleze totul, in doar doua zile, fara a fi nevoie de vreo lucrare de zidarie.

In cele din urma, a intervenit si instalatorul care a montat scocurile de cupru, conectandu-le la cele care aduna apa de pe acoperis.

Cheltuielile totale (materiale si manopera) s-au ridicat la 4.100 € pentru o lucrare - zic eu - bine facuta și folosind materiale de foarte buna calitate.

Pentru aceasta, as dori sa mulțumesc in primul rand profesionalismului si seriozitatii tamplarului, care m-a sfatuit foarte bine in alegerea materialelor, dar a avut grija si de partea estetica, care se integreaza perfect cu restul casei. Voi ... ce spuneti?

 

 

Vrei sa citesti despre cum si-a renovat simpaticul Domn S.C. gardul zidit, cu piatra aparenta? Click aici.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

florin

03 septembrie, 20:42

foarte frumos,multumesc pentru detaliile oferite,tocmai vreau sa realizez ceva similar deasupra intrarii in garaj.

Alte articole

Rolul elementelor unui hidrofor Rolul elementelor unui hidrofor
Cum alegi si ce ii ceri arhitectului Cum alegi si ce ii ceri arhitectului
Procesul de constructie a casei Procesul de constructie a casei
Misiunea Cartierului Tau Misiunea Cartierului Tau
Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj Avantajele și dezavantajele construirii unei case fara etaj
3 aspecte de avut in vedere cand iti construiesti o casa 3 aspecte de avut in vedere cand iti construiesti o casa

Vezi mai multe articole