Zugraveala cu model ataca tapetul

19 martie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

La renovarea unei locuinte, pe linga parchet, gresie, faianta, obiecte sanitare, proprietarul trebuie sa se decida si asupra zugravelii. 
 
Vopseaua lavabila este cea mai ieftina varianta
Proprietarii de apartamente pot opta pentru o zugraveala simpla cu lavabil, pentru tapet sau, mai nou, se poate apela la solutia de zugravit, al carei rezultat il reprezinta diverse modele spectaculoase. „Este o metoda de zugravit disponibila in aproximativ 30 de modele, la care pot fi folosite aproximativ 1.000 de culori“, ne-a spus Cristian Pop, reprezentant tehnic-comercial al firmei Deko Professional. Folosirea unei astfel de solutii presupune insa costuri mai mari si timp mai mult. Daca luam ca exemplu un model simplu, trebuie sa spunem ca pentru acesta sint necesari doi aplicatori. Primul aplica lazura diluata cu ajutorul trafaletului cu blana scurta, iar al doilea realizeaza efectul prin roluire cu trafaletul de efect cu fluturi.
Publicitate
 
 
Un model mai complex se realizeaza in trei faze. „In prima faza se aplica stratul de vopsea nediluata, de nuanta intensa, dupa care se aplica vopseaua de culoare deschisa cu un burete marin. Ultima etapa se realizeaza prin aplicarea diferitelor culori cu o lamela de cauciuc, in forma de foarfece“, mai spune Cristian Pop. Cele trei straturi de lazura trebuie lasate sa se usuce cite 24 de ore dupa fiecare aplicare. Lazura, vopseaua care se foloseste, costa intre 40 si 60 de lei galetusa de 2,5 kilograme, in functie de culoare, recipient care se aplica pe 22-30 de metri patrati de perete. Manopera costa intre 5 si 10 euro metrul patrat in functie de complexitatea modelului.
 
O decorare simpla a peretilor cu vopsea lavabila costa aproximativ 20 de lei metrul patrat, aici intrind manopera, vopseaua si operatia de slefuire a peretelui, fara TVA. „La zugravirea peretilor cu vopsea lavabila, acestia trebuie sa fie foarte bine gletuiti, sa ramina netezi ca o coala de hirtie“, ne-a spus Ciprian Ana, administratorul Policons Group SRL. A treia varianta este cea a tapetului. Potrivit lui Catalin Stanciu, director de vinzari la firma Alicarus, tapetul este de cel putin sapte feluri. Pretul variaza in functie de model, tipul suportului (hirtie, PVC sau textil) si mai ales de procesul tehnologic. „Cea mai ieftina solutie de tapet este cel imprimat mecanic, pe suport din hirtie. Este cel mai ieftin tapet, dar se gaseste intr-o gama foarte larga de modele“, a amintit Catalin Stanciu.
 
Pretul tapetului din hirtie este de 0,50 eurocenti pentru metrul patrat. Acesta poate ajunge, in functie de imprimeurile pe care le are, si la 2,50 euro metrul patrat. Un tapet pentru proprietari mai pretentiosi poate costa si 3.000 de dolari metrul patrat. Acesta va fi confectionat din diverse materiale textile fine, cum ar fi matasea, si este tesut manual.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Etapele obtinerii actelor de cadastru Etapele obtinerii actelor de cadastru
Cele mai ieftine case se afla in Bulgaria Cele mai ieftine case se afla in Bulgaria
Brico Depot lanseaza a treia editie a celui mai mare catalog de bricolaj si amenajare a locuintei din Romania Brico Depot lanseaza a treia editie a celui mai mare catalog de bricolaj si amenajare a locuintei din Romania
Costul reviziei sau al reparatiilor ascensorului sunt suportate de toti locatarii imobilului Costul reviziei sau al reparatiilor ascensorului sunt suportate de toti locatarii imobilului
Arhitectul-sef al Londrei consoleaza Bucurestiul Arhitectul-sef al Londrei consoleaza Bucurestiul
Prima Casa va impulsiona piata produselor de economisire-creditare - 11 August 2009 Prima Casa va impulsiona piata produselor de economisire-creditare - 11 August 2009

Vezi mai multe articole