on

Cum dai zapada jos de pe acoperisul casei

06 ianuarie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Iarna si-a intrat in drepturi si a acoperit cu zapada campurile, strazile, masinile, dar si acoperisurile caselor. Daca masina si locul de parcare ti le cureti singur si usor, sa dai zapada jos de pe casa este putin mai greu. Bine, o poti lasa pe acoperis, o va topi soarele sau va cadea singura in cateva zile, cu riscul de a accidenta oamenii care trec pe langa casa. Sau o poti da jos.

Pentru a da zapada jos de pe acoperisul casei poti apela la o firma specializata sau la pompieri, dar asta inseamna sa platesti serviciile prestate de catre acestia.

O alta varianta este sa o dai jos singur, folosind o lopata sau  matura cu coada lunga, extensibila. Este de preferat ca lopata sa fie din plastic, pentru a nu deteriora tiglele de pe acoperis. Trebuie sa impingi zapada in lateral si sa incerci sa ajungi sa ajungi in zona inalta a acoperisului, ceea ce este destul de greu. In plus, trebuie sa ai grija ca zapada sa nu cada pe tine.

O alta varianta o reprezinta sistemul Avalache. Din pacate, acesta nu poate fi cumparat din Romania, dar poate fi comandat de pe Amazon. Costa 129 dolari, la care se mai adauga costurile de livrare in Romania. Vezi in filmuletul de mai jos cum poti sa dai zapada jos de pe acoperisul casei cu aceasta unealta.

Ultima varianta, cea mai scumpa, dar cu ajutorul careia nici nu trebuie sa iesi din casa pentru a da zapada jos de pe acoperis, o constituie instalarea unui sistem de degivrare. Acesta costa aproximativ 700 euro si incalzeste acoperisul, nepermitand zapezii sa se depuna si nici apei sa inghete, astfel ca toata apa se scurge prin sistemul de jgheaburi si burlane.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster Alege sa ai o relatie pe viata cu invelitoarea Rufster
Avantajele utilizării țiglei metalice ARCTICA Avantajele utilizării țiglei metalice ARCTICA
4 beneficii ale unui acoperis verde 4 beneficii ale unui acoperis verde
Invelitorile din tabla Invelitorile din tabla
Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie
Oaza verde de pe acoperis Oaza verde de pe acoperis

Vezi mai multe articole