on

Cum ne pregatim gradina pentru sezonul rece

07 noiembrie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Timpul trece repede si frigul a inceput sa isi faca simtita prezenta. Si dupa cum bine stim, iarna este cel mai aspru sezon pentru plante. Temperaturile scazute pot afecta florile noastre preferate si in acest sezon trebuie sa le acordam o atentie speciala.

Indiferent ca vorbim de plantele de exterior sau cele de interior, trebuie sa identificam speciile si sa ne informam asupra cerintelor si exigentelor lor. Astfel vom sti care este durata lor de viata, toleranta lor la frig, modul de ingrijire, etc..

Unele specii de plante de exterior necesita o atentie deosebita in timpul iernii, temperaturile mici si mai ales zapada pot avea un efect devastator asupra lor. Majoritatea plantelor din gradina, in timpul lunilor friguroase intra intr-o perioada de repaos si devin mai greu de ingrijit, dar cu cateva mici trucuri si aplicand cateva masuri de protectie le poti `salva viata`.

Curatarea resturilor

Majoritatea plantelor de vara vor incepe sa se usuce si sa se pregateasca pentru iarna, din cauza temperaturilor scazute trebuie sa le oferiti o mana de ajutor, din acest motiv trebuie sa indepartati resturile.

Acoperirea plantelor

Pe timpul iernii, din cauza temperaturilor scazute, unele plante ar putea suferi de inghet. Din acest motiv trebuie sa le acoperiti pentru a le proteja. Cea mai buna varianta este sa le acoperiti cu un strat de frunze uscate, paie sau rumegus semi descompus, acest strat va actiona ca o `paturica`, asigurand un mediu mai placut pentru plante.

Atentie!

Nu este recomandat sa folositi folie din plastic, aceasta va sufoca plantele si le va ucide. Daca vreti totusi sa le asigurati un mediu mai sigur puteti sa le acoperiti cu un strat de frunze uscate, apoi cu o foaie de hartie si in ultima faza cu o folie de plastic perforata.

Pentru mai multe informatii despre ingrijirea florilor din gradina noastra, va invitam sa urmariti emisiunea: `Cum ne pregatim gradina pentru sezonul rece?`. La aceasta discutie au participat doamna Lector Univ. Dr. Sorina Petra, de la Facultatea de Horticultura si domnul Calin Diaconu, sef de proiect Misiunea Casa. Emisiunea s-a desfasurat la Radio Romania Antena Satelor, in cadrul emisiunii `Vrem sa stii`, cu Claudia Ruse.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea I Taierea vitei de vie - Lucrari de sezon in viticultura – Partea I
Cu ce pavam curtea? Cu ce pavam curtea?
Sistemul de irigare prin picurare cu banda – Ce este si cum se foloseste Sistemul de irigare prin picurare cu banda – Ce este si cum se foloseste
3 idei DIY pentru amenajarea practica a gradinii vara 3 idei DIY pentru amenajarea practica a gradinii vara
Trucuri pentru ingrijirea florilor in luna septembrie Trucuri pentru ingrijirea florilor in luna septembrie
Pavelele din beton: sfaturi complete pentru o lucrare rezistenta Pavelele din beton: sfaturi complete pentru o lucrare rezistenta

Vezi mai multe articole