on

IMMOFLUX. Un CRM pentru agentii de succes pasionati de industria imobiliara

17 mai, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

CRM-ul (Customer Relationship Management) este un sistem informatic de gestionare a relațiilor cu clienții, care a fost dezvoltat pentru a îmbunătăți și optimiza interacțiunea cu aceștia, prin centralizarea și organizarea informațiilor, pentru a oferi un serviciu mai eficient și personalizat. Istoric, conceptul de CRM a început să fie utilizat în anii '90, când departamentele de vânzări au început să realizeze că pentru a avea succes, este important să se concentreze pe clienți și să îi cunoască cât mai bine. Astfel, s-a dezvoltat o nevoie de a avea un sistem care să permită monitorizarea și gestionarea relațiilor cu clienții.

Foto: Domnul Lucian Bele, co-fondator al Immoflux

În industria imobiliară, agentul imobiliar este în centrul activității, deoarece acesta trebuie să gestioneze o mulțime de informații și să își mențină o relație bună cu clienții. CRM-ul poate ajuta agenții imobiliari să își organizeze și să își eficientizeze munca, prin oferirea de instrumente care să le permită să centralizeze și să monitorizeze informațiile despre proprietăți, contacte, activități și colaboratori, precum și să genereze rapoarte și oferte personalizate pentru clienți.

Folosind un CRM, agenții imobiliari pot lucra mai bine și mai repede, deoarece aceștia pot face mai multe lucruri în același timp și pot fi mai organizați. De exemplu, prin intermediul unui CRM, agenții imobiliari pot comunica mai ușor cu clienții, pot seta task-uri și pot urmări progresul activităților și vânzărilor.

Cu toate acestea, este important să se ia în considerare faptul că tehnologia nu poate înlocui complet relația umană cu clienții. Agenții imobiliari trebuie să înțeleagă farmecul surprizei zilei și să aibă abilități de interacțiune cu clienții pentru a avea succes în industria imobiliară. De asemenea, este important să se aibă în vedere și etica în afaceri, iar agenții imobiliari trebuie să fie conștienți de faptul că decizia de cumpărare este una emoțională și trebuie să acorde o atenție deosebită relaționării cu clienții.

Redacția Misiunea Casa a avut plăcerea unei discuții introductive cu domnul Lucian Bele, cofondatorul platformei IMMOFLUX, o companie care oferă o soluție CRM pentru agențiile imobiliare din România. Soluția propusă, distinge foarte clar între ”clienții-proprietari” și ”clienții-cumpărători/chiriași”. Una din cheile de înțelegere a acestei meserii, este tocmai faptul că lucrul cu aceste două tipuri de contacte sunt foarte diferite, din perspectiva așteptărior: de exemplu, proprietarii vor expunere rapidă și cât mai amplă a proprietăților și acrodarea atenției ce li se cuvine, pentru reprezentarea încredințată (rapoarte) ... În schimb, cumpărătorii sau chiriașii vor să afle cât mai repede, ofertele care să li se potrivească cererilor, sub formă de liste potrivite, livrate cât mai clar, prin email sau whatsapp. 

IMMOFLUX oferă un CRM personalizat pentru agenții imobiliare, care este adaptat foarte bine la nevoile și cerințele specifice ale industriei imobiliare de la noi din țară. Acest CRM este dezvoltat în colaborare cu agenți imobiliari cu experiență, astfel încât să se poată asigura că aceștia vor primi o soluție optimizată și eficientă.

Unul dintre avantajele soluției CRM oferite de IMMOFLUX este acela că este ușor de utilizat, astfel încât agenții imobiliari să poată învăța și să utilizeze rapid sistemul. De asemenea, soluția lor CRM oferă o serie de funcționalități utile, cum ar fi posibilitatea de a crea rapoarte personalizate pentru clienți, posibilitatea de a genera oferte rapide și eficiente și de a monitoriza activitățile și progresul vânzărilor.

În plus, IMMOFLUX promite o soluție CRM scalabilă, care poate fi adaptată la nevoile și cerințele diferite ale fiecărui client. Soluția lor CRM este concepută pentru a putea fi utilizată atât de agenții imobiliari independenți, cât și de agențiile imobiliare mari, care au o echipă mare și o gamă largă de proprietăți. La IMMOFLUX pot apela și dezvoltatorii imobiliari.

În ceea ce privește educația și formarea tinerilor care intră în domeniul imobiliar, aceștia trebuie să înțeleagă importanța relației cu clienții și să învețe cum să se ocupe de clienții cu etică și profesionalism. De asemenea, trebuie să fie conștienți de lumea iluziilor și să fie pregătiți să se confrunte cu astfel de situații.

Trebuie să ia în considerare faptul că industria imobiliară este o piață competitivă și că este important să se fie pregătiți pentru schimbări și adaptare la cerințele pieței. Utilizarea unui CRM poate fi un avantaj, însă succesul în industria imobiliară depinde de o combinație între tehnologie, relație umană cu clienții și abilități profesionale ale agenților imobiliari.

Pentru tinerii care intră în industria imobiliară în această perioadă care se anunță una foarte competitivă, este important să înțeleagă importanța relației cu clienții și să fie pregătiți să se adapteze la schimbările și cerințele pieței. Împreună cu reprezentantul IMMOFLUX, ne face plăcere să vă sugerăm zece sfaturi ... dacă vă aflați la început de carieră, în domeniul imobiliar:

1. Învață să asculti clienții și să îți dai seama de nevoile lor!

2. Fii pregătit să înveți mereu și să te adaptezi la schimbare!

3. Dezvoltă-ți abilitățile de comunicare și relaționare cu clienții!

4. Asigură-te că ești informat și pregătit să răspunzi la întrebările clienților despre piață și proprietăți!

5. Fii etic și respectuos în toate interacțiunile cu clienții!

6. Colaborează cu alți agenți imobiliari și dezvoltatori pentru a învăța și a crește împreună!

7. Folosește-te de tehnologie și de soluții CRM pentru a-ți optimiza munca!

8. Asigură-te că îți promovezi serviciile și proprietățile într-un mod eficient!

9. Înțelege importanța și utilizarea datelor și informațiilor în industria imobiliară!

10. Fii persistent și dedicat în atingerea obiectivelor tale profesionale!

 

CRM Imobiliar bun

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pretul chiriilor din Bucuresti a inceput sa creasca, pentru prima data, de la inceputul pandemiei. Care sunt cele mai scumpe si cele mai ieftine zone. Pretul chiriilor din Bucuresti a inceput sa creasca, pentru prima data, de la inceputul pandemiei. Care sunt cele mai scumpe si cele mai ieftine zone.
The Art of Real Estate – un eveniment de anvergură care va îmbunătăți experiența de tranzacționare și viața a milioane de români The Art of Real Estate – un eveniment de anvergură care va îmbunătăți experiența de tranzacționare și viața a milioane de români
Analiza Wizmo.ro si RE/MAX Grup de Lux: apartamentele neconventionale si casele care pot acomoda sedii de firme, printre cele mai atractive investitii imobiliare in 2018 Analiza Wizmo.ro si RE/MAX Grup de Lux: apartamentele neconventionale si casele care pot acomoda sedii de firme, printre cele mai atractive investitii imobiliare in 2018
RE/MAX: ”Real Estate la Maximum”, cu sau fara Legea Agentului Imobiliar RE/MAX: ”Real Estate la Maximum”, cu sau fara Legea Agentului Imobiliar
Începe Târgul Național Imobiliar TNI Începe Târgul Național Imobiliar TNI
Unde ar trebui sa construiesti o casa? Unde ar trebui sa construiesti o casa?

Vezi mai multe articole