on

Mai avem nevoie si de umbra (II): avantajele oferite de pergolele retractabile

08 mai, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In articolul precedent am identificat cele mai bune solutii de asigurare a confortului optim pe terase prin utilizarea pergolelor cu acoperis retractabil si am trecut in revista solutiile tehnice si gama de produse din portofoliul SunLeader, Partener de Incredere Misiunea Casa. Beneficiile pergolelor retractabile sunt multiple si diverse, de aceea vom prezenta principalele avantaje oferite de aceste sisteme de umbrire si protectie.

1. Protectia impotriva soarelui puternic si a radiatiilor ultraviolete

Membrana pergolei realizeaza funcţia de umbrire a terasei si impiedica formarea efectului de sera. Membrana este una de calitate germana si este conceputa sa reziste la cele mai inalte temperaturi. Cu o insertie de carbon in componenta sa, membrana ofera protectie si impotriva razelor ultraviolete. Fara toti acesti factori care pot perturba confortul, terasa devine locul potrivit pentru relaxare si nu numai.

2. Protectie impotriva ploii

Membrana este 100% impermeabila, deci rezistenta la ploaie, dar si la grindina si ninsoare (cu o grosime a stratului de aproximativ 15-20 mm). Pergola este prevazuta cu un sistem de scurgere incorporat si poate proteja chiar si in fata celor mai abundente ploi. Apa se scurge prin jgheab care are si rol de grinda de sustinere si apoi prin stalpii structurii, direct in pamant sau catre o rigola.

3. Prelungirea sezonului la terasa

Cu ajutorul sistemelor de inchidere din sticla a terasei, poate fi prelungit sezonul de vara. Sistemele sunt automatizate si functioneaza prin telecomanda, dar si prin senzori optionali, care identifica conditiile meteorologice nefavorabile (ploi, vant puternic) si inchid automat terasa. Astfel, se obtine un loc in care vara ocupantii se pot bucura de vremea frumoasa, iar in celelalte anotimpuri de spectacolul naturii, fara ca temperatura, vantul sau ploaia sa fie un impediment.

4. Acces rapid si facil prin telecomanda

Pergolele sunt prevazute cu un sistem automatizat, ceea ce face terasa perfecta. Cu o simpla apasare de buton, pergola se va retrage rapid si silentios, fie total, fie partial. De asemenea, pergola retractabila dispune si de un sistem de iluminare optional, care este controlat tot prin telecomanda. Luminile pot fi aprinse, stinse sau reduse din intensitate, in functie de dorinte.

5. Terasa va putea fi folosita non-stop

Datorita sistemului de iluminare si a dimmerului, terasa poate fi folosita inclusiv noaptea. Fie ca vrei sa creezi o atmosfera romantica sau pur si simplu vrei sa-i faci pe invitati sa se bucure de timpul petrecut pe terasa chiar si dupa caderea intunericului, tot ce trebuie sa faci este sa aprinzi luminile pergolei si sa reglezi intensitatea acestora.

6. Pergolele sunt solutia pentru ca terasa ta sa devina una de vis

Indiferent de spatiul disponibil, SunLeader detine in oferta solutii pentru acoperirea unor spatii de pana la 130 mp. Calitatea si rezistenta pergolelor nu sunt afectate, deoarece acestea functioneaza in aceleasi conditii, chiar si daca este necesara instalarea unuia sau a mai multor sisteme de pergole.

Detalii tehnice despre pergolele retractabile populare, seria FLAT

Pergola Flat este construita pe capriori drepti si este perfecta pentru orice tip de terase. Pergola Flat este conceputa pentru a putea utiliza spatiul exterior in conditii meteorologice nefavorabile. La fel ca si celelalte pergole oferite de SunLeader, pergola tip Flat este rezistenta la orice fel de precipitatii, gheata, ninsori si vant de pana la 115 km/h, cu nota 11 pe scara Beaufort.

Structura pergolei de tip Flat este conceputa astfel incat sa reziste la trecerea timpului si la orice factori externi. Aceasta este realizata din aluminiu extrudat, vopsit in camp electrostatic. Elementele de montare sunt realizate din metal inoxidabil, lucru care contribuie la calitatea structurii.

Pentru terasele cu o latime mare, pot fi instalate mai multe sisteme de pergole. Imbinarile sistemelor nu afecteaza gradul de impermeabilitate, care este de 100%, astfel ca ploile nu prezinta o problema pentru aceste terase. Structura are in partea din fata o grinda-jgheab care ajuta la scurgerea apei prin stalpii acesteia.

CITESTE SI: Mai avem nevoie si de umbra (I): alegerea pergolei retractabile potrivite

Membrana pergolei tip Flat se strange in partea superioara si este acoperita de o tabla metalica, al carei rol este de a proteja membrana pe timpul cat aceasta este inchisa. In cazul in care beneficiarul nu doreste ca pergola sa aiba stalpi, aceasta poate fi suspendata cu ajutorul a doi tiranti pentru sustinere, astfel se va forma o consola. Gama de culori ofera diverse optiuni, atat opace cat si transparente.

Materialul din care este alcatuita membrana a fost testat in cele mai dure conditii, inclusiv in ceea ce priveste rezistenta la foc, apa, temperaturi mari si inghet. Materialul nu se dilata si nu se contracta si este acoperit de un strat acrilic care ajuta la mentinerea curateniei membranei. De asemenea, materialul are si un strat de carbon care opreste formarea efectului de sera.

Pentru cresterea confortului, pergola este dotata cu un motor electric care ajuta la inchiderea si deschiderea acesteia printr-o simpla apăsare de buton. Pergola mai poate contine si un sistem de lumini, optional, si un dimmer pentru reglarea intensitatii luminii. Acestea pot fi actionate prin aceeasi telecomanda.

Pentru diversificarea serviciilor in materie de amenajare/accesorizare a spatiului exista posibilitatea de dotare a pergolelor cu diverse accesorii. Un concept inovator in materie de inchidere din sticla securizata este oferit prin intermediul Winlux. Sistemul panorama permite ridicarea sau coborarea uneia sau a mai multor foi de sticla, ceea ce poate transforma rapid o balustrada eleganta intr-o vitrina cocheta de sticla. Panourile se ridica si coboara electric prin intermediul unei telecomenzi si reprezinta cea mai eficienta solutie de inchidere/ extindere a teraselor, apreciata in special de proprietarii spatiilor comerciale. Aceste sisteme care se inchid si se deschid electric pot contine pana la 4 foi de sticla, fiecare pe o traiectorie diferita. Toate aceste elemente permit crearea unui pachet complet de pergole retractabile.

Inchiderile din sticla au cateva particularităti tehnice care trebuie cunoscute:

a) sistemul 1+1 este compus din doua foi de sticlă, iar lungimea si latimea maxime pot fi de 4,75 m x 2,40 m;

b) sistemul 1+2 si 1+3, in care lungimea si latimea maxime pot fi de 3,60 m x 3,60 m, iar prima foaie este fixa, in timp ce celelalte doua, mobile.

Pergolele retractabile si sistemele de accesorii specifice sunt create pentru imbunatatirea confortului rezidential si comercial. Sunt proiecte unice, care pot aduce un plus de valoare afacerii sau pot desavarsi o amenajare rezidentiala premium. De aceea, daca iti doresti astfel de avantaje pentru locuinta sau pentru business-ul tau, poti apela cu incredere la produsele si serviciile SunLeader.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Marian

08 mai, 15:41

Membrana pergole de 15-20cm?...poate mm. Intreb din curiozitate!!!

Alte articole

Explozie de garsoniere in Bucuresti Explozie de garsoniere in Bucuresti
Cum schimba deprecierea leului piata inchirierilor rezidentiale - 16 Ianuarie 2009 Cum schimba deprecierea leului piata inchirierilor rezidentiale - 16 Ianuarie 2009
Proiecte imobiliare de 100 de milioane de euro Proiecte imobiliare de 100 de milioane de euro
Sucu: Nu inteleg cum o banca ii spune unui client mai vechi ca un altul plateste jumatate de pret la Sucu: Nu inteleg cum o banca ii spune unui client mai vechi ca un altul plateste jumatate de pret la "Prima casa" - 03 Iulie 2009
Care proiecte s-au concretizat in perioada boom-ului imobiliar - 23 Aprilie 2009 Care proiecte s-au concretizat in perioada boom-ului imobiliar - 23 Aprilie 2009
GEZE lanseaza noi produse inovatoare la targul BAU din Munchen GEZE lanseaza noi produse inovatoare la targul BAU din Munchen

Vezi mai multe articole