on

Programul Casa Eficienta Energetic mai are fonduri disponibile. Poti economisi pana la 70% din energie cu ajutorul vatei bazaltice

03 noiembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Programul “Casa Eficienta Energetic”, derulat de Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor prin Administratia Fondului pentru Mediu, are inca fonduri disponibile, iar doritorii pot aplica in continuare pentru a creste performanta energetica a locuintelor.

 

ROCKWOOL Romania, principalul producator de vata minerala bazaltica din Romania, arata ca termoizolarea casei cu ajutorul acestui produs aduce beneficii care tin nu doar de reduceri semnificative ale facturilor la energie, ci si siguranta crescuta la incendiu, confort acustic sporit si un climat sanatos in interiorul locuintei.

 

“Cei care aleg sa isi izoleze casa cu vata minerala bazaltica pot vedea inca de la inceput reduceri de 70% ale facturilor pentru incalzirea si racirea locuintei. Investitia initiala se recupereaza in cativa ani, mai ales in conditiile in care statul sustine financiar 60% din efort, iar produsele ROCKWOOL sunt accesibile, intrucat avem o fabrica de vata minerala bazaltica langa Ploiesti, o investitie de 50 de milioane de euro”, a declarat Florin Popescu, Business Unit Director, ROCKWOOL Balkans.

 

“Un aspect chiar mai important decat economia de bani la facturile de intretinere este nivelul crescut de siguranta la incendiu pe care il are o casa anvelopata cu vata minerala bazaltica, ceea ce inseamna un plus de grija pentru noi si familiile noastre in fata focului. Vata ROCKWOOL nu arde si se incadreaza in clasa A de reactie la foc, cea mai ridicata, adica este incombustibila, nu arde si se topeste la peste 1000°C. De asemenea, vata permite peretilor sa “respire”, ceea ce impiedica formarea mucegaiului si contribuie la crearea unui climat sanatos in interiorul locuintei”, a adaugat directorului companiei daneze.

 

In Romania sunt aproximativ 8,2 mil. locuinte, distribuite in 5,1 mil. cladiri. In zona urbana, 72% din locuinte sunt in cladiri de tip bloc, in timp ce in zona rurala 94,5% din locuinte sunt case unifamiliale. Acestea din urma reprezinta nu mai putin de 98% din fondul rezidential, in vreme ce 37% din locuintele din Romania sunt concentrate in doar 2% dintre cladirile rezidentiale (blocuri de locuit). Suprafata locuibila totala a crescut continuu in Romania, de la 270 mil. m2 in anul 2000 la 425 mil. m2 in 2016.

 

Grupul danez ROCKWOOL, lider mondial in productia de vata minerala bazaltica, sustine programul “Casa Eficienta Energetic” si vine in intampinarea clientilor cu sisteme complete, care pe langa eficienta energetica, ofera siguranta maxima la incendiu, durabilitate si izolare acustica.

 

Pentru o izolare termica superioara, ROCKWOOL propune clientilor pachetul complet REDArt care imbina toate elementele unui termosistem eficient. Sistemul se instaleaza cu usurinta pe peretii exteriori ai cladirii, pentru a reduce pierderile de caldura, precum si pentru a extinde durata de viata a acesteia. 

 

Programul “Casa Eficienta Energetic” este primul program guvernamental de finantare a cresterii eficientei energetice a caselor unifamiliale, ce isi propune sa sprijine proprietarii de case cu sume de pana la 15.000 de euro. Proprietarii de case interesati de programul Casa Eficienta Energetic va trebui sa depuna online o cerere pentru prima energetica insotita de un certificat de performanta energetica initial si un audit energetic al casei care urmeaza a fi renovata. Imediat dupa acceptarea cererii, proprietarii vor primi un numar unic de inregistrare. Asta inseamna ca au la dispozitie 60 de zile pentru a veni cu tot dosarul investitiei. Dupa aprobarea dosarului, lucrarile pot incepe si se pot derula intr-o perioada de maximum 18 luni.

 

 

Despre ROCKWOOL Romania

ROCKWOOL Romania SRL este parte a ROCKWOOL Group. Reprezentam Grupul la nivel local, oferind sisteme avansate de izolatii pentru cladiri. 

In ROCKWOOL Group, ne angajam sa imbunatatim vietile tuturor celor care experimenteaza solutiile noastre. Experienta noastra contribuie decisiv in abordarea celor mai mari provocari actuale ale dezvoltarii sustenabile, de la consumul de energie si poluarea fonica, pana la rezilienta la foc, deficitul de apa si inundatii. Gama noastra de produse reflecta diversitatea nevoilor lumii in care traim, sprijinindu-i in acelasi  timp pe cei care le utilizeaza in reducerea propriilor emisii de carbon. 

Vata bazaltica este un material versatil si reprezinta baza tuturor diviziilor noastre. Cu aproximativ 11,600 de colegi pasionati din 39 de tari, suntem liderul mondial in solutii bazate pe vata bazaltica, de la izolatii generale de cladiri pana la plafoane acustice, de la sisteme de placari exterioare pana la solutii horticole, de la fibre create pentru utilizare industriala pana la izolatii pentru industria navala si platforme marine.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cimentul Romcim: Formula 3R pentru un ciment beton Cimentul Romcim: Formula 3R pentru un ciment beton
Clase de beton pentru constructia de case si retete de preparare Clase de beton pentru constructia de case si retete de preparare
Ceresit investeste intr-o noua linie de productie Ceresit investeste intr-o noua linie de productie
Placarea cu faianta - Ghid Practic Placarea cu faianta - Ghid Practic
Adeziv polistiren - baza unei termoizolatii de calitate (2) Adeziv polistiren - baza unei termoizolatii de calitate (2)
Ce este betonul amprentat si care sunt etapele de executie Ce este betonul amprentat si care sunt etapele de executie

Vezi mai multe articole