repararea fisurilor / crapaturilor din pereti

Repararea fisurilor din perete

30 martie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Nimic nu arata, poate, la fel de dezolant ca imaginea unor pereti crapati. Ai senzatia ca intreaga constructie se poate prabusi oricand peste tine, desi, de cele mai multe ori, nu este vorba decat de fisuri superficiale, care nu afecteaza rezistenta imobilului. Avem insa o veste buna. Crapaturile din perete pot fi reparate, iar peretele reconditionat, astfel incat sa arate ca si nou.
Sunt multe motivele pentru care fisurile pot aparea in peretele unei constructii. De exemplu, daca locuinta este intr-o zona cu trafic intens sau langa o cale ferata, vibratiile care se transmit prin sol, pot afecta straturile superciale ale unei constructii. Responsabila mai poate fi, insa, si eroarea umana. Daca de exemplu inainte de a se tencui nu s-a udat si nu s-a dat cu sprit sansele ca peretele sa crape sunt destul de mari. La fel se intampla si daca suprafata nu a fost curatata de praf, sau daca nu a fost acoperita cu amorsa inainte de gletuire.

Insa daca nu ai avut cum sa prevezi cauzele, poti, fara prea mult efort, sa remediezi efectele.

Pentru inceput ai nevoie de un spaclu. Curata cu atentie materialul din jurul crapaturii, astfel incat sa indepartezi stratul de vopsea si de glet. Nu ezita sa faci un sant de cativa centimetri in jurul fisurii, pentru ca doar asa te asiguri ca repararea peretului va rezista in timp si nu vor aparea din nou crapaturi.
Dupa ce ai sapat santul in jurul fisurii, asigura-te ca indepartezi praful din acel spatiu. Cel mai bine poti face asta cu un aspirator.
Ai nevoie acum de chit acrlic, special pentru astfel de reparatii. Este o pasta care are la baza rasini si care atunci cand se usuca devine flexibila si elastica. Astupa santul in mijlocul caruia se gaseste fisura pe care vrei sa o repari cu acest chit. Peste el, pe toata lungimea crapaturii lipeste o banda din fribra de sticla. Aplica apoi un nou strat de chit peste ea si lasa-l sa se usuce. Dupa uscare, netezeste intreaga suprafata cu hartie abraziva pana cand suprafata este uniforma. Daca nu ai de-aface cu o crapatura foarte mare, poti sa folosesti, in loc de chit acrilic, glet normal.

Odata ce ai obtinut o suprafata neteda este timpul sa vopsesti zona reparata. Foloseste o vopsea lavabila pe care iti recomandam sa o aplici cu o pensula mai mica. Evident, iti recomandam sa folosesti aceeasi nuanta ca cea in care a fost vopsit restul peretelui. Aplica mai intai un strat subtire de vopsea. Dupa ce se usuca aplica si al doilea strat mai gros.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

DIY: Corpuri de iluminat pe care le poti realiza singur DIY: Corpuri de iluminat pe care le poti realiza singur
Despre DIY si modul in care poti darui din experienta ta Despre DIY si modul in care poti darui din experienta ta
Mic ghid despre restaurarea mobilierului Mic ghid despre restaurarea mobilierului
Cum construim un bar in bucatarie Cum construim un bar in bucatarie
ZUGRAVITUL – pasii pe care sa-i urmezi ZUGRAVITUL – pasii pe care sa-i urmezi
Raft zig-zag Raft zig-zag

Vezi mai multe articole