Fundatia casei

Hidroizolarea fundatiei

Hidroizolarea fundatiei

15 septembrie, 2023

Hidroizolarea fundatiei - o necesitate! Indiferent daca vorbim de o cladire rezidentiala sau de una comerciala, hidroizolarea fundatieio protejeaza de fisurile provocate de infiltratiile de apa, diferentele termice, contractii si multe altele. Ganditi-va la hidroizolarea fundatiei ca la o solutie pe termen lung care va protejeaza locuinta. Stiati ca peste 50% din casele nou construite au infiltratii la nivelul demisolului la nici 3 ani de la constructie? Si partea proasta este ca nu prea sunt acordate garantii pentru astfel de “neplaceri”, iar daca sunt acordate nu depasesc un an, cel mult doi... Imaginati-va ce s-ar putea intampla cu casa dumneavoastra daca nu i-ati acorda suficienta atentie izolatiei fundatiei! Nu numai ca pot aparea nenumarate probleme de tipul celor enumerate mai sus,…

mai mult >
on

Fundatia casei (III) – Turnarea placii la nivelul zero

01 mai, 2023

In primul episod al serialului dedicat fundatiei casei am vorbit despre lucrarile pregatitoare, al doilea episod a fost dedicat construirii fundatiei, iar astazi am ajuns la ultimul episod al acestui serial format din 3 articole, si anume: Turnarea placii la nivel zero, cota 0.00 sau planseul peste sol (subsol). Aceasta este ultima etapa din construirea fundatiei casei. Golurile care au ramas dupa decofrare trebuie umplute cu straturi succesive de pamant (curat), care nu trebuie sa fie mai groase de 30 cm. In acest fel se poate tasa si compacta mai usor pamantul pentru a evita aparitia de goluri sub placa. In cazul pamantului uscat se asigura umezirea pentru a usura si eficientiza procesul de compactare. Dupa asezarea pamantului se va adauga un strat de pietris cu o grosime de minim 10 cm,…

mai mult >
on

Fundatia casei (II) - Saparea, turnarea si aramarea fundatiei

30 octombrie, 2018

In primul episod al serialului dedicat fundatiei casei am vorbit despre lucrarile pregatitoare. Acum a venit momentul sa continuam discutia, urmatorul pas este construirea fundatiei. Asadar, episodul 2 al acestui serial de 3 articole. Saparea fundatiei Exista doua moduri in care poate fi sapata fundatia: a) Sapatura generala - aceasta este folosita de obicei pentru constructii mari sau pentru casele cu demisol si subsol. Acest gen de sapatura se executa cu un buldoexacavator. b) Sapatura cu santuri - este cel mai des folosita pentru constructia caselor. Santurile trebuie sapate in functie de directia axelor deja trasate, la adancimea stabilita in proiect. In cazul in care adancimea santurilor depaseste doi metri, va trebui sa fie sprijinite malurile cu suporturi din metal sau lemn pentru a…

mai mult >
on

Fundatia casei (I) – Lucrari pregatitoare

29 octombrie, 2018

Fundatia casei este un element esential al oricarei constructii, deoarece de executia corecta a acesteia depinde rezistenta si durata de viata a intregii structuri. Pentru ca aceste doua elemente sunt esentiale pentru a avea o casa solida, trebuie sa respectam anumite reguli. In caz contrar, o fundatie executata gresit se va dovedi costisitoare si dificil de reparat ulterior. Inainte de a vedea cateva reguli esentiale in construirea fundatiei unei case, sa definim aceasta structura. Asadar, fundatia casei reprezinta elementul de constructie care preia incarcarile Suprastructurii si le transmite terenului de fundare. Tipul, alcatuirea si comportarea fundatiei sunt inseparabile de natura suportului – terenului de fundare, uneori termenul de fundatie este utilizat pentru a defini ansamblul…

mai mult >
on

Consolidarea fundatiei: variante si recomandari pentru executarea acestei lucrari

21 mai, 2018

Consolidarea fundatiei prin marirea latimii fundatiei existente cu turnarea de beton pe o latime mai mare reprezinta o solutie pentru restabilirea structurii statice a unei constructii, in vederea refacerii sigurantei in exploatarea normala a imobilului. Necesitatea unor astfel de lucrari poate fi justificata de situatiile in care o constructie este amplasata pe terenuri cu sensibilitate la inmuiere, terenuri slabe, umpluturi, dar si de lucrarile de restaurare a monumentelor istorice, transformari sau supraetajari. Cauzele aparitiei situatiilor de mai sus au ca scop atat eliminarea unor greseli de concepere si proiectare sau de evaluari eronate ale studiilor de teren sau de laborator, cat si erorile determinate de o executare gresita pe santier. Exista, de asemenea, contexte in care terenul…

mai mult >