Invelitori si acoperisuri

Aici poti afla care sunt acoperisurile si invelitorile care se potrivesc casei tale, dar si cum le poti intretine pe termen lung. Acoperisul e o parte foarte importanta a casei, asigurand stabilitatea, protectia si confortul locuintei, dar are un rol deosebit si in estetica sa. In functie de tipul de mediu, structura casei si de stilul pe care vrei sa-l adopti, trebuie ales tipul de acoperis care este potrivit din punct de vedere calitativ, al formei si inclinatiei.

on

Tot ce trebuie sa stii despre sistemul pluvial in 2020

09 octombrie, 2020

Indiferent de tipul de acoperis si invelitoarea folosita, sistemul pluvial este reprezentat de totalitatea elementelor care realizeaza functiile de colectare si eliminare a apei provenite din precipitatii. Montarea unui sistem pluvial nu este o recomandare, ci o obligatie, astfel asigurandu-se o protectie corespunzatoare a cladirii si eliminand orice efectedevastatoare ce pot fi cauzate de prezenta apei meteorice. O casa care nu beneficiaza de un sistem pluvial corect dimensionat si instalat, adaptat tipului de constructie, se va confrunta cu infiltratiile de apa, fenomen ce va conduce la deteriorarea zidariei si a celorlalte straturi aplicate pe aceasta, iar in final se va rasfrange asupra calitatii aerului, in cazuri grave ducand la aparitia mucegaiului si chiar a igrasiei. Pe langa o izolare…

mai mult >
on

Acoperisul ventilat din sindrila bituminoasa: mai rezistent si etans cu pastila termoadeziva

03 octombrie, 2020

Acoperirea caselor si cladirilor anexe ale acestora, sau, in termeni mai cunoscuti, acoperisul acestora, se defineste ca partea superioara a imobilului ce are rolul de a proteja interiorul de agentii atmosferici. Din 1977, un sistem de acoperis a primit imbunatatiri masive, ajungand sa fie garantat ca si intreg si fiind considerat chiar si astazi tehnologie eficienta si usor de aplicat: acoperisul ventilat Tegola. Imbunatatirea lui cu pastila termoadeziva, lansata la inceputului lui 2020 adauga puncte in plus pentru durabilitate. Exploram, in cele ce urmeaza, punct cu punct avantajele combinarii celor doua sisteme. Rolul esential al acoperisului Compus din doua elemente principale: invelitoarea (stratul extern al acoperisului ce asigura etanseitatea la apa) si structura portanta (compus din…

mai mult >
on

Acoperisul si caracteristicile sindrilei din lemn de cedru

21 august, 2020

Discutam din ce in ce mai mult despre sanatatea casei, despre casa nepoluata, despre o izolare cat mai buna a locuintelor noastre si, mai ales, de costuri cat mai reduse de exploatare si intretinere, dar de cele mai multe ori nu reusim sa ne concentram asupra acestor elemente decat dupa ce ajungem sa locuim o perioada de timp in locatia respectiva. In mod normal, toate aspectele ce tin de reusita unui proiect si asigurarea unui confort optim la interior pleaca de la prima idee, continua cu proiectarea, selectia solutiilor tehnice si a materialelor utilizate, iar la final sunt puse in opera de o echipa profesionista. Asadar, atunci cand ne aplecam din timp asupra tuturor aspectelor ce tin de realizarea unei case eficienta energetic, cu grad de poluare interioara redus, vom reusi sa obtinem…

mai mult >
on

Izolarea acoperisului

18 august, 2020

Se spune ca vatra proprie e mai pretioasa decat aurul si ca nicaieri nu e mai bine decat acasa, prin urmare ne dorim o locuinta cat mai rezistenta, cat mai confortabila si cu un aspect cat mai inedit. Este foarte important sa mentionam ca proiectarea unei case pleaca de la fundatie si ajunge la acoperis. Acoperisul reprezinta o parte foarte importanta pentru fiecare locuinta, iar acesta trebuie proiectat alaturi de un arhitect si un inginer structurist. De asemenea, tipul de invelitoare nu se alege in niciun caz la sfarsitul construirii casei, ci se va selecta o optiune viabila inca de la inceput, inca din faza de proiectare. De ce? Pentru ca nu poti monta o tigla grea pe o structura subdimensionata. Despre acest subiect poti afla mai multe din articolul Proiectarea acoperisului. Etape si…

mai mult >
on

“10 sfaturi esentiale pentru lucrul la inaltime”

22 iulie, 2020

Atunci cand lucrezi la inaltime, pe langa adrenalina, beneficiezi si de unele din cele mai frumoase peisaje. Cu toate acestea trebuie sa ai in vedere si faptul ca lucrul la inaltime este unul dintre cele mai periculoase medii de desfasurare a activitatilor zilnice. De ce? Pentru ca atunci cand lucrezi la inaltime si fara masuri de siguranta, un singur pas gresit poate fi fatal. Prin lucrul la inaltime se intelege orice activitate desfasurata la minimum 2 metri, masurata de la talpile picioarelor lucratorului pana la sol sau pana la orice alta baza de referinta artificiala – care sa nu permita caderea in gol sau accidentarea lucratorului. Activitatea care se desfasoara la o distanta de pana in 2 metri inaltime este considerata lucru la inaltime mica. Este important de retinut ca si in acest…

mai mult >