Termoizolatie, hidroizolatie, fonoizolatie

Casa ta va deveni cu adevarat un spatiu intim, in care te vei simti confortabil si in siguranta, dupa ce te vei asigura ca este corect izolata termic, impotriva umezelii si fonic. Optiunile sunt multe, dar probabil ca putine se potrivesc nevoilor tale. Afla aici care sunt acestea.

on

5 sfaturi pentru a preveni deteriorarea cauzata de umezeala

11 ianuarie, 2024

Umezeala este un inamic al construcțiilor. Atunci când pătrunde în structură, poate provoca o serie de probleme, care pot fi costisitoare și dificil de remediat. Deteriorarea cauzată de umezeală poate include: • Crăpături, fisuri și scurgeri • Deteriorarea materialelor de construcție, cum ar fi betonul, cărămida și lemnul • Dezvoltarea mucegaiului și a bacteriilor • Mucegaiul cauzat de umezeală • Probleme de sănătate, cum ar fi alergii și astm Aceste probleme pot fi prevenite prin luarea unor măsuri simple. În acest articol, vă vom oferi cinci sfaturi pentru a preveni deteriorarea cauzată de umezeală. Aceste sfaturi sunt concepute pentru a vă ajuta să vă protejați casa sau clădirea de problemele cauzate de umezeală. 1. Instalați hidroizolații corespunzătoare…

mai mult >
on

Cum sa Impermeabilizezi Un Beci sau un Subsol din Beton la care au cedat hidroizolatiile initiale

12 septembrie, 2023

Plecând de la studiul de caz pe care ni l-a semnalat Partenerul nostru specializat în soluțiile de impermeabilizare ale betonului -REXIMACO, și anume: ”INTERVENȚIE SUB NIVEL FREATIC LA BAȘE SUBSOL -2”dar și de la discuțiile pe care le-am preluat ca fiind de interes general pe Forumul Misiunea Casa, credem că este oportun să vă prezentăm în cele ce urmează, un ghid ”pas cu pas” pentru impermeabilizarea unui beci (sau subsol) din beton la care hidroizolația inițială a cedat sau, datorită schimbărilor climatice, în zonă a crescut umiditatea și posibil nivelul apei freatice. Aceste metode eficiente vă vor ajuta să preveniți infiltrarea apei și deteriorarea betonului! Dar mai întâi, vom prezenta studiul de caz. INTERVENȚIE SUB NIVEL FREATIC LA BAȘE SUBSOL -2…

mai mult >
Polistiren pentru terase clasice si inversate

Polistiren pentru terase clasice si inversate

05 septembrie, 2023

Polistiren pentru terase clasice și inversate: O analiză a metodelor de izolare eficientă. Atunci când vine vorba de izolarea termică a teraselor și balcoanelor, alegerea corectă a materialelor joacă un rol esențial în asigurarea confortului și protecției împotriva factorilor externi. Indiferent dacă este vorba despre terase clasice sau inversate, polistirenul este unul dintre materialele preferate de specialiștii în construcții datorită proprietăților sale excelente de izolare termică și rezistență la compresiune. Terasele clasice și inversate comportă două tipuri distincte de sisteme de izolare termică, fiecare cu propriile avantaje și particularități. În cadrul teraselor clasice, izolarea se realizează prin aplicarea unui strat termoizolant peste placa de…

mai mult >
on

Izolatia termica a casei – de ce izolam, cum izolam si mai ales de ce alegem spuma poliuretanica?

19 iulie, 2023

Prin definitie, izolatia termica este acel strat responsabil cu reducerea transferului de caldura intre corpuri ce sunt in contact termic. Transferul de caldura este inevitabil la contactul dintre doua materiale aflate la temperaturi diferite iar izolatia termica va reprezenta zona tampon intre cele doua materiale. Din punct de vedere al modului in care se realizeaza transferul de caldura, distingem urmatoarele cazuri: • Conductia – cea mai uzuala forma de schimb de caldura ce se produce prin contact fizic. Sunt doua variabile ce influenteaza schimbul de caldura prin conductie: diferenta de temperatura si coefcientul de schimb de caldura al materialului. Cu cat diferenta de temperatura dintre materiale este mai mare cu atat mai rapid este schimbul de caldura si cu cat coeficientul de shimb…

mai mult >
on

Constructii eficiente energetic izolate cu spuma poliuretanica

29 mai, 2023

Chiar daca scumpirile materiilor energetice au cunoscut in ultima perioada o plafonare sau chiar o scadere semnificafiva, tendintele de evolutie pe termen mediu si lung sunt incerte. Nu exista nicio asteptare legata de scaderea costurilor pentru asigurarea nevoilor de energie in domeniul locativ sau al constructiilor in general. Din aceasta cauza dar si din considerente de atingere a unui confort superior in interiorul locuintelor, este necesara identificarea celor mai bune solutii de reducere a consumului energetic, indiferent de natura acestuia. Fiind o tendinta generala, a fost normal sa apara noi standarde care sa confere cladirilor imbunatatiri inca din faza de proiectare, astazi orice locuinta/cladire trebuie sa se incadreze in noul standard nZEB, adica o cladire cu consum de energie…

mai mult >