Invelitori si acoperisuri

Aici poti afla care sunt acoperisurile si invelitorile care se potrivesc casei tale, dar si cum le poti intretine pe termen lung. Acoperisul e o parte foarte importanta a casei, asigurand stabilitatea, protectia si confortul locuintei, dar are un rol deosebit si in estetica sa. In functie de tipul de mediu, structura casei si de stilul pe care vrei sa-l adopti, trebuie ales tipul de acoperis care este potrivit din punct de vedere calitativ, al formei si inclinatiei.

on

Acoperis casa – 7 tipuri si caracteristicile fiecaruia

30 aprilie, 2024

Când vine vorba de construirea sau renovarea unei case, alegerea acoperișului potrivit este importantă nu doar din punct de vedere estetic, dar și pentru funcționalitate și durabilitate. Fiecare tip de acoperiș are propriile sale avantaje și particularități, iar decizia trebuie să se bazeze pe mai mulți factori, incluzând climatul, bugetul și stilul arhitectural al casei. Din acest articol, poți afla informații despre diverse tipuri de acoperișuri și caracteristicile fiecăruia, dar și despre cel mai popular tip de material pentru acoperișuri, care poate fi folosit în aproape orice stil arhitectural: țigla metalică. Țigla metalică pentru acoperișuri – De ce este cea mai bună alegere? Conform RoofArt.ro, țigla metalică este cel mai solicitat material pentru acoperișuri,…

mai mult >
on

Cat de importanta este izolatia acoperisului?

24 martie, 2024

Când vine vorba de confortul și eficiența energetică a unei locuințe, izolația acoperișului reprezintă o componentă extrem de importantă. Materialele utilizate în acest sens au un rol foarte important în protejarea acoperișului, cât și a întregii locuințe. Indiferent că alegi un acoperiș din tigla metalica, tablă fălțuită sau tablă prefălțuită, izolația acestuia este foarte importantă pentru că aduce cu sine o serie de avantaje, dintre care putem aminti asigurarea unui confort termic, economisirea energiei și prevenirea apariției condensului și, implicit, a mucegaiului. Ce presupune izolația acoperișului? Izolația acoperișului presupune aplicarea unor materiale termoizolante pentru a preveni pierderea de căldură prin acoperișul unei clădiri. În această…

mai mult >
on

Pasii necesari pentru refacerea acoperisului

15 martie, 2024

Acoperisul casei are un rol foarte bine definit, pe langa faptul ca acesta asigura protectia cladirii fata de factorii atmosferici, conservand integritatea imobilului, cat si atmosfera din interiorul acestuia, isi poate pune amprenta si asupra „personalitatii” constructiei, deoarece forma si aspectul sunt definitorii pentru imaginea finala a casei tale. Atunci cand un acoperis este depasit ca performanta, este deteriorat si inestetic trebuie sa te gandesti serios la repararea sau inlocuirea acestuia. La refacerea unui acoperis calitatea materialelor este esentiala, insa o importanta la fel de mare trebuie acordata si montajului. Este recomandat ca montajul sa fie realizat de profesionisti deoarece acestia nu se ocupa doar de instalare, ci si de calculele si masuratorile necesare, astfel…

mai mult >
on

Acoperis in 2 ape inegale ... sau, mai bine nu?

27 decembrie, 2023

Plecând de la o discuție interesantă, dezvoltată pe mai multe pagini în Forumul Misiunea Casa - vrem să cunoaștem plusurile și minusurile proiectării acoperișului în două pante: egale sau inegale? De obicei, acoperișul se proiecteaza in asa fel incat coama sa fie pe axa casei. Aceasta, pentru ca fortele care apasa pe acoperis sa fie distribuite in mod egal pe toate pantele acoperisului ... Cum și de ce alegem forme ”speciale” pentru acoperiș? Topicul selectat se referă la principiile de bază ale proiectării structurale pentru acoperișuri. În mod normal, coama unui acoperiș este plasată pe linia mediană a construcției. Există mai multe motive pentru această alegere: Distribuția uniformă a greutății: Plasarea coamei pe axa casei ajută la asigurarea unei distribuții…

mai mult >
Muncitor care vopseste un acoperis din tabla

Cum vopsesti tabla de pe acoperis

07 decembrie, 2023

In timp, invelitoarea din tabla galvanizata de pe acoperisul casei incepe sa rugineasca. Din momentul aparitiei ruginii ai doua solutii. Sa strangi bani pentru a inlocui tabla veche cu una noua sau cu un alt tip de invelitoare, sau sa vopsesti tabla de pe acoperis, prelungindu-i viata. Daca decizi sa vopsesti tabla de pe casa, iata care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi. Pasul 1. Degreseaza si curata tabla. De-a lungul anilor, pe suprafata invelitorii se depun praful, frunzele, sporii si tot felul de resturi organice de la insecte sau gainatul de la pasari. Toate aceste resturi trebuie indepartate. Curata tabla cu peria de sarma si substante degresante, curata rugina, mizeria si vopseaua veche, daca este cazul, pana ajungi la luciul metalic. Pasul 2. Daca nu exista izolatie intre capriori,…

mai mult >