on

Placarea cu faianta a peretilor din gipscarton

28 februarie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Un lucru cu care multi dintre romanii care incep diverse amenajari inca mai trebuie sa se obisnuiasca este faptul ca gipscartonul este un material care poate substitui cu succes materialele traditionale utilizate de obicei in constructii. De aceea, mai ales in cazul realizarii unor pereti de compartimentare, BCA sau caramida ar putea fi considerate solutii secundare, chiar si cand este vorba despre amenajarea unei bai.

In acest din urma caz, compartimentarea poate parea dificila, cu atat mai mult cu cat amenajarea presupune si montarea placilor de faianta, insa lucrurile stau altfel in realitate.

Asadar, sa luam o situatie in care exista un perete exterior, de rezistenta, care va reprezenta baza pentru spatiul destinat viitoarei bai. De la acesta vor pleca peretii din gipscarton, care pot fi simpli sau dublati, pentru o mai buna rezistenta. Placarea dubla, deja un lucru obisnuit pentru majoritatea lucrarilor de acest gen, poate fi realizata prin combinarea unui rand de placi normale si a unui rand de placi verzi. Foarte importanta in aceste conditii este aplicarea unei folii mai groase de polietilena intre cele doua straturi.

In cazul in care iti faci probleme ca peretele din gipscarton nu ar putea sustine greutatea placilor de faianta, iti recomandam sa uiti acest gand. Produsele de top reusesc performanta de a sustine greutati destul de insemnate, astfel ca nu va fi nicio problema ca pe acestia sa fie montata faianta. Mai mult, lucrarea va creste rezistenta peretelui.

Atentie mare, insa, la montarea profilelor verticale: distanta dintre acestea nu ar trebui sa fie mai mare de 40 cm, in conditiile in care una dintre fetele peretelui va fi placata cu faianta.

Astfel, asa cum spuneam si la inceputul acestui articol, compartimentarea cu placi din gipscarton se dovedeste o varianta accesibila pentru construirea unor pereti despartitori si, ce este cel mai important, inlocuieste cu succes compartimentarile clasice, cu materialele traditionale. In cazul in care ai si alte intrebari pe aceasta tema, iti recomandam sa vizitezi sectiunile dedicate de pe forumul nostru.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pereti interiori decorati cu caramida - partea a II-a Pereti interiori decorati cu caramida - partea a II-a
Amenajarea peretilor: pericolele ascunse din tapet Amenajarea peretilor: pericolele ascunse din tapet
Cum alegem vopseaua lavabila pentru baie? Cum alegem vopseaua lavabila pentru baie?
Cum sa alegi finisajul ideal Cum sa alegi finisajul ideal
Despre stickerele pentru pereti Despre stickerele pentru pereti
De la calm la vitalitate: Cum lavabila verde invioreaza si armonizeaza spatiile interioare De la calm la vitalitate: Cum lavabila verde invioreaza si armonizeaza spatiile interioare

Vezi mai multe articole