Instalatii sanitare

La fel ca un organism sanatos, orice casa are nevoie de un sistem circulator bine pus la punct. Sistemul prin care apa circula si este evacuata trebuie sa fie eficient si profesionist realizat. Afla tot ce trebuie sa stii despre instalatiile sanitare, citind articolele de mai jos.

on

Pompele submersibile: Alegerea potrivita pentru alimentarea cu apa

24 ianuarie, 2024

Pompele submersibile sunt dispozitive esențiale pentru ridicarea apei din surse precum puțuri, lacuri, izvoare sau fântâni. Acestea reprezintă o soluție eficientă și fiabilă pentru a asigura alimentarea cu apă în zonele în care nu există un sistem de distribuție a apei curente. Ce sunt pompele submersibile și cum funcționează? Pompe submersibile sunt folosite pentru pomparea sau drenarea apei. Acestea sunt proiectate pentru a fi imersate în lichidul pe care îl pompează, lichidul având și rolul de a se răci și lubrifia rotorul în timpul funcționării. Axul motorului submersibilit este prins in cuplajul pompei submersibile, astfel incât acționează un rotor care împinge apa către suprafață prin forța centrifugă. Unul dintre avantajele majore ale pompelor submersibile…

mai mult >
on

Pompele submersibile: Inovatie si performanta in gestionarea apei

23 decembrie, 2023

Pompele submersibile sunt dispozitive concepute pentru a pompa lichide dintr-o varietate de surse, fiind complet imersate în lichidul pe care urmează să-l transporte. Aceste pompe sunt folosite într-o gamă largă de aplicații, de la irigații agricole la drenarea apelor subterane sau a celor din fântâni și puțuri. Datorită designului lor unic, aceste pompe oferă avantaje semnificative comparativ cu pompele tradiționale de suprafață. O pompă submersibilă funcționează prin împingerea lichidului în timpul procesului de pompare. Acest lucru este extrem de eficient, deoarece pompa folosește capul de lichid în care este scufundată pentru a funcționa și nu se consumă energie pentru a atrage lichidul în pompă. Un efect pozitiv al scufundării pompei este acela că motorul…

mai mult >
on

7 Situatii frecvente pentru care bucurestenii cauta un instalator sanitar

12 decembrie, 2023

În medie şi conform unor statistici neoficiale, bucureştenii cauta un instalator o dată la 3 ani, iar unele din cele mai frecvente probleme ţin de scurgeri, robinete defecte, toalete şi canalizări înfundate, ţevi sparte. Este nevoie de intervenţii urgente în general la apartamentele vechi din Bucureşti unde există instalaţii învechite, dar şi în cartierele rezidenţiale noi, din zona Ilfovului, din oraş sau de la marginea Capitalei. Multe construcţii noi au fost realizate pe ”repede înainte”, aşa că unii proprietari ajung să se confrunte rapid cu situația neplăcută a unor canalizări înfundate, inundaţii în baie din cauza scurgerilor deficitare de la băile cu duşuri ”walk in” şi altele ... Iată totuşi care sunt cele mai frecvente situaţii pentru care…

mai mult >
on

Ghid de Identificare și Reparare a Țevii Sparte în Perete

07 noiembrie, 2023

Povestea clasică a ”peretelui comun”. Semnele de alarmă. În lumea complicată a reparațiilor casnice, puține probleme sunt la fel de insidioase și provocatoare ca detecția unei țevi sparte în perete. Este o poveste cu care se confruntă mulți proprietari de case, în special în clădirile vechi unde planurile inițiale ale instalațiilor sunt de mult pierdute în adâncurile timpului. Totul începe cu o pată de umezeală. Așa a fost și pentru un utilizator al forumului Misiunea Casa, care a observat că peretele său comun cu vecina a început să prezinte semne de mucegai și deteriorare. Așadar, cum procedezi când teava spartă joacă un joc ”de-a v-ați ascunselea”? Sursa Foto - Emag, Profitshare - Misiunea Casa. Pasul 1: Tehnologia la Datorie Pentru astfel de cazuri,…

mai mult >
Tipuri de tevi

Tipuri de tevi

14 august, 2023

Asa cum va promiteam saptamana trecuta revenim cu detalii despre cele mai importante tipuri de tevi folosite pentru instalatii. Tevi din plumb. Plumbul este cel mai vechi material utilizat in instalatiile de apa. Exista tevi din plumb de presiune si tevi din plumb de scurgere (pentru canalizari). Imbinarile se executa prin lipire cu aliaj de cositor. Plumbul este utilizat pentru conductele de legatura la unele obiecte sanitare, pentru apele uzate radioactive sau in laboratoare, pentru evacuarea apelor uzate corozive. Este din ce in ce mai rar utilizat in instalatiile de canalizare, iar UE a interzis folosirea plumbului in instalatiile de apa, datorita pericolului pe care il prezinta asupra sanatatii (Pb face parte din categoria metalelor grele care provoaca in timp otravirea organismului)…

mai mult >