Pardoseala

Care este cel mai bun adeziv pentru placarile cu gresie? Dar daca plachezi cu marmura, ce adeziv ar fi bine sa folosesti? Cum montezi corect parchetul laminat? Dar pe cel clasic? Si cat de uscat trebuie sa fie parchetul? Sau ce solutii ai la dispozitie pentru a lipi mocheta sau linoleum pe pardoseala? La toate aceste intrebari, precum si multe altele, gasesti raspunsuri in aceasta sectiune.

on

Parchetul si incalzirea in pardoseala

25 iulie, 2018

Incalzirea prin pardoseala este o solutie eleganta si eficienta pentru incalzirea unei locuinte. Confortul termic este mult imbunatatit, se reduc curentii de aer, instalatia este silentioasa si functioneaza la temperaturi mici, iar aspectul estetic general al camerei este imbunatatit. Caldura este repartizata uniform in incapere si poate fi mentinuta la un nivel constant, prin echiparea acestor sisteme cu un termostat pentru temperatura. Pentru fiecare zona in parte se poate alege temperatura dorita. Incalzirea prin pardoseala se poate face electric sau cu apa calda si poate fi utilizat atat pentru cladiri noi, cat si pentru cele aflate in renovare. Dar dupa ce instalatia de incalzire prin pardoseala a fost montata trebuie sa te documentezi putin si despre tipul de parchet pe care il poti…

mai mult >
on

Parchet masiv? Afla cum il poti monta, reconditiona si intretine

04 iulie, 2018

In materie de pardoseli, pe piata sunt disponibile in prezent diverse solutii, multe dintre ele inspirate de variantele clasice. Cand vine vorba despre cea mai avantajoasa metoda de placare a pardoselii pentru dormitor sau sufragerie, inevitabil parchetul este prima optiune. Cel putin, asa ar fi logic, mai ales daca tinem cont de proprietatile termice ale lemnului, relevate de specialisti. Conform acestor teorii, dar mai ales potrivit experientei proprii, parchetul din lemn are capacitatea de a intretine o atmosfera calda iarna, dar si de a pastra racoarea pe timp de vara. Din acest motiv, precum si din altele asemanatoare, probabil ca varianta cu parchetul va avea prioritate in multe proiecte si de acum inainte. Parchetul este disponibil in prezent intr-o multitudine de variante de pret si…

mai mult >
on

“Compartimentarea cu gipscarton se face inainte sau dupa turnarea sapei peste incalzirea in pardoseala?”

13 aprilie, 2018

Se intampla de cele mai multe ori ca majoritatea intrebarilor despre executarea corecta a unor lucrari de construire sau amenajare sa apara pe parcursul operatiunii si nu inaintea demararii acesteia. Ce e de facut cand se intampla asta? Apelezi la un specialist, desigur. Asta a facut si Narcis B, un cititor care ne-a solicitat sfatul in legatura cu turnarea sapei peste incalzirea in pardoseala. “Am parcurs forumul si, am vazut raspunsurile dumneavoastra, dar am si eu o intrebare la care sper sa imi oferiti un raspuns. Daca se va monta profilul UD pe sapa peste incalzirea in pardoseala (avand in vedere ca aceasta se poate dilata/contracta in functie de sezon), nu reprezinta aceasta un risc? Observ ca una dintre solutiile oferite de dumneavoastra in acest post spune ca profilele pentru pereti…

mai mult >
on

Pardoselile din pluta: caracteristici, sfaturi de montare si de intretinere

27 martie, 2018

Poate ca pardoseala din pluta nu este o alegere la fel de populara precum parchetul, insa rezistenta si eficienta sa termica o recomanda drept o solutie pentru orice locuinta. Este cunoscut faptul ca placile de pluta sunt rezistente la apa, spre deosebire de pardoselile din lemn, ceea ce le face potrivite pentru camere slab incalzite sau neincalzite. Pe langa proprietatile termoizolante, placile de pluta au si efect antifonant, iar materialul se dovedeste extrem de indicat pentru persoanele cu dureri de spate sau de articulatii, deoarece absoarbe socurile din timpul mersului. Cu toate ca nu pare, pardoseala din pluta este si foarte rezistenta la presiune. Datorita flexibilitatii celulelor din pluta naturala, aceasta revine la forma initiala dupa indepartarea greutatii care apasa pana atunci…

mai mult >
on

Parchetul din lemn masiv: ce poti face sa eviti umflarea acestuia

07 februarie, 2018

In graba de a termina construirea sau amenajarea unei case, multi dintre meseriasi sau chiar beneficiarii finali trec rigoarea proceselor in plan secund. Astfel, se ajunge la situatii in care finisajele sau alte elemente ale constructiei se deterioreaza rapid, iar lucrarea trebuie refacuta. Este si cazul unui forumist Misiunea Casa, care a intampinat probleme cu parchetul din lemn masiv, umflat la numai 6 luni de la montare. Acesta ne-a expus pe larg problema: “As dori un sfat in legatura cu urmatoarea problema: locuiesc la tara si am pus in sufragerie - 5 m pe 11 m - parchet masiv de fag. Dupa 6 luni am constatat ca scandurile de sub parchet se inconvoiasera si, implicit, au saltat parchetul. Cred ca asta s-a intamplat din cauza ca blanile au fost puse direct pe ciment si apoi printre ele…

mai mult >