Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Pregateste-te de invazia mustelor - Cum reapar si cum le poti extermina

15 aprilie, 2022

Pentru ca uneori este mai important sa previi decat sa combati, ne-am gandit astazi sa abordam discutia despre dezinsectie. Chiar daca zilele calduroase se lasa asteptate, este totusi primavara, iar inceperea acestui anotimp este si momentul cand, in particular, mustele vor incepe sa zboare nestingherite peste tot. Dar de unde apar ele? Te-ai intrebat vreodata? Inainte de caderea frigului, mustele-femela depun fiecare pana la 500 de oua, in mai multe serii. Acestea eclozeaza dupa o perioada de aproximativ o zi si din ele ies larvele, care se hranesc cu resturi de materie organica pana cand ajung la stadiul de pupa. In functie de temperatura din mediul in care evolueaza, larvele se pot transforma in pupe intr-un interval cuprins intre 4 si 30 de zile. Interesanta evolutie, nu-i asa? Dar te-ai…

mai mult >
on

Curatenia de primavara – Trucuri eficiente

24 februarie, 2022

Fiecare locuinta, indiferent de dimensiune sau de cat de des este folosita, primavara are nevoie de o curatenie serioasa. Iar cum timpul ne preseaza, este important ca aceasta sa fie facuta cat mai eficient, dar cu minimum de efort. De aceea, venim in sprijinul tau cu cateva sfaturi extrem de practice. Dar inainte de toate, asigura-te ca ai la indemana toate produsele de curatenie de care ai nevoie pentru o curatenie generala. Aopi stabileste un mic plan, ce ai de facut, de unde incepi si unde termini. Nu ar fi rau sa faci de la inceput o lista cu toate activitatile pe care le ai de facut in fiecare camera, incepe intotdeauna de sus, tavanul, perdelele si tot asa. 1. Foloseste ziare Prosopul de hartie nu e cea mai buna solutie pentru stergerea suprafetelor, mai ales daca vorbim de sticla.…

mai mult >
on

Sansa ca prosopul tau sa nu contina bacterii e asemanatoare cu cea a castigului la pariuri

01 octombrie, 2020

Da, ai citit bine. Probabilitatea ca prosoapele tale sa fie perfect curate si igienizate este una destul de mica. Ca sa vorbim in cifre, 89% dintre prosoapele de bucatarie contin bacteriii coliforme, conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Arizona. Cauza? Mediul umed in care stau bacteriile este proprice inmultirii lor. Ce putem face, asadar, pentru a avea cu adevarat prosoape curate? Spala-le regulat. Daca te intrebi cat de des inseamna asta, specialistii recomanda cel putin o data pe saptamana; Alege un detergent potrivit. Asigura-te ca utilizezi un detergent puternic, dar care sa si protejeze tesaturile, avand in vedere ca au nevoie de spalari frecvente. O varianta foarte buna este detergentul lichid Asevi Max Eficacia care elimina cu desavarsire murdaria, lasandu-ti…

mai mult >
on

Combaterea soarecilor si sobolanilor

05 august, 2020

Soarecii si sobolanii sunt rozatoare omnivore care reusesc sa se adapteze extrem de usor la orice tip de mediu. Acestia se hranesc atat cu cereale, legume, cat si cu diferite resturi menajere si chiar cu mancarea destinate animalelor, astfel ca ajung sa se simta confortabil chiar si in jurul locuintelor care nu au un depozit de cereale in imediata apropiere. Ce trebuie sa stii despre soareci si sobolani: Se inmultesc foarte repede. Soarecii sunt albi, gri, negri sau maro, iar la maturitate pot masura pana la 10 cm. Sobolanii sunt gri, negri sau maro si pot ajunge la o lungime de pana la 25 cm. Durata de viata a unui soarece este cuprinsa intre 1.5 si 2 ani, dar uneori un exemplar poate trai si 3 ani. Doua exemplare care ajung pana la varsta de 3 ani sunt capabile sa produca pana la 6.000 de…

mai mult >
on

Cum scapam de mucegai si igrasie?

07 iulie, 2020

Probabil ca in ultima vreme ai auzit din ce in ce mai des vorbindu-se despre calitatea aerului. Ei bine, calitatea aerului – fie din interiorul sau in afara cladirilor – este una din cele mai mari probleme din Europa. Si cum ne petrecem mai bine de 60% din viata noasta in interiorul cladirilor, calitatea aerului interior ar trebui sa fie una din preocuparile noastre majore. Calitatea aerului din interiorul cladirilor este in stransa legatura cu sanatatea noastra, cu starea de confort, dar si cu abilitatea de a lucra. Principalii factori care afecteaza calitatea aerului interior sunt: expunerea la mucegai, igrasie, chimicale, rata de ventilatie, umiditatea, poluarea exterioara, temperatura interioara etc.. Igrasia si mucegaiul sunt amenintari atat pentru integritatea casei, cat si pentru…

mai mult >