on

Produse de fertilizare special create pentru agricultura organica

11 mai, 2022

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Odata cu cresterea restrictiilor privind utilizarea produselor agrochimice de sinteza, tot mai multi agricultori se orienteaza catre produse de fertilizare special concepute pentru agricultura organica. Aceasta directie poate fi observata in toata lumea si este incurajata si de cererea tot mai mare pentru produsele obtinute pe cale naturala.

 

Ce este agricultura organica

 

Agricultura organica este o metoda folosita de agricultorii care urmaresc sa produca alimente cat mai sanatoase, utilizand doar substante si procese naturale. Este important sa mentionam faptul ca agricultura organica are un impact limitat asupra mediului inconjurator, caci ea urmareste:

 

  • Folosirea in mod responsabil atat a energiei, cat si a resurselor naturale;
  • Cresterea fertilitatii solului;
  • Mentinerea calitatii apei la un nivel ridicat;
  • Pastrarea sistemelor biologice productive.

 

De asemenea, in agricultura organica vom avea in vedere un set de reguli stricte, precum:

  • Nu se vor folosi pesticide chimice de sinteza;
  • Nu se vor folosi fertilizatori artificiali;
  • Nu se vor folosi seminte ce au fost modificate genetic.

 

Agricultura ecologica presupune o interactiune perfecta intre sol, plante, animale, mediul inconjurator si oameni, iar practicarea ei aduce o serie de avantaje pentru toti factorii implicati.

 

Produse de fertilizare special create pentru agricultura organica

 

Pentru a obtine o recolta bogata si sanatoasa solul trebuie sa contina cantitatile potrivite de azot, fosfor, fier, potasiu, calciu, magneziu si alti nutrienti. Cum putem ajuta solul sa beneficieze de toate acestea, dar fara a apela la produse de fertilizare chimice? Ei bine, producatorii agricoli au acum posibilitatea de a imbunatati productivitatea si a rezolva problemele de nutritie ale plantelor cultivate in sistem ecologic, utilizand produse de fertilizare bio din gama Codiagro special create pentru agricultura organica, disponibile pe site-ul Partenerului nostru de Incredere, Marcoser.ro. 

 

Aceste produse de fertilizare bio mai poarta si numele de agronutrienti (termenul cuprinde diferite linii de produse de nutritive a plantelor care ofera performante ridicate). Agronutrietii pot oferi randament maxim atat in culturile cultivate in solar, cat si in culturile cultivate in camp.

 

Dar hai sa fim putin mai specifici, ce sunt pana la urma agronutrientii?

 

Agronutrientii sunt ingrasaminte solubile in apa ce stimuleaza nonhormonal cresterea si dezvoltarea plantelor, oferind acestora o multitudine de optiuni nutritionale. Agronutrientii se gasesc sub diferite formulari, lichide sau solide, atat pentru aplicare foliara cat si pentru cea radiculara.

 

 

Rolul agronutrientilor

 

Principala utilizare a acestor agronutrienti este in tratarea carentelor de nutritive, adica efectele lipsei de nutrienti necesari dezvoltarii optime ce se reflecta si in cantitatea si calitatea productiilor obtinute.

 

Spre exemplu: pe parcursul perioadei de dezvoltare a plantelor pot aparea diferite probleme, printre cele mai des intalnite se numara salinitatea ridicata, inflorire deficitara si legare slaba a fructelor din cauza conditiilor de stres abiotic. Toate aceste probleme pot fi rezolvate cu usurinta cu ajutorul agronutrientilor. Mai multe detalii despre agronutrienti poti citi aici.

 

Iata in continuare cateva exemple de produse de fertilizare bio care te pot ajuta sa obtii o recolta bogata si sanatoasa. Mai mult decat atat, toti acesti agronutrienti sunt certificati bio si pot fi utilizati in agricultura organica.

 

Alcaplant - NEW-AE – Daca solul are o structura acida, atunci acest produs te poate ajuta rapid sa corectezi deficientele de calciu si sa corectezi ph-ul si structura acestuia.

 

 

Bioculture - Potasio – datorita continutului ridicat de carboxilati de potasiu organici, acest fertilizator va favoriza atat absorbtia apei, cat si marirea fructelor in faza de maturare.


 

Magnific Cu Plus – iti doresti plante mai puternice? Atunci acest corector al carentelor de cupru este produsul potrivit. Mai mult decat ata, acesta previne atacurile fungice si bacteriene asupra plantelor.


 

 Mai multe informatii despre aceste produse, dar si alti agrinutrienti asemanatori vei gasi aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum scapi de limacsi Cum scapi de limacsi
Activitati de intretinere a gazonului Activitati de intretinere a gazonului
Lucrari de primavara in gradina Lucrari de primavara in gradina
Sofranul: sfaturi de plantare si intretinere ale celui mai scump condiment din lume Sofranul: sfaturi de plantare si intretinere ale celui mai scump condiment din lume
Amenajarea de toamna a gradinii (IV) - Fertilizarea organica si fertilizarea chimica Amenajarea de toamna a gradinii (IV) - Fertilizarea organica si fertilizarea chimica
Pepenele rosu: De ce este indicat sa mancam semintele si cum recunosti fructele tratate chimic Pepenele rosu: De ce este indicat sa mancam semintele si cum recunosti fructele tratate chimic

Vezi mai multe articole