Sanatatea casei

Locuinta a devenit refugiul nostru pentru poluarea la care suntem expusi in fiecare zi, de aceea trebuie sa stim ce avem de facut pentru a ne asigura ca sanatatea casei este la valori maxime.

on

Impactul detergentilor naturali asupra sanatatii pielii

30 aprilie, 2024

În zilele noastre, pe măsură ce conștientizarea impactului substanțelor chimice asupra sănătății și mediului inconjurator a crescut, cererea pentru produse mai sigure a determinat o schimbare în industria detergentilor. Detergentii biodegradabili, avand in componenta lor doar ingrediente naturale, reprezintă o alternativă ecologică și sănătoasă la versiunile lor tradiționale pe bază de compuși chimici sintetici. Acești detergenți sunt concepuți pentru a minimiza riscul reacțiilor alergice și dermatologice adesea asociate cu agenții de curățare convenționali, oferind în același timp o soluție eficientă pentru întreținerea țesăturilor. Substanțele chimice cum ar fi fosfații, clorul, amoniacul, solvenții petrolieri, lauril sulfatul de sodiu (SLS), lauril…

mai mult >
on

Masuri de prevenire a alunecarilor de teren

11 ianuarie, 2024

“Paza buna trece primejdia rea” ... spune un proverb foarte cunoscut. De ce sa tratezi o boala, cand este mult mai bine si mai istet sa o previi? De ce sa cheltuiesti mai mult dupa producerea unui eveniment nedorit, cand este mult mai indicat sa cheltuiesti mai putin si sa il preintampini? Alunecarea de teren este un proces de deplasare, de miscare a rocilor sau a pamanturilor de pe versanti. Procesul este unul gravitational si poate avea loc atat rapid, cat si lent. Alunecarile sunt adesea cauzate de cutremure, erodarea bazei versantilor, topirea brusca a zapezilor, eruptii vulcanice, ploi abundente, constructii realizate pe versanti care provoaca dezechilibrarea straturilor, transportul intens si defrisarile de padure. Procesul de alunecare cuprinde 3 faze, si anume: faza pregatitoare,…

mai mult >
on

Aerisirea locuintei in timpul sezonului rece - de ce este importanta?

17 noiembrie, 2023

Aerisirea casei este un aspect important pentru sanatatea si pentru starea generala de bine a locatarilor, dar in timpul sezonului rece multi dintre noi ne ferim sa deschidem geamurile deoarece ne dorim sa pastram o temperatura cat mai placuta in interiorul locuintei. Aerisirea inseamna eliminarea aerului din interior ce contine substante chimice, dioxid de carbon, praf si microbi, si inlocuirea lui cu aer curat din exterior. Iar in lunile de iarna este esential sa aerisim cat mai des cu putinta, deoarece avem nevoie de aer proaspat. Intr-o camera proaspat aerisita ne vom odihni mai bine, ne vom concentra si vom invata mai usor si vom tine la distanta umezeala, mucegaiul si igrasia. Instalatiile electrice si termice dintr-o locuinta pot contribui la diminuarea calitatii aerului din interior.…

mai mult >
on

Detectorul de Radiatii Electromagnetice 

25 octombrie, 2023

Undele electromagnetice emise de instalațiile de înaltă tensiune sunt cunoscute sub numele de câmpuri electromagnetice (CEM) de joasă frecvență.Aceste câmpuri se măsoară în unități numite Gauss (G) sau Tesla (T). Există preocupări legate de posibilele efecte ale expunerii la CEM asupra sănătății umane, dar cercetările la această dată nu au confirmat legături clare și directe între expunerea la CEM și afecțiuni grave de sănătate. Hai să începem prin a oferi câteva recomandări generale cititorilor "Misiunea Casa": Distanța: Una dintre cele mai simple modalități de a reduce expunerea la CEM este de a menține o distanță mai mare față de sursele de câmpuri electromagnetice. Dacă locuiți în apropierea unei instalații de înaltă tensiune, poate fi util…

mai mult >
on

Combaterea gandacilor de bucatarie

29 august, 2023

Sunt mici, urati, respingatori si nu umbla niciodata singuri! Ai ghicit, vorbim despre gandacii de bucatarie, unii din cei mai dezgustatori daunatori casnici. Pentru ca acesti inamici pot contamina alimentele si bauturile, pot transmite bacterii periculoase catre oameni si animalele de companiei, dar si pentru ca ei pot supravietui pana si celor mai agresive incercari de eradicare, este important sa cunoastem atat cele mai eficiente metode de combatere, cat si toate metodele de preventie… caci paza buna trece primejdia rea. Gandacul de bucatarie este o insecta care face parte din ordinul blatodeelor. Fiind una din putinele specii de gandaci obisnuite sa traiasca in si pe langa gospodariile omenesti, hranindu-se atat cu diferite alimente de origine vegetala, dar si cu resturi alimentare,…

mai mult >