Tipuri si modele de case

Vrei sa iti construiesti o casa dar inca nu te-ai hotarat ce model sau ce tip de casa. Ofertele sunt complexe, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Cu cat esti mai informat cu atat ai mai multe sanse sa descoperi ceea ce iti doresti.

on

Casa cu depozit pasiv anual de caldura

20 iulie, 2015

40% din resursele energetice ale Terrei sunt folosite de oameni pentru a se incalzi sau racori. In America, de exemplu, peste 70% din cheltuielile de functionare ale unei case obisnuite sunt reprezentate de cheltuielile cu incalzirea si racirea acesteia. Deoarece resursele energetice conventionale ale omenirii sunt epuizabile, cercetatorii si oamenii de stiinta cauta de multa vreme solutii pentru construirea unor case autosustenabile eficiente, care sa poate mentine un mediu interior confortabil termic fara a fi nevoie de un consum suplimentar de energie pentru incalzire sau racire. Principiul de functionare al casei cu depozit pasiv anual de caldura consta in depozitarea, pe perioada verii, a unei cantitati mari de caldura in pamantul din jurul casei, caldura ce va fi folosita pe perioada…

mai mult >
on

Casa printata 3D – viitorul constructiilor

30 martie, 2015

Atunci cand planuiesti constructia unei locuinte, esti constient de faptul ca va dura pana cand o vei vedea in picioare. Pentru ca traim in era in care tot ceea ce stim se schimba de pe o zi pe alta, o companie de constructii din China dispune de o tehnologie de printare 3D prin intermediul careia casa viselor tale poate deveni realitate in 24 de ore. WinSun Decoration Design Engineering construieste casele cu ajutorul a 4 imprimante de 3D, fiecare masurand aproximativ 10 metri latime si 6 inaltime, iar pentru a lipi straturile constructiei unul de celalalt, compania chineza produce un ciment special. Pe langa avantajul dat de rapiditatea constructiei, aceste case printate sunt considerabil mai ieftine si mai mult de atat, nu reprezinta un hazard ecologic pentru mediul inconjurator. Pentru…

mai mult >
Casa cu panouri fotovoltaice si energie eoliana

Off-the-grid home - cum sa-ti generezi singur electricitatea

21 octombrie, 2014

Asa cum vorbeam intr-un articol anterior, conceptul “off-the-grid home” desemneaza o casa care beneficiaza de tot confortul secolului 21, fara sa fie conectata la retelele de utilitati publice. Asta inseamna ca trebuie sa-ti proiectezi si construiesti un sistem care sa-ti genereze electricitate 365 de zile pe an. Iata cum. Transforma lumina soarelui in curent electric. Pentru asta ai nevoie de panouri solare fotovoltaice, un invertor si baterii. Totusi, trebuie sa tii cont de faptul ca nu toate zilele sunt insorite si ca doar un sistem de panouri solare nu ar face fata unui consum serios de energie electrica. Asta inseamna ca mai ai nevoie de inca o sursa care sa-ti genereze curent electric. Transforma energia eoliana in curent electric. Cunoscand directia si viteza medie a vantului, poti…

mai mult >
Casa fara utilitati

Ce sa ai in vedere atunci cand construiesti o casa care nu va fi conectata la utilitati

10 octombrie, 2014

“Off-the-grid home”, un concept de casa care castiga in popularitate Imagineaza-ti ca locuiesti intr-o casa in care nu duci grija facturilor la electricitate, gaze naturale, apa calda si agent termic. Nu, nu esti foarte bogat, pur si simplu locuiesti intr-o casa care nu este conectata la aceste utilitati. Conceptul “off-the-grid home” incepe sa fie tot mai popularizat in Europa de Vest si in Statele Unite ale Americii, la aceasta popularizare contribuind in special vedetele de televiziune si de cinema. Conceptul “off-the-grid home” desemneaza o casa care beneficiaza de tot confortul secolului 21, fara sa fie conectata la retelele de utilitati publice. Daca intentionezi sa construiesti o astfel de casa, iata ce este bine sa ai in vedere. Sunt 2 lucruri mari si late de care trebuie…

mai mult >
Containerul sperantei

Casa din container – O locuinta accesibila excentrica (Partea a II-a)

08 septembrie, 2014

Stilul de viata insemna astazi mai mult decat un simplu adapost, mancare sau imbracaminte. Incetul cu incetul, generatie cu generatie, ne schimbam filosofia de viata, modul de a gandi, si modul de a percepe ideea de casa. Exploziile de nonconformism arata ca fiecare dintre noi se simte din ce in ce mai putin un exponent al maselor. Daca in prima parte a articolului am vazut cum poate fi utilizat si eficientizat un spatiu nu foarte generos, acum vom vedea si cateva proiecte profesioniste. Continuam asadar seria articolelor despre case construite din containere: Containerul Sperantei, o casa de $40,000 Benjamin Garcia Saxe a construit cu 40.000$ o casa sin containere in Costa Rica, bazandu-se pe ideea ca cea mai frumoasa casa este aceea din mijlocul naturii. Eleganta si moderna, aceasta constructie…

mai mult >