Betonul da tonul amenajarilor moderne

14 ianuarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Targurile internationale de design propun o noua tendinta in amenajarile de interior, mai exact betonul devine un material foarte apreciat in designul scaunelor, lavoarelor, si chiar pieselor de mobilier.
 
Betonul este un amestec inteligent realizat din pietris, ciment, nisip si apa, iar pentru un plus de expresivitate se mai pot adauga substante suplimentare si pigmenti. Vorbim de un material inventat cu de mii de ani in urma care a devenit de baza pentru cele mai importante constructii realizate pana acum. 
 
Betonul se comporta excelent in conditii atmosferice diverse, se contracta foarte putin la temperaturi scazute, iar dilatarea este minima in conditii de caldura. Odata cu trecerea timpului, pietrele din beton capata patina si un aer sofisticat, totusi din punct de vedere estetic si cromatic ramane un material rece si dur. Designerii s-au gandit sa “imbanzeasca” betonul si sa cucereasca interioarele, ba chiar sa-l transforme in tendinta.
Beton
beton
 
Acest material a devenit foarte practic ca si suprafata de lucru in bucatarie, iar faptul ca nu este pretentios a fost utilizat si in crearea obiectelor sanitare sau alte amenajari pentru baie. Acest material poate fi turnat in aproape orice forma. Pentru ca nu impune nicio limita, betonul s-a integrat destul de bine si in living prin intermediul pieselor de mobilier.
 
Formele cat mai diverse si adaugarea unui plus de culoare au transformat mobilierul din beton intr-un punct de atractie. Propunerile designerilor nu se opresc aici, mergand mai departe prin combinarea betonului cu alte materiale naturale precum sticla si lemnul, reusind in final sa obtina un contrast de materiale si culori. Din punct de vedere cromatic, cele mai potrivite combinatii sunt cu verde, portocaliu si rosu, acestea fiind culori care estompeaza imaginea rigida a betonului.
 
Prin proceduri speciale materialul poate fi vopsit intr-o varietate de culori, iar cu ajutorul unor tratamente speciale suprafetele pot fi netezite, lustruite sau ceruite optic. Pentru exterior exista de asemenea tratamente speciale pentru a nu se deteriora din cauza conditiilor climatice extreme.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Intrebari si greseli in montajul si intretinerea pietrei naturale Intrebari si greseli in montajul si intretinerea pietrei naturale
Adeziv polistiren - baza unei termoizolatii de calitate (2) Adeziv polistiren - baza unei termoizolatii de calitate (2)
Totul despre vata bazaltica - origine, productie si caracteristici principale Totul despre vata bazaltica - origine, productie si caracteristici principale
Radioactivitatea în construcții: periculoasă sau nu? Radioactivitatea în construcții: periculoasă sau nu?
Cladiri din BCA - structuri in cadre sau pereti din zidarie portanta? Cladiri din BCA - structuri in cadre sau pereti din zidarie portanta?
Sfaturi utile: ce sa stii despre pardoselile poliuretanice? Sfaturi utile: ce sa stii despre pardoselile poliuretanice?

Vezi mai multe articole