Blat bucatarie

Blatul de bucatarie: noile trenduri

20 august, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Oferta blaturilor de bucatarie este atat de vasta incat poate fi dificil sa-l alegi pe cel care se potriveste nevoilor familiei tale atunci cand vine momentul sa renovezi. Iar pentru ca decorarea casei nu se deosebeste prea mult de lumea modei, exista modele si materiale clasice a caror valoare nu se pierde in timp, dar si trenduri care vin si trec.

Iti aratam ca atunci cand vine vorba de blaturi, optiunile tale nu implica doar clasicele materiale – marmura si granitul.

1. Blatul din beton. Acest material are nevoie de foarte putina intretinere, are un pret rezonabil, iar aspectul sau se imbunatateste in timp. Betonul turnat sub forma de blat asigura durabilitate si impresia unei frumuseti atemporale. In mod surprizator, aceste blaturi au un aspect natural si pot fi personalizate prin inserarea diferitelor roci, fosile sau elemente metalice. Betonul poate fi turnat in orice forma, poate fi slefuit pentru a capata diferite texturi si colorat in functie de preferinte. Desi betonul este rezistent la caldura, stratul care il sigileaza nu este, astfel ca vasele fierbinti nu trebuie plasate direct pe blat. 

2. Blatul din otel inoxidabil. Otelul inoxidabil are un aspect elegant, modern si suplu. Este potrivit pentru o bucatarie contemporana ce mizeaza pe linii curate si suprafete impecabile. Aceste blaturi nu sunt deterioarate de apa, caldura sau bacterii, ceea ce le face perfecte pentru o bucatarie inteligenta. Odata cu trecerea timpului otelul inoxidabil acumuleaza mici zgarieturi, plus amprentele care sunt intodeauna vizible, insa principalul atu al acestui blat este ca poate fi foarte usor de intretinut.

3. Blatul din steatit. Steatitul este o roca naturala, mai moale decat granitul, dar neporoasa, potrivita pentru bucatarie, fiind un material rezistent la temperaturi ridicate. Steatitul are o culoare naturala inchisa ce variaza de la gri la negru si se inchide treptat odata cu trecerea timpului. Desi, asemenea otelului inoxidabil, nu este complet rezistent la zgarieturi si taieturi, acestea pot fi reparate prin sablare.

4. Blatul din lemn. Desi nu este cel mai rezistent material in conditii de caldura si umiditate, cu putina intretinere si atentie se poate transforma in blatul perfect. Daca iti doresti o bucatarie eco, poti alege un blat din lemn reciclat. Nu taia nimic direct pe blat, foloseste un tocator pentru a preveni zgarierea lemnului. Acest material necesita uleiere periodica pentru a nu se usca, dar si reaplicarea unui start protector care sa sigileze lemnul. Blatul din lemn este alegerea perfecta daca iti doresti sa imprimi o nota de caldura si sofisticare bucatariei tale.

Alte materiale ce se mentin in topul preferintelor designerilor atunci cand vine vorba de blatul de bucatarie sunt: sticla sau sticla reciclata, pluta reciclata, aliajul pe baza de cositor, cuartul si ardezia.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum ne comportam in cazul unui incendiu in bucatarie Cum ne comportam in cazul unui incendiu in bucatarie
 Cum alegem aragazul ideal pentru bucatarie? Cum alegem aragazul ideal pentru bucatarie?
In frigider sau la temperatura camerei? Cateva sfaturi pentru depozitarea alimentelor In frigider sau la temperatura camerei? Cateva sfaturi pentru depozitarea alimentelor
Tipuri de chiuvete de bucatarie Tipuri de chiuvete de bucatarie
Cum organizezi triunghiul de lucru in bucatarie Cum organizezi triunghiul de lucru in bucatarie
O bucatarie in stil rustic O bucatarie in stil rustic

Vezi mai multe articole