Poza pahar

Casa ta – subiectul unor fotografii reusite

12 decembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru un pasionat de fotografie, orice poate deveni subiectul unui cadru reusit: de la un strain de pe strada, pana la un detaliu din textura unei pietre. Insa nu trebuie sa iti parasesti casa pentru a obtine cadre spectaculoase.

Cu efort minim si un telefon echipat cu o aplicatie de editare a fotografiilor, iti poti impresiona placut prietenii de pe retelele sociale.

Texturile si modelele obiectelor de decor sunt subiecte foarte bune pentru o fotografie abstracta. Identifica o incadrare ce pune totul in valoare, gaseste lumina potrivita si apasa declansatorul camerei foto. Fie ca sunt niste linii frante sau cercuri concentrice puternic colorate, totul merita exploatat.

Lumina poate fi un detaliu greu de controlat, aparent, insa te poti folosi ori de cea naturala, ori de cea artificiala pentru a fotografia umbre create de obiectele obisnuite din interiorul locuintei tale, cum ar fi o floare intr-un ghiveci. Gaseste unghiul din care aceasta umbra arata cel mai bine. Daca vrei sa experimentezi, foloseste-te de lumina artificiala pentru a crea umbre si mai puternice. In orice caz, poti accentua totul in timpul editarii.

 

Daca ai identificat deja ceva demn de imortalizat si impartit cu restul lumii, simplifica cat mai mult scena pentru a obtine un cadru curat, fara elemente nedorite ce pot distrage atentia celui care iti priveste fotografia. Fa o fotografie mentala, gandeste-te ce isi are locul si ce nu in cadrul final, si apoi declanseaza.

Aplica toate aceste sfaturi si iti vei imbunatati stilul de a fotografia. Daca nu ai indraznit inca sa iti incerci norocul cu fotografia, poti incepe de astazi.


Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea a II-a) Trucuri pentru depozitarea in spatii mici (partea a II-a)
Cum sa ascunzi elementele inestetice din locuinta Cum sa ascunzi elementele inestetice din locuinta
Cum sa organizezi camara eficient si corect Cum sa organizezi camara eficient si corect
Depunerile de calcar: cum pot fi indepartate si mai ales prevenite Depunerile de calcar: cum pot fi indepartate si mai ales prevenite
Curatenia de primavara Curatenia de primavara
Cum sa gasesti pretul potrivit pentru omul potrivit. Sau altfel spus o afacere frumoasa pentru orice casa Cum sa gasesti pretul potrivit pentru omul potrivit. Sau altfel spus o afacere frumoasa pentru orice casa

Vezi mai multe articole