Pastreaza caldura in casa

Cum sa pastrezi caldura in casa pe perioada iernii

13 noiembrie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Acest articol se adreseaza celor care locuiesc in case sau blocuri vechi si care, din diverse motive, nu au reusit sa-si inlocuiasca tamplaria veche, din lemn, cu una din termopan, si nici n-au reusit sa-si termoizoleze locuintele. Asa ca, iata ce poti face ca sa mentii caldura in casa, pe perioada iernii, daca locuiesti intr-un imobil cu ferestre, usi si pereti subreziti.

Pune banda adeziva la usi si ferestre. Cel mai adesea, aerul rece patrunde in casa pe la usi si ferestre. Exista benzi adezive speciale cu ajutorul carora poti “sigila” locurile si fantele prin care aerul rece de afara patrunde in casa. O alta varianta ar fi “sigilarea” cu bureti subtiri, care au o latura lipicioasa. Se gasesc sub forma de rola, intreaba la magazin de ei.

Foloseste suluri textile la praguri. Le poti cumpara de la diverse magazine, poti ruga o cunostinta care are masina de cusut sa-ti confectioneze cateva sau, pur si simplu, poti indesa in locul de sub usa sau fereastra tricouri sau cearsafuri vechi si ponosite, pe care nu le mai folosesti. Ideea este sa impiedici aerul rece sa-ti intre in casa, pe sub usa.

Aeriseste putin si des. Lasa fereastra deschisa, timp de cateva minute, in fiecare camera din casa. Repeta operatiunea asta de mai multe ori pe zi. In felul acesta vei avea aer proaspat in casa fara sa pierzi multa caldura cu aerisiri lungi. In plus, aerul proaspat se incalzeste mai repede decat cel “statut”.

Aeriseste caloriferul. In interiorul lui se formeaza goluri de aer care impiedica apa calda sa patrunde peste tot in calorifer, astfel ca unii elementi sau anumite parti din calorifer nu se incalzesc. Daca ai un robinet montat pe calorifer, deschide robinetul in timp ce tii un vas sub el. Lasa aerul sa iasa din calorifer. In cazul in care n-ai un astfel de robinet pe calorifer, monteaza unul.

Lasa aerul sa circule prin casa. Deschide doar fereastra de la sufragerie, de exemplu, si deschide toate usile din casa. In felul acesta aerul proaspat va patrunde in intreaga casa, desi vei avea deschisa o singura fereastra si implicit vei pierde mai putina caldura in timpul aerisirii.

Voi cunoasteti si alte trucuri cu ajutorul carora pastrati caldura in casa pe perioada iernii?

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum să ai apă caldă la prețuri mici! Cum să ai apă caldă la prețuri mici!
Centrala termica pe gaz sau pe peleti. Ce alegi? Centrala termica pe gaz sau pe peleti. Ce alegi?
Scapa de dat la lopata pe timp de iarna cu un sistem de degivrare Scapa de dat la lopata pe timp de iarna cu un sistem de degivrare
CENTRALA TERMICA - Acte si autorizatii CENTRALA TERMICA - Acte si autorizatii
Confort termic in casa dumneavoastra Confort termic in casa dumneavoastra
Despre pompe de caldura Despre pompe de caldura

Vezi mai multe articole