Platiti sa aiba grija de casa

15 mai, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca sunteti plecat de acasa o perioada mai lunga de timp si va faceti probleme ca nu aveti in grija cui sa lasati locuinta, puteti sa apelati la serviciile unei firme specializate. Cei care se ocupa de administrarea imobilelor preiau toate responsabilitatile casei, de la plata facturilor pana la udatul florilor, astfel incat proprietarul sa stea linistit.
 
Multi romani lucreaza temporar departe de casa, fie in strainatate, fie in tara, dar in alt oras decat cel in care locuiesc. Altii pleaca in concedii mai lungi sau isi construiesc case de vacanta unde ajung doar in weekend-uri. O mare problema in toate aceste situatii este aceea ca nu au pe mainile cui lasa casa in absenta lor. Firmele specializate in administrarea imobilelor vin in ajutorul acestor persoane. Ce sarcini au, exact, angajatii acestor firme, dar si cat costa serviciile lor, am aflat de la Cristina Pascu, reprezentant al “Adimo Company”, o societate de administrare a imobilelor.
 
In functie de cerintele clientului, firmele se pot ocupa de toate responsabilitatile pe care le implica o locuinta: plata facturilor la utilitati (telefon, cablu, energie, gaze, intretinere etc.), curatenie periodica, supravegherea instalatiilor sanitare si repararea lor in caz de avarie, udatul florilor, ingrijirea animalelor de casa, gradinarit, verificarea la intervale regulate a casei, pentru a se asigura ca to-tul este in ordine etc.
 
“Acestea sunt cele mai frecvente servicii care ni se cer. Exista, insa, si cazuri in care clientii au si alte solicitari, cum ar fi, de exemplu, sa i se introduca Internet in perioada cat e plecat de acasa. Avem angajati specializati pentru fiecare serviciu in parte: menajere care se ocupa de curatenie, electricieni pentru probleme electrice, oameni care platesc facturile etc. Daca apare o avarie si se repara o instalatie, interventia se taxeaza separat”, ne-a explicat Cristina Pascu.
 
Plata serviciilor se poate face fie in avans, fie lunar, prin banca. Pretul depinde de cat de mare e imobilul si de ce servicii solicita proprietarul imobilului. In general, tarifele sunt cuprinse intre 100 euro si 200 euro pe luna.
 
Cat timp lipsiti de la domiciliu, cineva trebuie sa se ocupe de treburile casnice. Firme specializate va ofera si menajera pentru curatenie, si specialisti pentru calculul si plata facturilor.
 
Sursa: Libertatea

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

1.100 de apartamente linga Obor 1.100 de apartamente linga Obor
Preturile locuintelor din Bucuresti se apropie de plafonul maxim practicat de fostele tari comuniste Preturile locuintelor din Bucuresti se apropie de plafonul maxim practicat de fostele tari comuniste
Profilul investitorilor interesati de terenuri in aceasta perioada - 9 Ianuarie 2009 Profilul investitorilor interesati de terenuri in aceasta perioada - 9 Ianuarie 2009
Siemens SRL: venituri de 160 milioane euro in anul fiscal 2016 Siemens SRL: venituri de 160 milioane euro in anul fiscal 2016
Inovatia in constructii, adusa la CAMEX de Lafarge Gips Romania Inovatia in constructii, adusa la CAMEX de Lafarge Gips Romania
Creste presiunea pentru scumpirea gazelor Creste presiunea pentru scumpirea gazelor

Vezi mai multe articole