Pregateste masa de Paste cu plante aromatice proaspete!

03 aprilie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Primavara a sosit si odata cu ea mult asteptatele plante aromatice! Prospetimea si aromele acestor plante pot fi savurate in bunatatile de Paste!

Cum poti sa tai cel mai usor aceste plante? Cu foarfeca de bucatarie Fiskars Classic!

Foarfecile Fiskars cu manere portocalii au design clasic si sunt cunoscute in Europa de peste patru decenii. Gama consta intr-o selectie variata de foarfeci cu lame confectionate din otel de cea mai buna calitate, fara adaos de nichel si manere rezistente cu design ergonomic. Aceste manere ofera lejeritate in utilizare si precizie la taiere, forta exercitata uniform pe toata lungimea lamelor pana la varf asigurand astfel confortul mainilor si prevenind oboseala. Pentru un plus de durabilitate si igiena, manerele sunt turnate prin injectie direct pe lame.
Culege cele mai proaspete plante aromatice cu noua foarfeca Fiskars si da savoare mancarurilor de Paste! Iar daca ai ramas fara plante proaspete, te invitam sa plantezi altele noi cu semintele din pliculetele primite.
Iata si doua retete delicioase cu plante aromatice, pui la cuptor si sos de iaurt, perfecte pentru aceasta primavara.


Pui la cuptor cu plante aromatice
Pentru 4 persoane
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de coacere: 1 ora

Ingrediente:
- 1 pui intreg
un manunchi de plante aromatice proaspete (salvie, patrunjel, rozmarin sau cimbru)
- 2 lamai
- 2 fire de ceapa verde
- ulei de masline extravirgin
- 3 linguri de unt topit
- 3 catei de usturoi
- sare si piper

Mod de preparare:
Puiul se spala, se sterge si se aaeaza intr-o tava unsa in prealabil cu ulei.
Plantele aromatice se taie marunt impreuna cu ceapa verde (aceasta poate fi usor taiata cu foarfeca), se amesteca cu o lamaie taiata felii si cu cateii de usturoi tocati fin si se adauga sare si piper dupa gust. Cu amestecul obtinut se umple puiul pe interior acoperind toata zona.
Separat, intr-un castron se amesteca uleiul impreuna cu untul topit si zeama de la o lamaie si cu jumatatea din cantitatea obtinuta se unge tot puiul. Apoi, puiul se pune in cuptorul incalzit la 200C pentru 30 de minute. Dupa 30 de minute, se scoate puiul, se unge din nou cu mixul de ulei, unt si lamaie ramas si se mai coace inca 30 de minute.
Se serveste cu cartofi copti si salata verde.

Sos de iaurt cu plante aromatice

Pentru 4 persoane
Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente:
- 200 grame de iaurt gras
- plante aromatice proaspete (patrunjel, marar, coriandru, menta si / sau cimbru – ierburile se pot combina in functie de preferinte)
- 2 catei de usturoi
- 1 castravete
- ulei de masline extravirgin
- sare si piper

Mod de preparare:
Castravetele se da prin razatoare intr-un caston, se adauga sare si se scurge de surplusul de lichid printr-o sita. Plantele aromatice se toaca marunt impreuna cu cateii de usturoi si amesteca cu iaurtul. Se adauga castravetele si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se serveste cu putin ulei de masline.
Acest sos poate completa friptura de pui sau alte retete pe baza de carne si chiar pestele si legumele!

Pofta buna!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Preturi de lux pentru cocioabe Preturi de lux pentru cocioabe
Cel mai mare mall din lume, 1,1 milioane mp Cel mai mare mall din lume, 1,1 milioane mp
Primaria Capitalei nu poate subventiona noul tarif de la energia termica. Intretinerea pentru trei camere va depasi un salariu minim pe economie - 12 ianuarie 2010 Primaria Capitalei nu poate subventiona noul tarif de la energia termica. Intretinerea pentru trei camere va depasi un salariu minim pe economie - 12 ianuarie 2010
Copiii invata sa-si construiasca propria jucarie la Veranda Mall Copiii invata sa-si construiasca propria jucarie la Veranda Mall
Cat aloca romanii pentru pavajul curtilor Cat aloca romanii pentru pavajul curtilor
Daikin sprijina Acordul de la Kigali, cu privire la eliminarea progresiva a gazelor cu efect de sera Daikin sprijina Acordul de la Kigali, cu privire la eliminarea progresiva a gazelor cu efect de sera

Vezi mai multe articole