Separare fara pereti

23 martie, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

IDEI PENTRU CASA TA

Ideal pentru spatiile mici, pentru garsoniere sau spatii deschise, iata un mod de separare eleganta si totodata practica a functiunilor in cadrul unei case.

Sistemul american de distribuire a functiunilor in locuinta, cu spatii deschise si compartimentari reduse, a prins foarte tare si la noi. Cei care construiesc case realizeaza de la inceput (ca o regula) zona de zi deschisa, cu bucatarie, loc de luat masa si living in acelasi spatiu, iar cei care cumpara apartamente nu stiu ce sa mai sparga pentru a da senzatia de marire. Cu totii au insa nevoie de intimitate. Usi glisante, paravane sau voaluri au rezolvat mereu aceasta problema. Dar toate acestea au strict rol estetic.

UTILITATE

Iata totusi ca solutia pe care o alegeti poate fi si practica. Exista niste corpuri de mobilier din lemn de cires, finisate si vopsite manual, care pot prelua rolul unei biblioteci sau al unui dulap si care pot fi amplasate in orice parte a locuintei, acolo unde se vrea o separare discreta a ambientului.

Acest tip de mobila, absolut inovativ, este facut din corpuri modulare ce pot fi folosite in holul de la intrare, intre bucatarie si sufragerie sau intre sufragerie si living. Compartimentele lor pot fi alese in functie de locul unde vor fi amplasate. Cele pentru hol pot include spatii de depozitat asemeni dulapurilor: pentru umerase, palarii sau pantofi, cuiere sau sertare. De asemenea, exista modele cu oglinzi. Cele pentru sufragerie pot avea spatii pentru depozitarea veselei, iar cele pentru living – rafturi pentru carti sau obiecte decorative.

DIMENSIUNI

Inaltimile lor variaza de la 208 cm la 224 cm, cu adancime de 40-45 cm, iar ca latime, modulele au 45 cm. Ele confera o flexibilitate aparte spatiului, fara a-l incarca excesiv. Prin compartimentele lor este posibila modularea intensitatii luminii ce trece printre ele, prin placi speciale de diferite culori, ce se pot combina in functie de imaginatia fiecaruia. Linia rafturilor si curbura montantilor sugereaza o miscare constanta si creeaza o imagine de ansamblu deosebita. In afara culorilor naturale de lemn, corpurile sunt disponibile si in variante de alb sau negru.

Sursa: Jurnalul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Romania ramane fruntasa la declinul din constructii. In mai scaderea a fost de 20,2% - 19 iulie 2010 Romania ramane fruntasa la declinul din constructii. In mai scaderea a fost de 20,2% - 19 iulie 2010
E obligatoriu ca presedintele asociatiei sa fie proprietar in cadrul blocului respectiv E obligatoriu ca presedintele asociatiei sa fie proprietar in cadrul blocului respectiv
4.000 de locuinte noi in zona Aviatiei 4.000 de locuinte noi in zona Aviatiei
Reamenajarea caselor, oprita de austeritatea bugetara - 11 octombrie 2010 Reamenajarea caselor, oprita de austeritatea bugetara - 11 octombrie 2010
"Dorel" din constructii urmarit de patroni cu camere video
Blocurile raman goale sau neterminate Blocurile raman goale sau neterminate

Vezi mai multe articole