Sistemul unic de inregistrare

17 decembrie, 2004

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 

De anul viitor , piata imobiliara va fi mai sigura . Cel putin asa a dat asigurari nou-infiintata Agentie Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara ( ANCPI ) .

Schematic , prin noul sistem , in cazul unei tranzactii se reduce timpul necesar eliberarii extraselor de carte funciara si se elimina cozile formate la birourile respective . Aceste documente vor putea fi obtinute direct de la orice birou notarial care va fi conectat la baza electronica de date a ANCPI .

Odata cerut extrasul , acesta nu va mai putea fi din nou solicitat pentru o perioada de cinci zile , ceea ce face imposibile tranzactiile multiple cu un imobil .

Mai mult , sistemul este operabil si pentru unitatile bancare atunci cand se analizeaza un dosar de credit ipotecar . Notarii dau asigurari ca prin aceasta procedura nu se vor scumpi serviciile notariale .

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Somnul arhitectilor naste monstri urbani Somnul arhitectilor naste monstri urbani
Crestere de 1,54% la tarifele gazelor naturale pentru populatie Crestere de 1,54% la tarifele gazelor naturale pentru populatie
Tarifele la energie electrica se vor dubla pana in 2015 Tarifele la energie electrica se vor dubla pana in 2015
Batrani lasati pe drumuri de functionari publici corupti Batrani lasati pe drumuri de functionari publici corupti
Termoizolarea blocului, doar cu aviz seismic Termoizolarea blocului, doar cu aviz seismic
Mai scad preturile apartamentelor din Bucuresti pe site-urile de anunturi? Mai scad preturile apartamentelor din Bucuresti pe site-urile de anunturi?

Vezi mai multe articole